reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

kochaneczka - gratuluje obrony.
Ja po sxzczepieniu. U nas to ja jestem ta brutalniejsza. Czyli ja trzymam, ja robie kotu zastrzyki, ja trzyam synka kolezanki aby mu nos wyczyścić. Po prostu wiem ze tak trzeba i tyle. Mój mąż za to pociesza :)
Wyprawa - indonezja
A i mała waży obecnie 5200 :)

reklama
hej laski!!!

witam przepraszam że tak mnie mało na bb ale ostatnio jakoś czasu brak.dzieci od poniedziałku mam w domu bo przeziębienie ich dopadlo kaszel i okropny katar ale sytuacja jest już opanowana i mam nadzieje że od poniedzialku będa juz chodzić do przedszkola a ja będe miała wiecej czasu wolnego.
krystian na szczescie sie nie zaraził od nich i chodził do szkoly,powiem wam laski ze Ci nauczyciele to powariowali tyle nauki daja dzieciakom że masakra,gonią z materiałem jak by to miał być koniec roku-dosłownie paranoja i jeszcze releigia 18 modlitw muszą dzieciaki sie nauczyć,wiec siedze z tym moim synem i uczymy sie(już ma zdanych 7)a gdzie reszta???????????
:sorry:

a i wczesniej nic nie pisalam ale teraz juz mogę więc-DOSTAŁAM PRACE
:tak:we wtorek byłam na rozmowie a dziś byłam na 3 godz.na próbę i dostałam papiery muszę tylko jak najszybciej zrobić badania i przejśc szkolenie,bo od polowy pazdziernika zaczynam.

a moje dzieci szaleją za ściana zamiast spać,ja ogladam rodzinke.pl i piszę do was.
mój krystian spi dziś u naszej iwicik,już nie mógł sie doczekać kiedy pojedzie do maksia na noc(mam nadzieje że iwonka wytrzyma z nim)

dobranoc,spokojnej nocki.

hej laski ja tak na szybko u mnie w domu szpital ledwo co dzieciaki wyzdrowialy a tu od poniedzialku znowu katar i kaszel ledwo zyje bo noce mam nieprzespane jeszcze piotrkowi ida zeby czekalam na druga gorna dwojke a tu niespodzianka dolna dwojka wyszla:szok::szok::szok::szok: strasznie go mecza te zeby:-:)-:)-( a teraz jeszcze katar i kaszel w dzien w miare ok ale noc jest straszna Milena wczoraj cala noc kaszlala nawet polfergan nie pomogl dzis z kolei czuje ze bedzie piotrek cala noc kaszlal na razie kurujemy sie w domu ale zobaczymy jak przez weekend sie nie poprawi to pojde do lekarza....a dzis rozlozylo meza:-:)-:)-(z Milena mam dalej problem i jest coraz gorzej ale teraz przynajmniej wiem co jest grane...otoz zachowuje sie tak jak Piotrek czyli zazdrosna jest i cofnela sie w rozwoju chce zebym ja karmila, przebierala dlatego sika w pieluchy, bawila sie z nia dzis pol dnia siedziala na moich kolanach i nie dala wziac piotrka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: staram sie wiecej uwagi jej podwiecac i wiecej tlumaczyc i mniej krzyczec kosztuje mnie to sporo nerwow ale jesli to ma pomoc to trzeba sie poswiecic szkoda ze m tego nie rozumie i stwarza taka atmosfere w domu ze czuje sie najgorsza matka i zona na swiecie bo krzycze:-:)-:)-:)-:)-(

Lidka Kochana gratulacje no no szybko Ci poszlo! super!powodzenia zycze

kochaneczka mała wytrzymuje bez cyca spokojnie, w tym czasie je kleik ryżowy (na mm) i zupkę łyżeczką, butli nie załapała więc pije wodę albo soczek taką głębszą łyżeczką, myślałam że będzie jadła co chwilę ale okazuje się, że te dwa posiłki jej wystarczą, deserek dostaje już po moim powrocie, też miałam taki czas, że tylko czekałam na zakończenie cyckowania ale teraz widzę, że mała bez cyca wytrzymuje to już nie czuję takiej presji i znowu mam ochotę karmić jak najdłużej...

Aylin pracuję w laboratorium jednego z rzeszowskich szpitali, z tym powrotem jest naprawdę lepiej niż się spodziewałam...

Ania - Pocieszyłas mnie :) Bo ja chce moja cyckowac tak do roczku. O ile się uda. Za 2 tygodnie zaczynam wprowadzać warzywka, za kolejne 2 gluten. I powolutku pomalutku przyzwyczajać ja do tego ze nie tylko cycka się je :) Zwłaszcza ze mala przejawia zywe zainteresowanie tym co my jemy. Zobaczymy jak się uda.

Dzis impreza pod tyt zakończenie sezonu grilowego. Miłego weekendu dziewczęta

czesc

Kochaneczka gratuluje mgr

Aylin super wyprawa. moja siostra podrozuje po Azji
a chorwacja masz racje. wcale drogo nie wychodzi. wlasnie moja sis wrocila. we wrzesniu ceny sa nizsze i tez korzystali ze swojego prowiantu z Pl
napewno taniej wychodzi niz polskie morze
ale my i taka baltyk lubimy i jezdzimy co roku ale ze wzgledu tez na to, ze mamy tam przyjaciol. noclegi odpadaja a to wiadomo. ze spora czesc wyjazdu

Anek gratulacje wagi!

Rena wspolczuje problemow z siostra. mam nadzieje, ze wyjdzie z tego, bo wyglada to nieciekawie.
i zdrowka wam zycze

Lidzia a jednak sie udalo! gratulacje. szybko ci poszlo!!! to teraz bedzie ciezko sie na te kawke umowic, no ale jesli ten tydzien bedzie jeszcze luzniejszy to wpadaj we wtorek jak sie umawialismy! zapraszam!

ja dzis nietomna po wczorajszej imprezce domowej u nas. znajomi wpadli. bylo super jak zawsze, ale ciezko rano wstac po tancach i piwkowaniu do 3

ale trzeba sie wziac za siebie , podac dzieciom obiad i wybyc z domu, bo tak pieknie na zewnatrz a adas maluje na gorze....

pozdrawiam

Hej.
Dzisiaj mialam zalatany dzień siostra M zostawiła swoich synków 7 i 3 lata u nas a sama pojechala na zakupy także wesoło mialam z 4 dzieciaczkow potem gotowania obiadu i sprzatanie a wiadomo jak z małym dzieckiem to idzie a wieczorkiem upieklam serniczka może ktoś sie zjawi z racji jutrzejszej okazji.
ANIA to fajną masz pracę w laboratorium musi byc ciekawa chyba.
LIDKA gratulacje pracki a pisałas ze cięzko bedzie a to juz a w czym bedziesz pracowac?
RENA Ty to masz za przeproszeniem ''przesrane '' zawsze cos oby te choroby jak najszybciej Was opusciły.A u Milenki to normalne że jest zazdrosna może jej to minie trzeba tylko wiecej poświęcac jej czasu wiem łatwo sie mówi ale cięzko jest ogarnąc sie przy dwójce małych dzieci moja niby duzo starsza jest ale czasem mam znia bardziej przewalone niz z małym na szczęscie w szkole jest grzeczna.

czesc mamuski!!!

witam w poniedziałkowe popoludnie,dzieciaki sie bawią krystian odrabia lekcje a ja z kawką zasiadłam przed bb.
pogoda u nas beznadziejna,zimno i co jakis czas deszcz pada niestety jesien zawitala do nas na dobre
:-(
a ja dzis zaspalam i nie zawiozłam dzieci do przedszkola:zawstydzona/y:masakra mam takie spanie że nie usłyszałam jak mi budzik dzwonil,miki przyszedł do mnie do pokoju i mnie obudził a była godz.8-15.krystian miał na 8-50 więc szybko obudzilam go, ja sie umyłam,pomalowalam,ubrałam i na szczescie sie nie spóznił.
i moje plany na dzisiejszy dzien musiały ulec zmianie bo planowalam zrobic te badania do pracy a tak to musialam z dziecmi w domu zostać.

a jesli chodzi o moją pracę to bede sprzedawcą-kasjerem w sklepie firmowy ZARA dokładnie na dziale dla dzieci.mam nadzieje ze będe zadowolona i że bedzie mi sie podobało:tak:

wczoraj byłam z moją familią u naszej iwicik,zjedliśmy wspolnie obiad,dzieciaki sie wybawili,nasi panowie popiwkowali a my z iwonką poplotkowałyśmy sobie,wiec niedziele uważam za udana:-)

miłego dnia życzę.

rena-oj ale was dopadlo choróbsko szybko niech dzieciaki wracaja do zdrowia.
a milenka widze że nie daje za wygraną i daje Ci popalić:-(kochana duzo cierpliwości zyczę i wytrwałości.

madziorka-kochana zdzwonimy sie jeszcze ale jutro na 100 nie dam rady przyjechać do Ciebie bo musze te badania porobić,może uda mi sie pod koniec tygodnia wpaść do was:tak::-)

hej dziewczyny, ja tak na momencik - przypomniec o sobie :)

Lidka, gratulacje! będziemy wpadac na zakupy, szykuj rabaty hehe :):):)

Aylin, widze że wprowadzasz jedzenie zgodnie z aktualnym schematem rozszerzania diety. Ja tez tak robię i jak narazie mały zajada zdrowo :) dzisiaj pierwszy raz trochę żółteczka dostał :) a jutro jakieś mięcho do zupki dorzucimy;)

Rena, dużo zdrówka!

reklama
hej dziewczyny, ja tak na momencik - przypomniec o sobie :)

Lidka, gratulacje! będziemy wpadac na zakupy, szykuj rabaty hehe :):):)

Aylin, widze że wprowadzasz jedzenie zgodnie z aktualnym schematem rozszerzania diety. Ja tez tak robię i jak narazie mały zajada zdrowo :) dzisiaj pierwszy raz trochę żółteczka dostał :) a jutro jakieś mięcho do zupki dorzucimy;)

Rena, dużo zdrówka!

Kochaneczka wg aktualnego schematu(zreszta od lat takie zalecenia) to cyckowanie powinno trwac do 6 m-ca tzn nic poza cycem:tak::tak::tak: ale jakbym cycem karmila to tez bym wczesniej wprowadzala inne jedzenie...

tak wogole to ostatnio w m-czniku Dziecko byly nowe zalecenia co do rozszerzania diety nie wiem czy widzialyscie? oj troche namieszali i np dzieciakom na butli kaza zamiast mm dawac kaszki na mm:szok::szok::szok: musze odgrzebac stare i porownac:tak::tak: ja juz bardzo duzo Piotrusiowi daje w zasadzie smakuje mu wszystko nie moze tylko sobie poradzic z wiekszymi kawaleczkami czy np ziemniaczkami z mieskiem nadal ma odruch wymiotny i on juz powinien jesc 2 posilki niemleczne tzn zupke i miesko z ziemniakami no ale wczoraj to byla masakra jak dawalam mu taka ciape ziemniaki i miesko ciagle sie krztusil musimy jeszcze duzo pocwiczyc:tak::tak::tak: ostatnio troszke probujemy chodzic ale moj kregoslup bolesnie to odczuwa:-D:-D:-D
jutro moze wybiore sie na szybko na komis w rzeszowie znalazlam strone w internecie maja swietne foteliki moze cos znajde:tak::tak: a moze byla tam ktoras z Was? komis Elfik na Lisa Kuli?

Ostatnia edycja:
Do góry