reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

hej dziewczyny
Lidka, fajna kuchnia, podoba mi sie kolor nad meblami :) Aniu, ja niestety nie mam kogo polecić.

Weekend e Zakopanem był przewspaniały, bawilismy sie rewelacyjnie. Towarzystwo dopisało, Michał byl grzeczny. Aż chce się żyć:) Szkoda że tak krótko - kombinowalismy żeby zostac do poniedzialku ale sie nie udało. Było super, super, super.

Wczoraj byłam u kuzynek, a dzisiaj u innej kuzynki na grillu bylismy, Michał usnął w wózku o 17 i spał na podwórku az do 21 mimo że troche chłodno było. Przełożylismy go do auta, w domu go nakarmiłam i śpi dalej :)

A w sobote kolejne wesele, kupiłam mu mleko modyfikowane bo raczej nie uda mi sie odciągnąć a zostaje na cały dzien i noc z teściową. Może po jednym dniu mu nic nie będzie. A poza tym to wczoraj sklonczył 5miesiecy i nowe warzywka poznaje :) Codziennie mu daje zupke i kaszke, czasami tarte jabłuszko - krzywi sie ale wsuwa!

A wracając do dyskusji dot. pampersów to my używamy haggiesów i pampers active bo dady musiałam mu częsciej zmieniac wiec cenowo na to samo wychodziło a więcej roboty. Teraz mi całą noc w jednym pampersie przesypia. Po wyjściu ze szpitala na samym początku miałam te pampers sensitive ale pupa była czerwona po nich, a sleep&play nam nie podeszły. Innych nie próbowałam.

reklama
Kochaneczka wg opinii kolezanek z podworka chlopcy wiecej sikaja niz dziewczynki:-D:-D:-D w sumie to u mnie teoria sie sprawdza a jak byl czas ze przesikiwal pieluchy to nie pomogly pampersy czy huggisy wszystkie probowalam i w sumie to dady najmniej przepuszczaly:baffled::baffled::baffled: a moj Piotrek to tez cala noc w 1 przesypia...a przyszla szwagierka siostry np przezucila sie na te tescowskie bo najbardziej wydajne jej synek ma niecale 2 latka i zmienia pieluszke 3 razy dziennie a nie sika na nocnik...wiec co mama to opinia:-D:-D:-D

ja od wczoraj bez 1 dziecka oddalam Milenke do babci bo wakacje sie koncza to niech korzysta:-D:-D:-D a ja mam spokoj....ale ciagle gdzies latam cos zalatwiam i chwili spokoju a takie plany robilam ze uprzatne szafy i powynosze co nieco do piwnicy bo chce Milence pokoj fajnie urzadzic no i myslalam ze w koncu zrobie porzadne prasowanie raz a dobrze:-D:-D:-D

Piotrkowi ida gorne jedynki i dzis znow juz byl marudny okropnie wiec najblizsze dni beda ciezkie:no::no::no: aaaaaaaaaaaa no i pochwale sie ze zaczal raczkowac:-D:-D:-D ale ma radochy przy tym no i zaczyna sie podciagac przy szafkach czy lozku:szok::szok::szok: tylko nie bardzo wie co potem ma robic:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Rzeczywiscie, co mama to opinia, a co dziecko to inna pupa hehe:)
Gratulacje dla Piotrusia, bedziesz teraz miała urwanie głowy! Ale niech sie maluch rozwija. Chociaz on to juz nie taki mały, co?:)

Dziewczyny, co sadzicie o tym zeby podac Michałowi w sobote mm? Bo nie dam rady odciagnac pokarmu, wysysa wszystko. Nic mu nie bedzie jak na dzien sie przestawi? I ile mu dawac jask normalnie je co 2 - 2,5 godziny?

Kochaneczka ja bym zrobila tak ze od dzis np na 1 jedzonko mm a z piersi odciagnac i jutro tak samo bo jak od razu dostanie przez caly dzien tylko mm to po pierwsze za duzy szok dla brzuszka (kazda zmiana mleka wymaga powolnego wprowadzania) a po drugie nie wiadomo czy bedzie chcial pic a po trzecie bedziesz widziec czy nic mu nie jest...a tak zostawisz tesciowej i nie bedziesz sie martwic czy chce pic i czy go brzuszek nie boli no i mialby 1 czy 2 porcje Twojego mleczka...a dac mu tyle ile na opakowaniu pisze po mm bedzie bardziej syty i powinien wytrzymac 3 godz...

Kochaneczka hehe no jest kawal chlopa dzis spotkalam moja wychowawczynie z liceum i stwierdzila ze Piotrus to ma 18 m-cy:szok::szok::szok::-D:-D spodnie na 18 m-cy jeszcze ciut dlugie ale koszulki juz z tego rozmiaru sa ok:szok::szok::szok: no ale i Twoj Michas tez wyglada na wiecej niz ma jaki rozmiar mu zakladasz?

Ostatnia edycja:
Hejka.
KOCHANECZKA zrob tak jak RENA pisze,ale w ten dzien i tak bedziesz musiała odciagac bo Ci cyce rozwali;-)
RENA no duży chłopak ja tak miałam z córcia rosła jak szalona na 8 m ważyła 11 kg a ubrania nosiła na 18-24 m bo miała dużo w "obwodzie" he he teraz to dopiero mam problem z kupnem jej ciuchów od wrzesnia idzie do zerówki a ja niemam za bardzo w co ją ubrać nosi rozmiar na 12-13 lat ale już takie ciuchy mało dziecinne sa a wszystkie spodnie trzeba skracać.
A młody też mały nie jest waży 8800 i ma 78 cm nosi już 80 a dzis kupiłam body w biedronie rozm.86 a starszy za to ciuchy nosi na 12 lat a rozmiar buta ma 42:szok:
A u mnie dupa..mam nadczynnośc tarczycy i żeby brac leki muszę odstawić małego od piersi puki co mam zamiar jeszcze karmic do 10 m ale objawy nadczynnosci juz bardzo mi dokuczają.

Rzeczywiscie, co mama to opinia, a co dziecko to inna pupa hehe:)
Gratulacje dla Piotrusia, bedziesz teraz miała urwanie głowy! Ale niech sie maluch rozwija. Chociaz on to juz nie taki mały, co?:)

Dziewczyny, co sadzicie o tym zeby podac Michałowi w sobote mm? Bo nie dam rady odciagnac pokarmu, wysysa wszystko. Nic mu nie bedzie jak na dzien sie przestawi? I ile mu dawac jask normalnie je co 2 - 2,5 godziny?

Diewczyny doibrzse ci mówią - z tym ze ja odciagałabym dodatkowo po kazdym karmieniu. Mozesz zsttąpić dziś 2 posiłki mm i bedziesz miała juz 2 porcje na jutro + dodatkowe uzbierane ml po kazdym karmieniu da ci 3 porcje. I w sobote kazać teściowej podawać na zmiane. Raz twoje i raz mm. Teoretycznie dziecko po sztucznym jest bardziej najedzone - ale to teoria któa w przypadku mojej sie nie sprawdza. Tak samo szybko domaga sie jedzenia po butelce jak i po cycu :)

Baw się dobrze na weselu :)

hej laski!!!

witam w piątkowy dzien.

nie bylo mnie jakiś czas na bb bo byla moja siostra na wakacjach u mojej mamy i praktycznie codziennie tam siedzialam z rodziną,a ten tydzien też jakis taki zabiegany mam,zawszes coś do pracy sie znajdzie więc rzadko co mam czas włączyć laptopa.szczerze to też wam powiem że korzystam z dziecmi z ostatnich dni wakacji,pogoda nam dopisuje jest słonecznie i cieplutko.
nie moge uwerzyć że w poniedziałek zaczyna sie rok szkolny,jak sobie pomyśle ze mam rano wstawać zawozić dzieci i ta nauka z krystianem to szok!!!najbardziej sie obawiam jak moje dzieci będą sie zachowywać w przedszkolu,już mam ogromnego stresa na samom myśl:-(a co to będzie w poniedziałek:confused::-(,mam nadzieje że nie bedzie placzu i krzyku-no nic pożyjemy zobaczymy:sorry2:
ja od polowy wrzesnia zabieram sie za ostre szukanie pracy(jesli tylko moje dzieci będą chciały chodzić do przedszkola)ciężko to widze że coś znajde,bezrobocie na podkarpaciu jest straszne a jak już jest jakaś praca to wolą zatrdnić studentkę lub osobe dyspozycyjną a ja już sie nie piszę bo przecież mężatka matka trojki dzieci nie bedzie dobrym pracownikiem...........?????:crazy:doslownie paranoja:wściekła/y:.dałam sobie czas do końca roku jak nic nie znajdę to wipisze moje dzieci z przedzkola bo szkoda kasy jak ja mogę siedziec w domu z nimi.

a ja już mam obiad zrobiony,pranie sie kręci,dzieci spią krystian na dworze sie bawi to ja ma wolny czas:tak:na 17 idę dzis do fryziera i mam dylemat bo z jednej strony chcę wlosy zapuszczać a z drugiej podobaja mi sie krótkie fryzury i nie wiem co mam zrobić:confused::dry: zobacze co mi moj fryzier doradzi.

wczoraj od samego rana byłam z całą rodziną u naszej iwicik moj m pomagał na budowie a ja z iwonką zajmowalyśmy sie dziecmi i robiłyśmy obiad,fajnie bylo,dzieciak moje uwielbiaja jezdzić do lenki i maksia:tak:codziennie by tam siedzieli:-D

pozdrawiam i życzę udanego,slonecznego ostatniego weekendu wakacji:-)

rena-wielkie gratulacje dla piotrusia za raczkowanie:tak:brawo!!!
no i faktyczie kawał chlopa z twojego synka, ale moj krystian byl taki duży jak mial rok to ważyl 14kg:szok::szok:

anek-to jak tak bardzo Ci dokucza ta tarczyca to może juz teraz odstaw malego od pieris,małemu nic nie bedzie a ty musisz dbac o siebie:tak:przemyśl to.

madziorka-jak tam Ci sie mieszka w nowym mieszkaniu no i w rzeszowie???

kochaneczka-super że wypad do zakopanego sie udal:tak: no i oczywiscie życzę udanej zabawy na weselu(ja sie będe bawić za tydzien:tak:)

kochaneczka doskonale cię rozumiem, z tym ściąganiem to nie taka prosta sprawa, po karmieniu nie leci nic (poza tym ciężko wyrobić z czasem), a po przerwie jak leci to i tak trzeba kilka razy, żeby uzbierać jedną porcję, przynajmniej ja tak mam...więc jeśli chodzi o najbliższą sobotę to faktycznie tylko mm zostaje...

a my po pierwszych przesłuchaniach kandydatek na nianię, i chyba mamy już jedną panią, która nam się podoba...

a jeszcze się pochwalę, że mamy pierwszego zęba:-):-):-)

ANEK pewnie za bardzo nie pomogę, ale może spróbuj zadzwonić do poradni laktacyjnej w szpitalu na lwowskiej, tam są dwie babki ze sporym doświadczeniem, może one ci coś doradzą,
na pewno nie odmówią rozmowy, numer znajdziesz na stronie szpitala http://www.szpital2.rzeszow.pl/pliki/szkola-rodzenia-poradnia-laktacyjna-szpital2-rzeszow.html...

Ostatnia edycja:
hej, przeżylismy wesele. W sumie odciągnęłam tego mleka na 3 karmienia + zupke miał i kaszkę więc z wesela wrócilismy o 4 i okazało sie że nawet tego mleczka jeszcze nie wypił wiec na szczescie nie trzeba było dawac mu mm. Nad ranem karmiłam go juz z piersi. Wesele udane, pobawilismy, a jak się najadłam! Jak nigdy :)
Dzisiaj na obiedzie bylismy u tesciów i wrócilismy jakies 2 godz temu.
Pokłóciłam sie z m (bo jego nauki siadania jakie robi Michałowi kończa się tym że mały o cos sie uderza i ryczy) bo jest bezmyślny no i siedze na bb ;) Zaraz idziemy na kąpanie, jak uśnie to moze cos oglądniemy.

Rena, ja kupuje Michałowi ciuszki na 9-12mscy. Albo rozmiar 80 już. W sumie w mniejsze tez sie miesci ale 80 nie gniecie jajeczek:-D

Anek, a dlaczego założyłas sobie że do 10msca chcesz karmić? Tzn nie że krytykuje ale ciekawi mnie to:) Ja chciałam minimum pół roku a potem zobaczymy. Jak bedzie pokarm to pewnie dłużej.

Aylin, to Ty dokarmiasz Martynke mm?

Lidka, to faktycznie Ci się zacznie - szkoła, odrabianie lekcji... A w poszukiwaniu pracy życzę sukcesów. W jakim zawodzie szukasz pracy?

Ania, co to za nianię bedziecie mieć? Jakaś młoda czy starsza? Doswiadczona? Napisz coś :)

Miłego wieczoru!

reklama
hej,
na szybko przed kąpaniem wpadam :) Zyjemy intensywnie, meza tydzień nie miałam więc sama musiałam sobie radzic. Najgorzej z myciem małej było. Ale dałam rade.

W sobote jeziemy na 2 tygodnie na wczasy - paszport dla malej mamy wiec za granice uderzamy.

Kochaneczka - czasem dokarmiam - jak gdzies wychodzę a nie zdążę ściągnąc to mama albo T. robia sztuczniaka. Albo tak jak dziś ze mała głodna po przystawieniu do dwoch cycków płacze i dalej woła jeść. Zjadła z dwóch i wciagneła jeszcze 90 ml. Jakis głodomorek jej się właczył. Bardzo rzadko się jej zdarza - raz na tydzień ze podaać sztuczne musze.

A i interes zycia zrobilam - mialam mate edukacyjna od koleżanki ale taka z fishera "tunel" i mala mi się wyturlala z niej. Więc szukałam na allegro. I kupiłam za uwaga 5,51 :) przesyłka 15 zł. Istne szaleństwo zakupowe :)

Miłego wieczoru - ide kompusiać

Do góry