reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

kasiula a gdzie dokladnie te plamy sa? no szorstka skora jest przy skazie bialkowej to na razie nie smaruj tego oilatum...no i pamietaj ze skaza bialkowa to nie tylko nabial wiec najlepiej udaj sie z tym do lekarza niech on powie co trzeba jesc a co nie

reklama
Plamy są pod szyjką , na zgięciach rączek i na zgięciu nóżek i ogólnie na ciele sa takie kropeczki podobne do potówki ale najbardziej mnie te rączki niepokoją już sie na jutro zarejestrowałam do lekarza a kropelki bio gaiajużniedługo będę miała teściowa pojechała,ciekawe po jakim czasie będzie poprawa o ile ona nastąpi ...

Mój mały dzisiaj tez się pręży, nóżki i rączki wyrzuca, ugina i tak na zmianę... Tez go brzuszek boli (po tej karkówce chyba) bo jak baczka puści to na chwilę spokój. Moze i ja wypróbuję tą bio gaję...?

Kochaneczka to własnie mój tak samo robi tylko przy tym krzyczy jeszcze czasem . Jak zrobi kupkę albo gazy pusci to troszkę ma ulgę a za chwilę znów to samo bo ciągle są te kupki:):-)

Kasiula a te plamy to nie od przegrzania?? Bo w miejscach w których wymienilas potówki najczesciej się robia. Kąpiesz małego w nadmanganianie potasu?? W te upały najleppiej działa. Ja moją nuske teraz 5 razy dziennie myje pod prysznicem w temperaturze około 32 stopni. Aby schlodzić ją. Jest strasznie zadowolona jak sie ją taką chlodna wodą polewa :)

Dziś w dzień przespala lacznie moze ze 2 godziny. Za to wieczorkiem padła po 20. Zobaczymy jaka noc bedzie

To na zgięciach to nie jest potówka bo oglądała położna byłam teraz z nimu pediatry i byc moze to ta skaza ale głópia ta lekarkabo prawie nic sie nie dowiedziałam pojadę chyba do Rzeszowa ta moja połozna mówiła że tak jest jakiś dobry pediatra nazwisko ma coś na R ale nie pamiętam własnie..Może macie kogos do polecenia w razie czego??

kasiula ja polecam dr Witolda Błaża poczytaj sobie opinie o nim na znanylekarz.pl super lekarz z sercem do dzieci i stara sie pomoc jak moze przyjmuje w srody po poludniu i dzwonic do niego zapisac sie trzeba w pon lub wtorek tez po poludniu...za wizyte 50 min przebadanie od stop do glow wzial tylko 50 zl moim zdaniem nie duzo jak czegos nie jest pewny to kieduje do specjalistow tez bardzo dobrych lacznie z podaniem tel do nich wiec nie trzeba pozniej szukac...

polozna to chyba Rusina polecala? jest tez w Boguchwale alergolog pediatra Tyśnicka Małgorzata ale dosc duzo bierze za wizyte a na pierwszej zawsze zleca same badania tylko wiec jak jechac do niej to juz od razu z badaniami...

czesc dziewczyny
ale tutaj naklikane, sadzilam ze w takie upaly zadna do kompa nie podchodzi,
ja dzis mam luzniejszy dzien, tzn te czas juz sie konczy bo o 15 jade do Rzeszowa a wczesniej jeszcze pare rzeczy do zrobienia
ale przynajmniej rano bez pospiechu i leniwie przed 10 wstalam hehe

dobrze ze dzis ten wyjazd sie trafil, bo popieklam sie wczoraj troche , od 10-18 na basenie z dziecmi siedzialam
ale Olaf chroniony i przespal tez troche w cieniu, a Leon tez opalony niezle, ale on ciagle w wodzie siedzial, hehe
po powrocie szybka kolacja ,kapiel i po 19 dzieci padly
a ja wyszlam z siska i kolezankami na piwko
boze w taka pogode to po jednym piwie mialam faze a po drugim to juz tylko do domu chcialam wracac hehe takie zmeczone,zmulone, ale przynajmniej dzis od rana bez kaca po takim kosztowaniu hehe

a u nas ciagle zamieszanie, korzystamy z pogody, w niedziele caly dzien w Radawie nad zalewem, polaczony z imprezami, Koncertem Urszuli (nuda) i finalem euro, dodatkowo na kacu z soboty
kiedy to bylismy na 30stce w Rzeszowie, impreza niespodzianke, z dziecmi, do polnocy , ale jednak w taki upal wiele nie trzeba hehee

dodatkowo nie mam auta
bo w ub tyg mielismy troche przebojow. stolarze wlasciwie mieli pecha
najpierw popsulo sie ich auto,potem odkurzacz spalil kiedy juz zabierali sie za przygotowywanie podlogi pod olejowanie, potem jeszcze inne perypetie, a na koniec adam pozyczyl im nasze auto i mieli stluczke. inny kierowca wymusil pierwszenstwo, wiec nie ich wina, ale jednak auto mocno uderzone, i caly bok do wymiany, a ja korzystam z auta mamy, dobrze ze sa wakacje i nie potrzebuje wozic leona do pkola ,
i tak ciagle cos... hehe
ten tydzien mam wrazenie ze juz sie konczy,,,

jutro pewnie znow basen
w sb impreza urodzinowa, tym razem 25ta hehe, w niedziele pakowanie i w poniedz wyjazd na tydzien do domku letniskowego nad zalewem, nie wiem czy kojarzycie Radawe? super tam jest, dzieci maja raj
a ja dostane w dupe niezle z dwojka
w ub roku to byly swietne wyluzowane wakacje
nie wyobrazam sobie teraz jazdy sama z dwojka pociagiem nad morze..
jednak nieruchome dziecko, spiace i jedzace to jest wygoda. korzystajcie ile sie da z tego okresu, za rok bedzie zamieszanie
u nas ciagle uciekanie do wody. wczoraj go juz wylawialam z basenu bo sie polozyl na dnie brodzika, na wstepie musial wziac prysznic od stop do glow, zaliczyc zjezdzalnie i juz sie pchal do glebokiego basenu. swir , choc warunki u nas na basenie sa b fajne i mimo wsyzstko chetnie pojde nieraz z nimi.

Kasiula witaj nowa mamusiu. ja mam przyjaciol w lezajsku. takze czesto tam bywam, jestem Magda , 32 lata, mam dwoje dzieciaczkow, pewnie w suwaczku wszystko widac,
ws[polczuje problemow skornych
Olaf jest alergikiem. obecnie ma sucha swedzaca skorke,
zaczelo sie jak mial ok 2 miesiace,
mam nadzieje ze u was to przejsciowe

dziewczyny a co ze spotkaniem? zaplanowalyscie cos?
ja na razie nie mam auta w tym tyg. przyszly tydzien odpada bo mnie nie ma,
no i w takie upaly to chyba tylko nad woda mozna przezyc? hihi

lece bo mam 2 godz do wyjscia z domu
mam nadzieje ze bez przygod dzis, ostatnio jechalam busem do Adama i zgubilam sie , nie trafilam do naszego mieszkania w Rzeszowie. oj bladzilam. kierowca wywiozl mnie na zajezdnie. w ulewie. masakra. 5 godz z jarka na milocinska jechalam

ale dzis telefon mam naladowany wiec nie bedzie takich jaj
choc przygody tez sa potrzebne czasem, zeby bylo co wspominac nie?

buziaki dla was!!!

To na zgięciach to nie jest potówka bo oglądała położna byłam teraz z nimu pediatry i byc moze to ta skaza ale głópia ta lekarkabo prawie nic sie nie dowiedziałam pojadę chyba do Rzeszowa ta moja połozna mówiła że tak jest jakiś dobry pediatra nazwisko ma coś na R ale nie pamiętam własnie..Może macie kogos do polecenia w razie czego??

Na R to Rusin - na zenitowej przyjmuje, bardzo chwalą też Bijosia - też na zenitowej. Ja do Bijosia na USG bioderek w 6 tyg ide. 100 zł podobno za usg calego dzieciaczka bierze a i wszelkich konsultacji i rad udziela

reklama
Dzieki Rena za informacje jak nie będzie poprawy to w nastepnym tyg się wybiorę 50 zł to nie duzo za wizyte bierze z czego mówisz że tak dobrze przebada ..
Madziorka tez mam nadzieję że mu to przejdzie .. oby
Widać że nie masz czasu się nudzić ... ciągle coś się dzieje .. Fajnie też bym chciała juz pójść na basen z małym..

Do góry