reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

Kochaneczka spokojnie zdarzysz chrzciny zorganziowac. fajnie bo nie ma cisnienia. termin sama ustalasz i luzzz
my jeszcze sie nie zorganizowalismy. a chcemy w tym roku ochrzcic Olafa. ale z drugiej strony nie ma cisnienia.. przeciez sakrament chrztu na razie nie jest wymagany. do komunii czas hehe
no ale jak juz sie urzadzimy to moze na chrzciny przyjdzie czas
przy okazji 10lecie slubu moze zrobimy? hihi byloby fajnie polaczyc imprezy i zrobic cos wiekszego!!

Anek a myslisz ze ssanie kciuka moze byc problemem?
ja slyszalam ze lepiej jesli dziecko zaspokaja sie kciukiem niz smoczkiem... ze z czasem. z wiekiem przestanie samo
a smoczek trzeba jednak zabrac

z drugiej strony smoczek zabierzesz a kciuk juz ciezko... ehhe

ale pewnie wiesz co robisz

ja z pierwszym dzieckiem mialam awersje do smoczka. ale dalam bo potrzebowal ssac. pomagal mu zasypiac . ale w 7 mies zakonczylismy te przygode

a olafem juz bez wahania podalam smoczka i nie mialam uprzedzen
ale dopiero 2 tyg temu czyli mial juz prawie 15mies
zrezygnowalismy ze smoka ale dlatego ze sie zgubil. i byla okazja
a mysle ze gdyy nie to , to do wakacji badz max do wrzesnia bvysmy pociagneli
a tak to z glowy
ale szkoda mi wciaz ze nie moze sobie possac
to taki nasz maly pieszczoszek jeszcze
slodko wygadal z tym smokiem hehehe

ale wszystko przed toba

decyzja nalezy do ciebie

reklama
hej kobietki!!!

a co tu taka cisza????hallo hallo co jest?????

witam środowo.
ja mam dzis humor troszkę do d..y bo sie pokłóciłam z moim m
:-:)wściekła/y:ale mnie wkurzył:wściekła/y::wściekła/y:
teraz on sie z dziecmi bawi a ja skończyłam prasować i teraz kawe sobie zrobiłam i buszuje po necie.dzis mam wolne od siłowni i bardzo sie ciesze z tego powodu bo po wczorajszym cycilingu tak strasznie mnie uda bolą że nie mogę ani zejsc ani wyjsc po schodach,o kucaniu tez nie ma mowy:shocked2:masakra jakas, tyle juz chodzę na siłownię a dalej mam zakwasy.:sorry: mój krystian coś mi kaszlec zaczyna ale podejrzewam że to przez alergię,wiosna sie zaczeła,wszystko zaczyna rozkwitac i moje dziecko kaszle.muszę do lekarza po tabletki sie wybrac,bo widze że sam nebulizator nie pomorze:no:

witam zyjeeeeeeeeee heeeeeeeee
ale widze ze i laski maja kupe roboty poczuły powiew wiosny czy lata ciepło sie zrobiło to pewnie porzadki poszły w ruch bo mu mnie tez mysle juz cos zaczac robic bo komunia tuz tuz a ja daleko w lesie heeeeeeeee
cały czas siedze i szyje firany a tu konca nie widać chaaaaaaaaaa

a ja sie pochwale bo wkoncu znalazłam ekipe firme budowlana która wybuduje mi mój nowy dom:))))) zaczynamy pewnie po komuni fundamenty no i cała reszta po dach mam nadzieje ze zdążymy przed zimą przykryć :)))))

Kochaneczka jak maleństwo?

Lidka ty to masz z tymi zakwasami heeeee w niedziele wpadniemy do was na kawkę to sie odstresujesz :))))

Iwcik, to z budową ruszysz lada chwila... U nas rok temu same mury stały a teraz mieszkamy :) Zobaczysz jak się domek zacznie piąć do góry! Super sprawa :)))
Mój maluch właśnie śpi, ale pewnie nie potrwa to długo. Budzi się tak co 2 godzinki na jedzenie. Zazwyczaj w środku nocy daje popalić - jak się obudzi koło 2 tak nie śpi do 4 :/ Nie wiem czy nie ma kolki bo pręży się i drze w niebogłosy - zupełnie inny płacz niż na jedzenie czy zmianę pieluchy. Dzisiaj po pracy m ma kupić jakies kropelki ale nie wiem czy na własną rękę podawać? I tak po moim pokarmie jest dużo grzeczniejszy niż wcześniej - jak dokarmiałam go sztucznym.
Lidka, ja też pokłócona z moim m:-) i gadamy tylko o Michałku :-p Zaczynam się poważnie zastanawiac nad siłownią. Został mi worek na brzuchu i musze z nim zacząć walczyć! Tylko najlepiej jakbym miała siłownie tu, w Głogowie. Muszę się rozejrzeć. A jak nie to pewnie uderzę na Rzeszów. Myślałam tak na początek zacząć biegać - mogłabym wychodzić i wracać kiedy bedzie potrzeba. Ale bieganie to żmudna robota - strasznie męczące i nie wiem czy potrafiłabym sie zmobilizować. Lepiej na siłowni na orbiterku, albo na jakiś zajęciach.
Wczoraj teściowie zrobili mi niezapowiedzianą wizyte :wściekła/y: Ni stąd, niz zowąd przyjechali sobie obadać jak sobie radze - czy posprzątane i obiad zrobiony :-p Na szczęście maluch rośnie jak na drożdzach, dom brudem nie zarasta, a i jeść też coś trzeba więc kontrola wypadła dobrze:-D
Madziorka, moi teściowie mają ciśnienie z tymi chrzcinami, bo dla mnie to nie problem. Co prawda chciałąbym gdzies w maju go ochrzcić i mieć to z głowy, ale oni to wczoraj próbowali na nas wymusić żeby chrzciny robić za 1,5 tygodnia! Chyba ich pogięło - Michał jeszcze malutki, ciepła też nie ma za bardzo. Ja bym nie zdążyła wszytskiego zorganizowac nawet. Narazie dla mnie najbardziej prawdopodobny koniec maja.
Anek, mój mały też kciuka ssa. Daję mu smoczka, nawet się nie czaje tylko że on jeszcze nie załapał za bardzo o co chodzi ze smoczkiem. Chwile possa ale jak przestaje to nie utrzyma go w buzi, wylatuje mu i znowu ręce idą w ruch :-) Ale generalnie nie mam obaw przed smokiem;-)
Aylin się coś nie odzywa...
Jutro mój m znowu do Krakowa na 3 dni. Na szczęście mama przyjedzie żebym nie musiała siedzieć sama z małym rozdartkiem;-)

czesc laski jestem ale jak wiecie brak czasu chodzimy na dlugie spacerki Milena szaleje na zjezdzalni a i ja ciut odzylam jak odetchnelam swiezym powietrzem dzis bylo super cieplutko oby taka pogoda byla jak najdluzej...Piotrus nareszcie polubil nowe jedzonko ufffffff bo juz myslalam ze samo mleko bedzie pil:-D:-D:-D no ja dolaczam do Was laski tez mnie m wkurzyl bo prosze blagam zeby nie przeklinal przy Milenie bo potem ja sie wstydze za nia bo jak sie wkurzy to wali bez ogrodek "kuwa matka":szok::szok::szok: ale jak grochem o sciane:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: on oczywiscie problemu nie widzi za to mnie sie dostalo od najgorszych ehhhhhhhhhhh:-:)-:)-:)-(

a ja ciekawa jestem gdzie nasza Dorotka zniknela?

Ostatnia edycja:
Kochaneczka żyje. ale zabrałam się za pranie i prasowanie ciuszków... wiec mam co robbic. Poza tym mam remont balkonu (mieszkanie odebrane w lipcu i wszystkie płytki odlazły) więc pilnuje panów. I nie mam czasu na nic... Tj L4 spowodowalo u mnie natęzenie zycia towarzystkieg :) Co chwile ktoś wpada.... Boje sie ze nie zdaze wyprasować wszystkich ciuszków które mi kolezanki naprzynosiły :)

Więc pozdrawiam i odezwe sie jak jeszcze 4 prania nastawie :)

hej mamuski!!

witam wieczorową porą:-)
dzieciaki mi spią,m cos tam ogląda w tv a ja siedze na necie.ja ma dzis jakiś dzien do d..y nic mi sie nie chce:no:nie byłam nawet na siłowni bo mi sie nie chciało:-:)zawstydzona/y:z m już rozmawiamy wiec jest ok;-):tak:

jutro sobota i znowu trzeba sprzątac,jeszcze moj piotrek do pracy idzie a ja bede musiała sprzątac i jeszcze patrzec na te moje łobuzy:sorry2:a wieczorkiem może jakaś imprezka-zobaczymy???;-)

mamuski zapraszam was na ten wątek, postanowiłam zrobić porządki i mam do sprzedania mnóstwo ciuszków,bucików po moich chłopcach.mi sie już nie przydadzą a któraś z was może coś znajdzie dla swojego maluszka
https://www.babyboom.pl/forum/sprze...ki-butki-dla-chlopczyka-rozne-rozmiary-58326/

dobranoc spokojnej nocki życzę
:-)

iwicik-mam rozumiec że przyjedziecie w niedziele???

aylin-widzę że wyprawkę powoli zaczełaś przygotowujesz:tak:
teraz masz gości,jak dzidziusia urodzisz to pewnie też drzwi nie będą sie zamykać;-)
a jak sie czujesz?wszystko ok?już nie plamisz?

rena-o proszę.........ale milenka potrafi powiedzieć:szok::szok:ja nie pomogę co masz robić w takiej sytuacji bo moje dzieci nie przeklinają:no:może poprostu nie zwracaj na nią uwagi jak tak mówi:dry:

kochaneczka-kochana ty moja no nie przesadzaj z tą silownią,laska 3 tygodnie temu urodziłaś i ty chcesz miec już brzuch płaski,spokojnie daj sobie czas:tak:zresztą 6 tygodni musisz sie oszczędzać po porodzie.
a jak maluszek?jak jego żółtaczka?

hej dziewczynki,
lodka - ja wyprawke prawie mam skompletowaną. Delikatnie mówiąc moje dziecko ma wiekszą garderobe niż my z meżem razem wzieci. Ogarniam to powoli partiami. Zostały do kupienia naprawde juz pierdoły - typu materacyk + prześcieradłka czy też 1 butelka na wszelki wypadek. I pieluszki tetrowe, i recZniczki - ale mysle ze reczniki w ogóle odpuszcze - mam tyle dla nas ze cześć przeznacze dla niuńki.

A ja generalnie nie plamiłam - ja od razu a grubej rury - czyli krwawienie i to takie całkiem potężne któe trwało całą noc i potem przeszło. We wtorek ide do gina to zobaczy czy wszystko OK.

Kochaneczka - do 6 tyg po ty sobie daj spokój z wszelkimi ćwiczeniami bo tylko sobie zaszkodzisz. Potem mozesz delikatnie zaczać cwiczenia na rece i nogi i pupe - a ćwiczenia mieśni brzucha dopiero po około 6 msc po porodzie.

Dzis mam u znajomych oficjalne rozpoczęcie sezonu grillowego :) Jupi :)

MIłego weekendu.

Hej laski, jak tam po weekendzie?
Ja dziękuję Bogu że mama u mnie była bo mały tak dał popalic że sama bym padła z nim na rękach.
Rena, to ładna aparatka z twojej Milenki ;) musisz męza przytemperować, ale z dziećmi to tak jest że wystarczy że raz usłysza i powtarzają a Ty się potem wstydz człowieku. I wydaje mi się że dobrą metoda może byc ignorowanie tego - tylko że w towarzystwie może to być źle odebrane - "co za rodzice! dziecko przeklina a oni nic!" :sorry: Powodzenia w każdym razie;-)
Lidka, maluchowi żółtaczka przeszła. Narobiła nam strachu ale już jest ok:tak: A ciuszki oglądnęłam i narazie nic nie kupuję bo mam pełno worków z ciuchami od koleżanki, ale w przyszłości pewnie zainteresuję się zwłaszcza jakimiś bucikami czy kurteczkami jesli jeszcze będziesz miała do sprzedania ;-)
Aylin, ćwiczenia brzucha dopiero 6mscy po porodzie????? Nie wierzę. Mam wrażenie że im później zacznę tym trudniej będzie się go pozbyć. Narazie daruje sobie brzuszki bo jest rzeczywiście zbyt wcześnie ale wczoraj już pierwszy raz biegałam - do kościoła biegłam:-)
Ustaliliśmy że zrobimy chrzciny 13 maja. Zaczynam planowanie :-)

ps. powiedzcie mi jak usunąc suwaczek?

reklama
hej laski

czytam was ale jakos zawsze czasu brak na odpisanie wiec dzisiaj zaplanowałam sobie popołudnie na klikanie bo mam zaległosci no i wogóle musiałam troche fotki uporzadkowac moje na kompie heeee
Maksiu w szkole maż robi auto on to liubi w autach kopac masakra jakas no ale z drugiej strony to dobrze ze nie musze do mechanika wiecznie jezdzic bo maz sam umie zrobic :) Lenka spi ostatnio cos zaczeła mi zwracac w nocy no i katar ma ale dzisiaj juz przespała spokojnie noc wiec mam nadzieje ze sie nie rozchoruje , kupiłam jej kiedys buciki na komunie no i w niedziele w kosciele z dziewczynka sie bawiła i w bucikach kwiatki poodryała nosz myslałam ze ja zastrzele i tym oto sposobem musze jej kupic nowe heeeeeeeee
wczoraj bylismy na zakupach w rzeszowie ale masakra nic praktycznie nie kupiłam nic mi sie nie podobało chyba miałam zły dzien na zakupy w drodze powrotnej wpadlismy do Lidki na kawę :))))))

Kochaneczka nosz ty chyba oszalałas dopiero co urodziłas a ty juz bys chciała cwiczyc nie wolno ale kup sobie pas poporodowy do sciagania brzucha wtedy bardzo ładnie skóra sama wróci do swojej normy ja tak robiłam i nie mam obwisłej oponki ja nosiłam go juz zaraz trzy tygodnie po cesarce jak tylko wiedziałam ze rana sie zagoiła wiec naprawde warto i nawet nie musiałam cwiczyc a brzuszek wrócił do normy :)))))no i powodzenia ze chrzcinami bo ja 20 maja mam komunie maksa :)

Rena no to zaczynaja sie Milence wyrywac ładne słówka ale faktycznie alebo nie zwracaj na to uwagi albo wytłumacz ze to brzydko tak mówic i dzieci sie z nia nie beda bawic ja tak powiedziałam mojemu maksowi jak był mały i zrozumiał przestał z dnia na dzien :)

Aylin jak tam sezon grillowy rozpoczety czy nie???????? a jak sie czujesz ????

Do góry