reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

Witajcie rzeszowskie Mamuśki! :) Czy któraś z Was miała już okazję rodzić w ProFamilii? Mój lekarz mnie zachęca, a ja mam dylemat ze względu na dodatkowe koszty (800 zł za znieczulenie). Szkoła rodzenia kosztuje u nich 350 zł. Czy to więcej niż w innych miejscach?
Będę wdzięczna za odpowiedź, choć mam jeszcze trochę czasu na te decyzje :)
Pozdrawiam!

reklama
Mła nie musisz brac znieczulenia jesli nie chcesz tam jest ten komfort ze jak poprosisz dostaniesz w innym szpitalu jest bardzo trudno doprosic sie o takie znieczulenie a jak juz sie uda to i tak musisz placic...po drugie jak nie masz lekarza z PF to nie ma szans tam rodzic taki jest teraz boom na ten nowy szpital:szok::szok::szok::szok: za to szpitale pozostale zaczynaja sie bic o pacjentki poniewaz pustki panuja teraz na porodowkach w innych szpitalach wiadomo kazdy chce rodzic po ludzku...zatem zaczyna sie cos zmieniac na lepsze:-D:-D:-D:-D
jak chcesz poczytac o szpitalu PF i innych to wklejam Ci linka z forum o szpitalach Rzeszowskich:-D:-D
KAFETERIA - RZESZÓW - RYCERSKA, LWOWSKA CZY SZOPENA? - Forum dla kobiet - 159 strona

Dzięki Rena. Dr Dorski powiedział mi jednak, że w PF nie odsyłają pacjentek ze skierowaniem od niego. A jeśli zdarzy się jakiś nawał rodzących, to jeśli będę chodziła do nich do szkoły rodzenia, będą traktować mnie jak swoją i na pewno przyjmą. Mam nadzieję, że to prawda.
Poza tym termin z USG mam na wigilię i coś czuję, że nie będzie wtedy tłoku na porodówce ;)

witam laski po dłuższej przerwie ;0
troche sie u mnie dzialo przez te wakacje ;0
czasu brak na cookolwiek wiecznie gosci mialam jedni wyjezdzali to drudzy przyjezdzali ;0
bylo wesoło ze az cała wies moja huczy ze u mnie tylko imprezy heeeeeeee
a co mnie tam niech sobie gadaja ;0
tak im bylo chyba szkoda ze na ostatnia impreze to nawet sasiad z krzaków wyskoczyl z flaszka i sie zakrecił kolo moich gosci heeeeeeeeeee
no ale było wesoło :0
ostatni tydzien to meka przez zabkowanie Lenki i choroba w jednym goraczka 39.5 masakra jakas byla dzisiaj juz troche lepiej bo tylko 37 wiec mam nadzieje ze wkoncu dzisiaj sie wyspie bo juz jak ząbi wygladam

nosz kurcze wkoncu doczekałam sie fotki brzusia ;0000000 jaki słodki kurcze nosz juz duzo nie zostało moja droga ;000000000 a własnie wiesz gdzie bedziesz rodzić?????

witam nowa mamusie i zycze powodzenia w oczekiwaniu na malenstwo no i widze ze dylemat z porodówka i cała szkoła rodzenia ja tam na zadna szkółke nie chodziłam bo szkoda kasy na takie rzeczy przeciez wszystkiego i tak sie nauczysz sama choc znachorów z rodziny nie bedzie brakowac co jeden lepsze wskazówki daje co mnie wkurzało bo ja i tak robilam po swojemu i jakos dziecku krzywdy nie zrobiłam a tez byłam wtedy młoda i głupiutka ale rade sobie sama dałam wiec jak dla mnie szkoła rodzenia jest zbędnym wydatkiem , i porod w PF super sprawa bo u mnie w rodzinie bratowej córa rodziła no i nie widziałam róznicy miedzy moim porodem na rycerskiej rok temu to bylo a jej w PF z 8 miesiecy temu ona rodzila , bo wokół mnie tez latały jak wariatki a 800zł za znieczulenie wariacja jakas juz nie wiedza na czym żerowac takie moje zdanie ale ta kasa duzo bardziej przyda sie na wyprawke dla dziecka i pózniej na pieluchy i inne rzeczy bo na to naprawde kasy idzie w ciul.............wiec ja za poród bym nie zaplacila napewno ....... no ale kazdy zrobi jak chce wiec i dla ciebie wybór ......;)))))))00000

IWCIK za jakis czas wkleje postepy rozwojowe mojego brzusia:-D:-D:-D cos maly jest jak na 7 m-c ale lekarz dokladnie zbadal malego i rosnie prawidlowo a moja waga to na plus tylko 6 kg dokladnie w tym samym tyg z Milenka mialam juz 12 na plusie:eek::eek::eek::eek: cos cukier mam niski pewnie przez to taka ciagle zmeczona sie czuje:baffled::baffled::baffled:

tak tak ja rodze na Lwowskiej tam gdzie przedtem tam mam lekarza chodze do Dr J. Śliwy niby przyjmuje tez w PF ale jakos sie nastawilam na Lwowska znam ten szpital i lekarzy juz, taki maly komfort psychiczny:-D:-D:-D nie wiem jak bede rodzic ale pewnie cc w ostatecznosci spanikuje na porodowce i zazadam ciecia:-D:-D:-D bo po pierwszej cesarce mam prawo nie zgodzic na na porod sn choc moj lekarz twierdzi ze jakby wszystko szlo oki to sprobujemy naturalnie:eek::eek::eek:

haha ostatnio bylam w szpitalu powtorzyc badania na toxo i lekarz zapomnial ze ma przyjsc wypisac skierowanie i w sumie pol dnia tam spedzilam i na ostatniej wizycie nie wzial kasy bo stwierdzil ze za kare za to ze zapomnial:-D:-D:-D

a tak poza tym to u nas owsiki no tak zeby sie cos ciagle dzialo i lekarz nie zapomnial jak wygladamy to raz w m-cu standardowo musimy go odwiedzic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: niestety Milena uwielbia zabawy w osiedlowej piaskownicy a ze u nas na wyjsciu trojki to wiadomo paluchy caly czas w buzi no i sie przyplatalo paskudztwo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Iwcik wspolczuje zabkowania u nas na szczescie zabkowanie przechodzi "prawie" bezbolesnie i bez goraczki:szok::szok:

buziaki paaaaaaaaa:-D:-D:-D:-D

Rena no to fajnie dobrze miec swojego lekarza na porodówce ja tak mialam i jestem mega zadowolona z porodu Lenki bo z maksiem to byla masakra na szopena heeeeee i wiecej tam nie pojde .......
Maksiu tez pierwsa cc i lenke chciałam naturalnie no ale moja malota sie pospieszyla i w 8 miesiacu mi cc musieli zrobic bo trzustka mi zaczela napitalac ze z bolu nie moglam wytrzymac miałam silne ataki no i to juz moja druga cc i ostatnia haaaaaaaaaawiec mam nadzieje ze tobie uda sie naturalnie urodzic bedziesz miala porównanie jak sie rodzi naturalnie a jak cc bo ja tak własnie chciałam poczuc ta róznice no ale sie nie udało heeeeeeee zycze powodzenia tobie i czekamy na fotki jak najbardziej ;)))))))))))

u mnie dzissiaj goraco komary mnie zaatakowaly jak kopalam ziemniaki no i mam całe nogio pogryzione no ale dupa .heeee lenka lepiej mam nadzieje ze bedzie juz dobrze z nia bo jest troche jeszcze marudna ale to chyba po antybiotyku .......

znachor do studni przyszedł ukopal trzy betony w ten upał i pojechal powiedzial ze jutro z ekipa na 6 rano przyjedzie heeeeeee no lepiej z rana kopac niz pozniej ww upał musze im obiad ugotowac wiec juztro dla 8 osob musze miec obiad haaaa ale fajnie haaaanas czwórka ich ma byc tez czworo moze szybko im pójdzie tokopanie mam nadzieje ze bedzie tam woda haaaaaaa zobaczymy jutro:))))))))
oki spadam cos przekąsic .............

czesc kobietki!!!!

wrócilam już do was na stałe-obiecuje!!!!:-)
matko ale dawno juz mnie nie było na bb,ale teraz już bede na bieżąco:tak:

a co u nas.....
u nas wszystko ok,:tak:dzieciaki szaleją i lobuziaki sa straszne,krystian sie nudzi ale do szkoly isc :no:nie chce,mam juz wszystko dla niego kupione wiec mam spokój,kasy tyle mi poszlo na wyprawke ze masakra:wściekła/y:.moj piotrek pracuje a ja siedze w domu i tez pracuje bo zawsze cos mam do roboty:sorry:,jak nie pranie to prasowanie,sprzątanie,gotowanie i tak na okrąglo.:crazy:
wakacje zlecialy mi strasznie szybko ale też bardzo imprezowo.:tak:;-)praktycznie co weekend bylismy na imprezach a to urodziny,a to imieniny,a to grill i nawet bylam u iwicik na imprezie babskiej(oczywiscie bez mojego m):tak:w końcu moglam sie cos napic a nie wiecznie robilam za kierowce.

u nas nareszcie super pogoda,grzeje okropnie i w koncu dzieci mogą popluskac sie w basenie.:tak:
caly lipiec był deszczowy:wściekła/y: można bylo w depresje wpasc przez ta pogode,mam nadzieje ze we wrzesniu i w pazdzierniku bedzie ładnie-oby:tak:

aha jeszcze wam napisze ze bylam u ginekologa na przegladzie zrobil mi cytologie,usg piersi i oczywiscie zbadał i co sie okazala.....że ma nadżerke:sorry::-((nie dużą ale mam)i musi mi ją zamrozić:eek:,z piersiami wszystko ok ale za to cytologia wyszła mi :no:nie za fajna bo mam jakis stan zapalny i dostałam globulki dopochwowo i ma przejsc,na szczescie onkologicznie wyszła dobra bo gr.2
zawsze cos musi być nie tak:crazy::-(..........

pozdrawiam was serdecznie.

rena-brzuszek masz super a milenka rosnie Ci jak na drożdżach.
już masz imie wybrane dla synka???

anek-witaj.
kochana uważaj na siebie i dużo odpoczywaj,jak masz tylko taką możliwosc to zmykaj na zwolnienie po co masz sie meczyc w pracy.

miła-z tego co slyszałam to w PF jest rewelacyjnie,opieka,personel,sale no jak w filmach:tak: ale tak jak rena pisze jak nie masz lekarza z PF to Cieżko Ci bedzie sie tam dostac.

iwicik-jak tam lenka sie czuje????
maksiu chce wracac do szkoły?????

jak tam studnia??wykopana juz jest????woda sie znalazla????

kochana powiedz ty mi krzysiek ma jeszcze urlop????mieliscie wpasc do nas na grilla,oj nie wywiniecie sie z tego;-):no:,nie łatwo bedzie.mój piotrek cały czas sie pyta kiedy przyjedziecie i cos wypijemy;-)

hej laski
no Lidka studnia wkoncu wykopana no i jakas woda jest trzeba poczekac kilka dni na ile betonow sie napełni , wykopana jest na 12 betonów teraz modlic sie aby wody bylo duzo :tak::tak::tak::tak:

Lenka troche lepiej wysypka przechodzi pomału no i wkoncu zaczyna jesc normalnie i w normalnych ilosciach , spac tez zaczeła juz fajnie wrocil jej rytm:-D:-D:-D

a co do grilla to boze kochany nie wiem mój urlopu juz nie ma a trzeba jeszcze ziemniaki wykopac i drzewo na zime zrobic i węgiel przywieść ....... ja nie wiem kiedy on zdązy z tym wszystkim , :-:)-:)-(

hej mamuski!!!

witam sie po weekendzie,dzieciaki spac położyłam, krystian zajada sie rosolem a ja z kawusia odpoczywam przy bb.
od rana sprzątałam,pranie zrobiłam wiec teraz mam czasu troszkę dla siebie.:tak:;-)

wczoraj byłam z naszą iwicik na solinie i w polanczyku-było super!!!:tak::tak:
maks z krystianem mieli najwiekszą frajde na mini wesołym miasteczku bo były takie auta do jeżdżenia i to im sie najbardziej podobalo:tak::-).nawet ja z iwonką zaliczylismy dom strachu:-D(ale nic tam strasznego w sumie nie było:sorry:)pogoda nam dopisała bylo ciepło i słonecznie.
fajnie nam zleciala ta niedziela i fajne zakonczenie wakacji mieli nasi chlopcy,wrócilismy do domu o 20 zmeczeni ale zadowoleni.:-)
fotki wkleje jak zgram z aparatu na komputer.

a ze złych wiadomości mam taką ze dostałam uczulenie:wściekła/y:.tak strasznie mnie wysypało na buzi,powiekach,nosie(takie male drobne krosteczki)i tak na prawde nie:no: mam pojecia po czym.kosmetykow nie zmienialam na nowe,jedynie co mi przychodzi do głowy ze to uczulenie to mogę miec po winogronie:eek: bo ziadłam w czwartek a w piątek mnie powoli zaczeło sypac.jak na razie lecze sie sama pije wapno i biore tabletki na alergie ale widze ze sama sie nie wylecze i na jutro zapisalam sie do dermatologa.zobaczymy co mi powie.

iwicik-jak tam po wczorajszym wypadzie???
podobało sie????
a co do grilla to krzysiek obiecał że przyjedziecie tak że wiesz..........my nie odpuscimy;-):-)

reklama
spoko lidka damy rade jakos heeeeeee
my tez zadowoleni dobrze ze nas wyciagneliscie z domu bo inaczej siedzielibysmy na tylkach w chacie a tak to milo spedzilismy niedziele:-):-):-)

tez zmeczeni ale za to dobrze sie nam spało haaaaaaaaaa

a dzisiaj od rana koszenie trawy przeglad w audi bo sie skonczyl no i wegiel kupilismy wiec trzeba bylo drzewo szybko wrzucic do piwnicy a na jego miejsce wegiel wysypac no i znów teraz wegiel trzeba znosic do piwnicy ale ja juz za to sie nie biore:-p:-p:-p

Do góry