reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamuśki po "30"

Cześć dziewczyny:-)
Faktycznie dawno nie zaglądałam, ale II trymestr mi służy, czuję się rewelacyjnie, tyle energii to dawno nie miałam, nawet większa ilość godzin w szkole, kolejna rada i zajęcia w policealnej w weekend mnie nie przerażają, ale nie ma za to czasu usiąść na chwilę przed kompem. Mamaasiaj gratuluje ::-)) Ja jestem w trzeciej w ciąży ale i też będę mamą czwóreczki (mąż ma córkę z pierwszego małżeństwa):-) Agatka Tobie też gratuluje:-) Różnica podobna jak u mnie, 18, 13 lat ale dzieci przyjęły wiadomość dobrze, nawet bardzo dobrze, w odróżnieniu od innych członków dalszej rodziny:-D Trzymam kciuki za Twoje samopoczucie, byleby do końca I trymestru:-). Pozdrawiam Was wszystkie ciepło

w4sqyx8d3mh56zf9.png

Ostatnia edycja:
reklama
Kootek dziekuje za gratki ale chyba moja ciaza sie nie utrzyma bo nie rosnie.dzisiaj mialam usg i bylo bez zmian,identyczne jak tydzien temu.kolejne usg w nastepny poniedzialek i to bedzie najdluzszy tydzien w moim zyciu.boje sie.....

koootek jak się cieszę , ze Cię widzę:-):-):-):-)

Cieszę sie ,że II trymestr Ci służy. U mnie też lepiej, ustały mdłości i wymioty, większy power zwłaszcza rano. Powiedz jak badania, miałaś Pappa? jak wyniki. Co z maluszkiem wiesz już czy to chłopak czy dziewuszka?

W ogóle to zaglądaj częściej najlepiej w przerwie między lekcjami;-)

Pozdrawiam ciepło:-)

Cześć Kami :-)
Wyniki Pappa ok, ryzyko bardzo niskie, więc razem z dobrym usg napawa optymizmem. Mój lekarz powiedział że przy takich wynikach nie trzeba robić tych kolejnych badań, bo nie są one już takie miarodajne. Te robione między 12 a 14 tygodniem dają 90% pewności, te później 60% i robi się je raczej wówczas gdybym nie zrobiła tych pierwszych, Teraz czekam na usg między 18 a 22 tygodniem. Może wtedy dowiem się kto tam mieszka, na tym się na nie ujawniło. Chociaż Pani doktor śmiała się, że bardzo grzeczne, więc to pewnie chłopiec:-D. A Ty już znasz płeć? Cieszę się, że już nie męczą Cię mdłości. Mnie od wczoraj kręgosłup daje znać z takim promieniowaniem do pośladka, zmobilizowałam się więc do ćwiczeń bo co będzie później...:-D:-D

Pozdrawiam ciepło Ciebie i maluszka:-)

Koootek Hej

Nie znam płci jeszcze , podobnie jak Ty czekam na połówkowe między 20 a 22 Tyg:) Chciałabym chłopaczka , mam już 2 hheh więc znam instrukcję obsługi. U mnie test Pappa też dobrze wypadł i nie było konieczności robienia dalszych badań genetycznych.

Teraz niestety zamartwiam sie o toksoplazmozę , IgG wyszedł mi dodatni, IgM nieokreślony , robiłam wczoraj awidność , nie mam pojęcia ile czeka się na wynik.

Patrzę też i podczytuję dziewczyny na Sierpniówkach , ze miały zleconą cytomegalię, ja nie miałam hmmm co mam o tym myśleć????

Pozdrawiam Cie cieplutko maluszka też oczywiście:)

A czujesz już pierwsze ruchy? ja ciągle mam nadzieję, ze to już za chwilę poczuję ale nic się nie dzieje :no:

Hej:-)

Ja też nie miałam robionego badania na cytomegalie, zapytam się lekarza, mam w tygodniu wizytę. Co do ruchów to zaczynam pomału odczuwać, ale tylko pojedyncze, wieczorem, jak się położę na wznak :)
Życzę miłej niedzieli, u nas piękna pogoda, tylko na spacer się wybrać :)

koootek jak super z tymi ruchami maluszka (który to tydzień u Ciebie) u mnie niby z OM 16 a nic jeszcze nie czuje :(

reklama
witajcie.i umnie sa dobre wiesci.jednak fasolka rosnie i jest tydzien mlodza niz wynika z OM.odpowiada 6tydz.+3dni.jestem cala szczesliwa a juz myslalam ze nic z tego nie bedzie.

Do góry