reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamuśki po "30"

Cześć dziewczyny:-)
Faktycznie dawno nie zaglądałam, ale II trymestr mi służy, czuję się rewelacyjnie, tyle energii to dawno nie miałam, nawet większa ilość godzin w szkole, kolejna rada i zajęcia w policealnej w weekend mnie nie przerażają, ale nie ma za to czasu usiąść na chwilę przed kompem. Mamaasiaj gratuluje ::-)) Ja jestem w trzeciej w ciąży ale i też będę mamą czwóreczki (mąż ma córkę z pierwszego małżeństwa):-) Agatka Tobie też gratuluje:-) Różnica podobna jak u mnie, 18, 13 lat ale dzieci przyjęły wiadomość dobrze, nawet bardzo dobrze, w odróżnieniu od innych członków dalszej rodziny:-D Trzymam kciuki za Twoje samopoczucie, byleby do końca I trymestru:-). Pozdrawiam Was wszystkie ciepło

w4sqyx8d3mh56zf9.png

Ostatnia edycja:
reklama
Kootek dziekuje za gratki ale chyba moja ciaza sie nie utrzyma bo nie rosnie.dzisiaj mialam usg i bylo bez zmian,identyczne jak tydzien temu.kolejne usg w nastepny poniedzialek i to bedzie najdluzszy tydzien w moim zyciu.boje sie.....

koootek jak się cieszę , ze Cię widzę:-):-):-):-)

Cieszę sie ,że II trymestr Ci służy. U mnie też lepiej, ustały mdłości i wymioty, większy power zwłaszcza rano. Powiedz jak badania, miałaś Pappa? jak wyniki. Co z maluszkiem wiesz już czy to chłopak czy dziewuszka?

W ogóle to zaglądaj częściej najlepiej w przerwie między lekcjami;-)

Pozdrawiam ciepło:-)

Cześć Kami :-)
Wyniki Pappa ok, ryzyko bardzo niskie, więc razem z dobrym usg napawa optymizmem. Mój lekarz powiedział że przy takich wynikach nie trzeba robić tych kolejnych badań, bo nie są one już takie miarodajne. Te robione między 12 a 14 tygodniem dają 90% pewności, te później 60% i robi się je raczej wówczas gdybym nie zrobiła tych pierwszych, Teraz czekam na usg między 18 a 22 tygodniem. Może wtedy dowiem się kto tam mieszka, na tym się na nie ujawniło. Chociaż Pani doktor śmiała się, że bardzo grzeczne, więc to pewnie chłopiec:-D. A Ty już znasz płeć? Cieszę się, że już nie męczą Cię mdłości. Mnie od wczoraj kręgosłup daje znać z takim promieniowaniem do pośladka, zmobilizowałam się więc do ćwiczeń bo co będzie później...:-D:-D

Pozdrawiam ciepło Ciebie i maluszka:-)

Koootek Hej

Nie znam płci jeszcze , podobnie jak Ty czekam na połówkowe między 20 a 22 Tyg:) Chciałabym chłopaczka , mam już 2 hheh więc znam instrukcję obsługi. U mnie test Pappa też dobrze wypadł i nie było konieczności robienia dalszych badań genetycznych.

Teraz niestety zamartwiam sie o toksoplazmozę , IgG wyszedł mi dodatni, IgM nieokreślony , robiłam wczoraj awidność , nie mam pojęcia ile czeka się na wynik.

Patrzę też i podczytuję dziewczyny na Sierpniówkach , ze miały zleconą cytomegalię, ja nie miałam hmmm co mam o tym myśleć????

Pozdrawiam Cie cieplutko maluszka też oczywiście:)

A czujesz już pierwsze ruchy? ja ciągle mam nadzieję, ze to już za chwilę poczuję ale nic się nie dzieje :no:

Hej:-)

Ja też nie miałam robionego badania na cytomegalie, zapytam się lekarza, mam w tygodniu wizytę. Co do ruchów to zaczynam pomału odczuwać, ale tylko pojedyncze, wieczorem, jak się położę na wznak :)
Życzę miłej niedzieli, u nas piękna pogoda, tylko na spacer się wybrać :)

koootek jak super z tymi ruchami maluszka (który to tydzień u Ciebie) u mnie niby z OM 16 a nic jeszcze nie czuje :(

reklama
witajcie.i umnie sa dobre wiesci.jednak fasolka rosnie i jest tydzien mlodza niz wynika z OM.odpowiada 6tydz.+3dni.jestem cala szczesliwa a juz myslalam ze nic z tego nie bedzie.

Do góry