reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusiowe dolegliwości różnorakie

Kurna, zaraz chwycę za telefon i zadzwonię do połoznej. W tej sprawie poprosiłam też o pomoc koleżanką (Polka, mieszkającą w Holandii) z terminem porodu na wczoraj. I one też twierdzi, że u niej (za przeproeszeniem) dziura jaka była taka jest.
Przez ten mój cholerny brzuch, to nawet nie mogę sie dobrze przyjrzeć, a wszystki lustra w domu mam zamontowane na stałe, więc muszę wypinać sie do ścian, pochylając, a widok zasłania mi brzuch. Poproszę męża, jak wróci z pracy, żeby mnie dokładne obejrzał i spróbuje wytłumaczyc połoznej przez telefon co widzę.
A może wiecie, jaki kolor powinna mieć szyjka macicy i jak wygląda?
:sick:

reklama
Szyjka czerwona jasna rozpulchniona rurka ,sprezysta jak sie ja pociagnie bolesna w dotyku.... Pola na luzik moze to jakis obcy tam sobie spokojne miejsce znalazl a ty go tam nawiedzasz....:wściekła/y:

Cynamonka ja to ternuje to jakos idzie mam takie na raczce i wiesz pozycja powyginana w 500 i jakos mozna sie tam podejrzec bo co mi facet powie ?: ze tak jest ciesz sie...;-)

pola- a czy to jest kawalek twojego ciala czy to maź, bo bialej mazi to ja mam bardzo duuuzo, ktora jest wlasnie tam gdzie opisujesz i wyglada jakby to bylo cos stalego

Już wszystko wiem. To szyjka. Termin porodu najprawdopodobniej wcześniejszy od zaplanowanego.
A teraz kolejna dolegliwość. Zagadka, spójrzcie na godzinę wysyłania przeze mnie tej wiadomości i powiedzcie, czy Wam to też dokucza?? :laugh2:

Pola chwilowo nie, ten etap już za mną. Teraz mogę spać i korzystam z tego. Szkoda, że nie da rady wyspać się na zapas. Budzę się kilka razy na siusiu, ale potem z łatwością zasypiam. Już chyba nawet przywykłam ,że spię tylko na lewym boku. Kładę się automatycznie.

Ja też nie dawałam rady spać od ok 3 do 5 nad ranem. W tym tyg śpię dobrze. Ale jak się przewracam w nocy, to mnie boli dość mocno brzuch. Czasami sobie myślę, czy nie ugniatam dzidziusia. A może to on się tak wypina? Na szczęscie jak wstaję rano, to to mija. Od rana wypina mi stopy i to aż piecze. Ale się pocieszam, że to już z górki:-)
Pola, dobrze, że się upewniłaś. Ciężarówki mają tendencje do komplikowania sobie życia podejrzeniami, że coś jest nie tak. Też tak mam:tak:

reklama
Kobietki, doczekałam 24-go, teraz to już tak jak Maja marzę o skurczach hehehhehehh. Ubawiłam sie czytając Wasze opowieści o "lustrzycy", sama to praktykuję od wielu tygodni, mam lusterko dwustronne, wyobraźcie sobie jaki mam widok w tym powiększającym hiihihiihihi.
Pola idziemy podobnie, też wypatrzyłam to bladoróżowe, dobrze, że sie podzieliłaś informacją co to, bo już myślałam, że to jakieś niedobre skutki przebytego niedawno stanu zapalnego.

Do góry