reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie ze Stanów

reklama
Jednak to prawada, ze cudze dzieci rosna najszybciej. :-):-) Mnie sie wydaje, ze moja rosnie, ale nie tak szybko. ;-);-);-)

Zdjecia wstawione.:-):-)
Domiska Po obejrzeniu Twoich zdjec tak zamarzylam za takim piaseczkiem i taka woda.:-:)-( Ale od czego sa marzenia zawsze mozna pomazyc.:-D:-D:-D

Witam wszystkie zaoceaniczne mamusie!

Wlasnie znalazlam baby boom i ten watek i strasznie sie ciesze, ze bede mogla pogadac z mamusiami, ktore sa w podobnej sytuacji jak ja.

Mieszkam w CA od 7 lat, mam meza S. i malego 7-miesiecznego przytulacza Matthew. Jestesmy wlasnie na etapie wprowadzania nowego jedzenia i dzieki temu udalo mi sie Was przypadkiem znalesc w sieci :)

Pozdrawiam wszytskie mamusie!
K.

Witaj MrsKasiu. Milo, ze nowa mama dolaczyla do naszego grona. szkada tylko, ze jestesmy tak porozrzucane po calych Stanach. Ja jestem z wschodniego wybrzeza.
Ja mam 9 m-czna coreczke, wiec bardzo blisko wiekowo z Twoim synkiem. Jak cos sluze pomoca!:-):-)
Dluga mieszkasz w Stanach?

Czesc Mrs Kasiu :D milo cie tu goscic hihi :D

ja w Colorado :D i nasza corcia bedzie miala 3 latka w drugiej polowie sierpnia :D smialo pytaj - sluze porada :D

opowiadaj jak sie znalazlas w stanach co porabiasz jak zyjesz iw ogole :D

buziaki!

dzieki za mile powitanie :-)

Kasiek - ciesze sie, ze mamy maluchy w podobnym wieku, i ze bede mogla cie troche podpytywac. Moj maly chodzi do zlobka, wiec mam tak kilka mam z dziecmi w podobnym wieku, ale nie mam zadnej polskiej kolezanki z takim maluchem.

W stanach mieszkam od troszke ponad 7 lat, caly czas w Los Angeles. Chodzi od czasu do czasu za nami mysl zeby sie gdzies przeprowadzic, ale tak naprawde nie bardzo mozemy znalesc miejsce, ktore byloby na tyle kuszace, zeby wyrwac sie z korzeniami stad gdzie teraz mieszkamy. Troche czasu zajelo mi odnalezienie sie tutaj i chyba nie chce mi sie teraz zaczynac od nowa w jakims kompletnie mowym miejscu.

Domiska - w Stanach znalazlam sie dzieki mezowy :-) Zyjemy sobie spokojnie z naszym szkrabem, oboje pracujemy, M. chodzi do zlobka, a ja jeszcze dodatkowo do szkoly (chociaz zrobilam sobie semestr przerwy po urodzeniu sie M.) Rodzine mam daleko i brakuje mi ich, ale na szczescie mama odwiedza nas prawie co roku, a tata i brat co kilka lat. I w koncu - po 4 latach - my tez planujemy wyjazd do PL we wrzesniu!

Domyslam sie, ze pisalyscie juz o sobie w tym eatku, ale przyznam szczerze, ze troche przeraza mnie czytanie 94 stron postow :szok::laugh2: wiec zapytam - jak wy sie tu znalazlyscie? Co robicie? Jak sie Wam zyje?

Jeszcze raz dzieki za mile powitanie!
K.

witam sie i ja....ojej, jak mnie daaaawno tutaj nie bylo! Domiska podgladalam Twoje fotki na facebooku :)))) Superasne, ale sexy babka z Ciebie no no....
Witam nowa mamuske, malo nas tu troche bo laski zabiegane, zapracowane (jak ja na przyklad:-)), dzien za dniem ucieka tylko dzieci nam rosna! Kasiek ale Twoja mala juz panna! ojej, kiedy to zlecialo!:szok:

reklama
Kasiu ja mieszkam w Stanach 5 lat i przyciagnela mnie tutaj rodzina a ja potem swojego chlopaka-dzis meza. jestem w tej dobrej sytuacja, ze moi najblizsi mieszkaja obok mnie, wiec do Polski mnie w sumie nie ciagnie. Brakuje mi polkich gor, lasow , jednym slowem polskich krajobrazow. Ja siedze w domu z moja corcia, tak kiedys (jeszcze przed porodem) myslalam, posiedziec ze 3 m-ce i oddac ja do zolbka, ale teraz jestem zaborcza mama:zawstydzona/y::zawstydzona/y: i che jak najwiecej czasu spedzac z corcia. Jak na razie mi sie nie nudzi mam nadzieje, ze tak juz pozostanie.
pawini dzieki kochana za mile slowa, ale tak jak pisalam Domisce cudze dzieci rosna bardzo szybko:-):-)
U nas wczoraj pojawila sie goraczka, mysle, ze to od zabkow dalam jej Tylenol:-:)-( i jakos corcia zasnela. dzisiaj tez jakas osowila, ale w sumie juz nie goraczujaca.

Do góry