reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Moja droga....

Ja naleze do osob szczuplych i mam 168 cm wzrostu ale brzuch to wydaje mi sie ze mialam od poczatku :) w trzecim miesiacu mialam juz widoczny mocno :-D w calej ciazy przytylam 25 kg a moja Lenka przy urodzeniu miala 4200 g i 59 cm dlugosci :) potem szybko schudlam i teraz jestem chudsza niz przed ciaza :szok:

Ale to wszystko to sprawa indywidualna.... Moja mama tez tak ze mna przytyla....

Moje kolezanki raczej "dostawaly brzuszki" tak w polowie ciazy... ale byly i dwie takie ktore do konca wygladaly "jakby nigdy nic" szerszy sweter maskowal wszystko nawet w 9 meisiacu... ale one przez cala ciaze przytyly jedna 7 kg druga 8kg

I powiem Ci ze i moja "wielka" ciaza i ich malutkie brzuszki wszystko bylo w normie jak lekarze nam mowili..... to sa sprawy indywidualne i najwazniejsze ze maluszek jest zdrowy :tak:

Ale wiem ze to fajne uczucie miec juz brzuszek a jeszcze jak dzidzia kopie i wyciska na skorze swoje stopki to juz wogole raj na ziemi :-D

reklama
U mnie było już dobrze widać od 10tyg. W trakcie całej ciąży przytyłam 25kg i została mi jeszcze 5 na plusie, ale tak jak piszą dziewczyny to sprawa indywidualna i nie ma tu reguły.

Dorotko co z tym lekarzem? Dotarłaś do dr Kazimierczak?

Hejka! Ja jestem dosc szczupla. Ale ciazy w 5 m-cu jeszcze nie bylo widac. zreszta i przy jednej i przy drugiej nie mialam duzego brzucha. Przytylam przy Julce 10 kg, przy Mariannie 15. Ale juz sladu nie ma. W tej chwili przy wzroscie 175 waze 60 kg
Ja od poczatku czulam i za pierwszym i za drugim razem, ze beda corki. Intuicja. Na usg do konca nigdy lekarze nie mogli stwierdzic, ze strasznie sie wiercily. Na 3D tez.
Ciuszki zawsze mialam od 7 m-ca przygotowane. Tylko wozki kupowalam juz po. Moim zdaniem przesad jest tak do 7-8 m-ca. Pozniej trzeba byc przygotowanym na kazda ewentualnosc. Ja urodzilam 3 tyg za wczesnie i dobrze, ze mialam juz przygotowana wyprawke. poza tym nie ma nic przyjemniejszego jak przygotowywanie wyprawki.:tak::tak::tak:

Dorotko!
Ja rowniez naleze do szczupłych przed ciaza wazyłam 50kg.170cm wzrostu.dopiero teraz zaczynam porzadnie przybierac na wadze.Moj brzuszek był widoczny koło 5msc-no teraz robi sie coraz potezniejszy z dnia na dzien:-).Takze sie nie martw,to jest indywidualna sprawa jak napisały dziewczyny takze spokojnie masz czas.:tak:

A no i jestesmy tu poto zeby sobie pomagac,radzic na wzajem itp.takze spoko;-):-D:happy:

dzięki Dziewczyny!:-D to teraz musze spokojnie czekać kiedy i mi zacznie rosnąć brzuszek!! juz sie nie mogę doczekać!!:laugh2:

A co do lekarza ivka 76
to sie jeszczenie zdecydowałam. u tej Twojej lekarki nie byłam, a do Zabielskiej juz podczas naszej rozmowy bylam zarejstrowana,wiec ide do niej w środe!
tak szczerze mówiąc to nie miałam teraz czasu, bo sesja w peni ( właśnie wróciłam z egz! )ale musze się nad zmianą poważnie zastanowić! w końcu chodzi o moje dziecko!!!

a wiecie może kidy zamykają który szpital? bo z tego co wiem to na kamińskiego remonty mają jakóś latem, ale nie wiem dokładnie kiedy. a na chałubińskiego?

dorota
co do szpitala to w 2006 Kamieńskiego zamykali od 1 lipca, nie wiem czy to jest regułą, ale jak tam zadzwonisz to ci napewno powiedzą:tak:
co do brzuszka to u mnie długo nie było widać, tym bardziej że na początku ciąży schudłam 6 kg, a płeć dziecka poznałam dopiero na 3d:-)

no i pytaj, nie krępuj się, każda z nas to przechodziła, chciała wszystko wiedzieć, zresztą teraz też zadajemy często pytania odnośnie dzieciaczków. W końcu kto pyta nie błądzi;-):-)

super!!

dzięki!!

ja schudlam trzy kilo, a przy moich 180 cm i 57 kg, to ta roznica jest widoczna!! :szok: przynajmniej tak mi wszyscy mówią!

jeśli chodzi o usg 3d to oprócz przyjemności dla rodziców ma ono jeszcez jakieś konkretne zastosowanie? kiedy najlepiej je robic?

Jesli chodzi o 3D to glownie chodzi o przyjemnosc rodzicow. Niby mozna wtedy wykryc jakies nieprawidlowosci, ale jak jest dobry lekarz i dobry sprzet to na zwyklym usg jest w stanie sprawdzic wszystko. Jesli chodzi o czas, to z tego co pamietam to ok 18-20 do 22 tygodnia polecaja robic takowe. Ale najlepiej zadzwonic i sie dowiedziec wszystkiego tam gdzie robia. Ja bylam cala ciaze pod opieka MEDIKONCEPTU na Krzyckiej i moge goraco polecic. Ale wynikalo to tez z faktu, ze mam najblizej. Polozne i lekarze sa rewelacyjni.

Mamusie z Wrocławia :) poszukuje bardzo dobrego pediatre dla mojej 4-miesiecznej Dorotki, najlepiej taki, co przyjmuje prywatnie ale ma praktyke w szpitalu albo klinice. bardzo dziekuje za pomoc :-)

reklama
Mamy z Wrocławia - poszukuje bardzo dobrego pediatre dla mojej Niuni. najlepiej takiego z praktyka w szpitalu albo klinice, ale tez z prywatnym gabinetem. dziekuje za pomoc :)

Do góry