reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Witaj Stokrotko :D My aż z Siechnic. Gie-oska z Jagodna jest droga na Brochów, ale według mnie to jest kilka km. Felidae z Jagodna można też dojechać chyba 131. Stokrotko choć to lekko na uboczu to niektórzy mówią, że "niedaleko" zrobił się fajny węzeł komunikacyjny. Pozdrawiam.

reklama
Felidae było super, co prawda musiałam brudasa z wrzaskiem wykąpać, ale zadowolona była bardzo. Dzieciaki były przeszczęśliwe. A w piątek byłam z nimi na basenie 2 godziny, tylko że Miśka zapadła w głęboki sen, jak zwykle po basenie i już wieczornego mycia nie było.

Jagodno to co innego niż brochów. Mieszkam niedaleko, bo na wojszycach. Teoretycznie można przejść ten dystans pieszo, ale nie ma tam chodników, tylko pobocze. Miasto w planach ma pociągnięcie tramwajów na jagodno, ale na razie zatrzymali się na gaju na bardzkiej. Odnośnie przychodni to mogę polecić pediatrę na ul.pszczelarskiej.

Witajcie środowo :-)
Leci ten czas błyskawicznie, ja zawsze zyje tylko do piątku, bo w piatki wraca moj maz. Takze zostalo nam jeszcze dwa dni :-) U mnie pogoda słoneczna ale z tego co słyszalam u was jest nie ciekawie.Miejmy nadzieje ze sie poprawi.
Myśle ze z czasem sie wszystkiego dowiem co do komunikacji itd. troche mnie to wszystko przeraza... ale jak to w życiu bywa napewno sie ulozy. W koncu tak dlugo na to czekalam...
Dziewczyny jest ktoras z was z tej dzielnicy co ja? badz gdzies blisko?

Laski chodzilo mi o to ze Jagodno jest niedaleko Brochowa a nie ze jagodno i brochow to to samo.

ale dzis pogoda strasznie zimno u nas..ehh lato...

Stokrotko, witamy w gronie wrocławskich mam :-) Już przeprowadzka w jednym mieście to duży stres, a co dopiero przeprowadzka z miasta do miasta. Ale zobaczysz, będzie dobrze. Z doświadczenia swojego i znajomych wiem, że na tego typu osiedlach jest zwykle dużo młodych mam, więc na pewno nie będziesz osamotniona.
Jagodno jest dość daleko od Parku Południowego, ale myślę że nie raz wybierzecie się tam choćby na weekendowy spacer. Z parków to najbliżej będziesz miała chyba Park Brochowski i Park Wschodni?
Na Jagodno jeździ chyba autobus 110, w każdym razie na pewno nie 131 - ten jeździ na sam koniec Psiego Pola (wiem, z doświadczenia).

Stokrotko
jagodno to w sumie nowe osiedle, takie blokowisko w polu, bloki ogrodzone nikt nie powołany nie wchodzi na ich teren,ale są sklepy, apteka, i sporo mam z dziećmi. co kawałek place zabaw. Napewno szybko poznasz mase osób. Dojaz docentrum nie jest tragiczny, ale jako to autobusem, czasami trzeba się naczekać jak nie jedzie planowo.

Mi ta pogoda bardzo odpowiada :)
przynajmniej jakoś da się żyć.

Lenka a co sie dzieje??czemu masz humor do bani??

Asia domyslam sie ze na koniec ciazy upaly Ci nie na reke:-)

u nas na przemian kropi deszczi swieci slonko ehh a w sobote jedziemy nad morze i chce miec pogode;-)

osiedle na pewno fajne , i ja tam widzę dużo zalet, że daleko od centrum :-) Najważniejsze, że komunikacja jakaś jest, z przychodniami nie pomogę bo mnie we wrocławi żadna nie odpowiada, a do Oławy do naszej dr nie mam jak dojeżdżać więc pozostałam przy starej przychodni w myśl zasady lepszy swój wróg niż obcy przyjaciel ha ha. Chodzimy tak tylko jak już nie ma wyboru :-) ale z wielkim mega kłopotem to pewnie i Oławę zaliczę :-) a do zwykłych powinności typu, szczepienia i bilansy może być najzwyklejsza przychodnia...oby blisko :-)

STOKROTKO natknęłam sie na takie forum, myślę że może Ci być pomocne :-) http://vivaldiego.wroclaw.pl/viewtopic.php?f=3&t=4059&hilit=

reklama
Lenka a co sie dzieje??czemu masz humor do bani??

Asia domyslam sie ze na koniec ciazy upaly Ci nie na reke:-)

u nas na przemian kropi deszczi swieci slonko ehh a w sobote jedziemy nad morze i chce miec pogode;-)

oj bardzo mi na rękę taka pogoda, i bez upału jestem spuchnięta jak dłoń, a co by było przy upałach ? aż boje się myśleć.

Ponoć ma sie poprawić pogoda od przyszłego tyg i nawet upały ponad 30 stopni mają byc. tak wiec urlop napewno się uda.

Do góry