reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

my w zeszłym roku byliśmy w ośrodku bursztyn...w Sianożętach spokój cisza dużo ośrodków....i baaaaardzo blisko morza...ale my domek wzięliśmy na spółę ze znajomymi w czerwcu... w domku może mieszkać 6 osób i wyszło ze za dzieci płaciliśmy za dostawki my chcieliśmy łóżeczko żeby sie nir tarabanić z turystycznym bo i tak ciasno bylo jak sie wózki wpakowało....
Domki letniskowe Sianożęty i domki campingowe,tanie pokoje w Sianożętach-Ustronie Morskie.

reklama
Muminka wyglądam przez okno i nie widzę :-D mieszkam koło jedności narodowej :-)

a tak w ogóle to sie ciesze, że tyle nowych mam nas odnalazło :-)

witam witam!!!

widzę że tutaj już o wakacjach się myśli:-p
ja też chcę już słoneczko i ciepełko ale teraz to już mam głowę zaprzątaną komunią córci i właśnie skończyło się kłótnią z mężem bo mamy różne zdania jeżeli chodzi o listę gości

witam wszystkie nowe mamy

a śniegu ja tez nie widzę ale coś teraz pada

pozdrawiam wszystkie mamy

Ja cie kręce, ale pogoda :-( otworzyłam oczy i do razu miałam ochotę dalej iść spać. Do tego że małż ciągle ma nocki już przywykłam ale jak ma jeszcze iść w sobotę to mnie od razu jakiś dołek chwyta ...Szukam recepty na szybie zdanie egzaminu na prawko :-) ??? może ktoś ma jakiegoś świetnego instruktora ?? najpierw małż :-) a ja jak sie oswoję z jazdą ...o ile on zrobi ...

p.s. i z tego tytułu dołkowo pogodowego strzeliłam sobie kolorek blue :-)

Nie wiem czy doczekamy się w tym roku wiosny....męża cały dzień w domu mam tylko co dwa tygodnie w weekend...myślałam,że wybierzemy się wspólnie na jakiś spacer,ale oczywiście jak na złość pogoda do bani...czy ja tak wiele oczekuję?!

Mam pytanie...czy jeśli nic złego z dzieckiem się nie dzieje to powinno się okresowo robić morfologię? Tak pytam z ciekawości, bo koleżanki ciągają te biedne maluszki na pobrania krwi bez celu...a mi kazali robić morfologię tylko w 3 tygodniu życia i od tamtej pory nie...i właśnie nie wiem czy powinno się czy nie?

Drugie pytanie...jak zaczyna się wprowadzać pokarmy stałe to ile powinno zjeść dziecko żeby zastąpił ten posiłek porcję mleka? Wiem,ze każde dziecko zje inaczej,ale tak orientacyjnie pytam...gdyby to był pokarm podawany w słoiczku to ile? 5 łyżeczek? połowę słoiczka? nie wiem...

Ja synkowi ścieram jabłko na tarce i wczoraj tak wrzeszczał jak nie podałam szybko łyżeczki...miałam wrażenie,że mógłby całe jabłko zjeść...

Ostatnia edycja:
reklama
Laurana co do morfologii to chodzi ot o żeby chociaż raz na jakiś czas robić kontorlę...raz na rok raz na dwa wg uznania.Niby nie trzeba ale to sie przydaje taka prewencja. wiele chorób daje o sobie znać jak już jest za późno, a morfologia raz na rok z badaniem moczu naprawdę nie zabije, tym bardziej ze morfologie można wykonać z pobrania z palca..np w laboratorium na kamieńskiego. na nauczycielskiej jest punkt pobrań chyba ALABU i coś mi sie kojarzy ze tam i podstawową biochemię można z palca pobrać...dziwnym dla mnie jest to, że w przychodniach dają antybiotyki na ślepo i nie zlecają morfologii. ale to zboczenie zawodowe.
co do jedzonka hmm tu już musisz sie zdać sama na siebie. Na początku proponuje częściej, a mniej a potem to już zależy jaki będzie miał apetyt :-) fajnie, że juz na stałe przechodzicie, będzie mniej problemów ulewaniem :-) możesz robic mieszanki jak już jadł i marchew i jabłuszko to można je zmieszać :-) będzie sie bardziej najadał :-)

p.S. dla mam maluchów podam tabele z 2007 może sie przydadzą :-) http://www.seamon.ccrpg.pl/aga/b.jpg ----> dla dzieci karmionych butlą
http://www.seamon.ccrpg.pl/aga/a.jpg -----> dla dzieci na piersi

Ostatnia edycja:
Do góry