reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

reklama
WITAJCIE MAMUSIE, nie jestem jeszcze mamą ale juz wkrótce nią zostanę w czerwcu;)Więc nie wiem czy mogę dołączyć;)

Cześć dziewczynki
Troche tu nie zaglądałam.Dużo zdrówka dla dzieciaczków życze:-)
LenaDTR witaj :-):-)

tak:tak: pisałam gdzieś w jakimś temacie o biegunkach i ząbkach bo trochę przeszliśmy z tymi zębami. ale miesiąc po 2 urodzinach mieliśmy cały komplet i teraz spokój był z chorobami aż do tego miesiąca :-( ale już wszystko wraca do normy. oprócz tych pobudek ( ale zobaczymy jak będzie po zmianie czasu)
Roxiak u mnie dziewczyny brały dyżury 24 h a potem kilka dni w domu, Wasz praca trochę inne ale warto to przemyśleć rozwalone jedna doba anie dwie pod rząd...tylko musisz wyrazić zgodę albo napisać prośbę chyba do kadr o prace na zmiany bo prawo zabrania zatrudniać na noce kobiety, których dzieci mają mniej niż 4 lata jakoś tak mi się kojarzy, może już coś zmienili.
ok znikam spać bo już jestem padnięta za to Mały śpi od 19 :| pobudka jak nic o 5 znowu :baffled:
Fajnie, że tyle z was jest chętnych na spotkanie:-) ja w tym miesiącu odpadam niestety...

Roxiak u mnie dziewczyny brały dyżury 24 h a potem kilka dni w domu, Wasz praca trochę inne ale warto to przemyśleć rozwalone jedna doba anie dwie pod rząd...tylko musisz wyrazić zgodę albo napisać prośbę chyba do kadr o prace na zmiany bo prawo zabrania zatrudniać na noce kobiety, których dzieci mają mniej niż 4 lata jakoś tak mi się kojarzy, może już coś zmienili.
...
Jak bede pisac pismo do kadr przed powrotem do pracy, musze zaznaczyc, ze chce pracowac w systemie zmianowym. Do 4 roku zycia dziecka mam prawo pracowac tylko w dzien po 8 godzin. Niestety taki uklad mi nie odpowiada, wole normalne dyzury. Do pracy mam 5 minut wiec nie trace czasu na dojazdy. Pozatym bede propbowala zachowac laktacje wiec 24 to bedzie za dlugo. Wiem, ze mozna dostac od peiatry zaswiadcenie jesli karmi sie piersia i wraca do pracy to przysluguje przerwa na karmienie. Jesli pracuje sie do 6 godzin przerwa na karmienie to 30 min, a jesli dluzej to 2 x 30 min. Mozna dogadac sie z pracodawca, i przychodzic do pracy godzine pozniej albo godzine wczesniej konczyc. Jestem na etapie przyzwyczajania mlodego do butli, ale po tygodniowych bataliach musialam odpuscic bo w nocy ciagle mi sie budzil i plakal. 2 dni przerwy (mlody znowu wisi na cycu, ale teraz poprostu trzyma go "w zebach" i ciumka) a od jutra zaczynamy od nowa.

Witam!!!!

Krystian już lepiej ale jeszcze kilka dni antybiotyku nas czeka:tak:
aga221122 jeżeli chodzi o takie stolce mój przechodził cos takiego ale dochodziły jeszcze nieprzespane noce i zero spania w dzień myślałam że ten koszmar się nie skończy a to po prostu były zęby tyle że synkowi wychodziły w około 6 m 8 naraz i w 10 następne 8 naraz nie wiem czemu tak no teraz ma 20 ząbali nawet nie wiem kiedy te 4 następne wyszły ( Chyba ma tyle bo może jakieś nowe są:-p)

WSZYSTKIM KOBIETKOM W DNIU NASZEGO ŚWIĘTA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

reklama
Witajcie Kochane z rana;)Z tego co widzę to szykujecie sobie spotkanie...fajnie......później będziecie miały co powspominać;)

Do góry