reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Hej

Na początek się przedstawię. Jestem mamą Kacperka który urodził się w 13 października 2008. Aktualnie ma 7 miesięcy i jest małym rozrabiaką. Jest to moje jedyne dziecko. Na razie jestem na wychowawczym i najprawdopodobniej dopiero od września wrócę do pracy. Mam nadzieję że uda mi się zadomowić na tym wątku tak jak moim październikowym.

Jestem nowa na tym wątku i przyznam się szczerze, że kiedyś tu zajrzałam i nic się nie działo i tak o nim zapomniałam. Dziś zajrzałam tu ponownie i widzę, że jest poruszony interesujący mnie temat basenów :-D Byłam już z moim bąblem w aqua parku i bardzo się tam nam podobało. Byłam z moim M i teraz chciała bym się wybrać sama bo on niema czasu tylko się zastanawiam czy z tym moim łobuzem sama sobie poradzę :-) Czy często bywacie na tym basenie?

reklama
Hej

Na początek się przedstawię. Jestem mamą Kacperka który urodził się w 13 października 2008. Aktualnie ma 7 miesięcy i jest małym rozrabiaką. Jest to moje jedyne dziecko. Na razie jestem na wychowawczym i najprawdopodobniej dopiero od września wrócę do pracy. Mam nadzieję że uda mi się zadomowić na tym wątku tak jak moim październikowym.

Jestem nowa na tym wątku i przyznam się szczerze, że kiedyś tu zajrzałam i nic się nie działo i tak o nim zapomniałam. Dziś zajrzałam tu ponownie i widzę, że jest poruszony interesujący mnie temat basenów :-D Byłam już z moim bąblem w aqua parku i bardzo się tam nam podobało. Byłam z moim M i teraz chciała bym się wybrać sama bo on niema czasu tylko się zastanawiam czy z tym moim łobuzem sama sobie poradzę :-) Czy często bywacie na tym basenie?

Witam nową mamusię :-):-):-):-):-):-)
a powiedz jak od września wracasz do pracy to co z małym?żłobek,babcia czy opiekunka?jak rozwiązujecie ten problem???

ja w naszym Aquaparku byłam tylko raz ale z M teraz w weekend,z Córką jeszce nie ale zamierzamy ja tam zabrać.bo bardzo mi sie tam podoba.Tylko niestety sama raczej się z nia nie wybiorę bo ona jest tak zywiołowa że nie wiem czy bym sobie poradziła.raczej z tylko z mężem jak na razie.

A ja sie dzis wkurzyłam,byłam zanieść dokumenty do żłobka no i dyrektorka powiedziała że jest ogromna ilość dzieci i że bardzo dużo matek samotnych w tym roku -także one maja pierwszeństwo i że dla pozostałych będą o wiele mniejsze szanse przyjecia sie.

załapałam doła normalnie.
dzis będziemy rozmawiać z moimi rodzicami,odwlekaliśmy to tak długo ale teraz już musimy.poprosimy ich aby zajęli się Oliwką przez ten rok a później myslę że do przedszkola powinni ja przyjąć.oby ten rok jakos przetrwać.
az się boję ich odpowiedzi.trzymajcie kciuki.

Ja myślę o opiekunce bo w mojej miejscowości żłobka niema. Mieszkam pod Wrocławiem.

arlena jak byłyśmy w ciąży to u nas na wątku tez tak było. Teraz jak mamuśki wróciły do pracy i pociechy się pojawiło ilość produkcji stron spadła :-D

kurczę mam już dobry humorek :tak::tak::tak::tak::tak: rozmawialiśmy z rodzicami,bałam się strasznie tej rozmowy bo byłam pewna że odmówią.ale nie odmówili,powiedzieli że zajmą się nią.kurczę jak się cieszę,będę o nią spokojniejsza,będzie w domu,także upiekło jej sie od żłobka.ma farta dziewczyna i ja spokojne sumienie :-):-):-)

Ja myślę o opiekunce bo w mojej miejscowości żłobka niema. Mieszkam pod Wrocławiem.

arlena jak byłyśmy w ciąży to u nas na wątku tez tak było. Teraz jak mamuśki wróciły do pracy i pociechy się pojawiło ilość produkcji stron spadła :-D
a jak u Was ceny stoja opiekunek?bo we Wrocławiu to nie znajdziesz raczej opiekunki za mniej niż 1000zł,byłoby ciężko :tak::tak::tak::tak::tak:
mnie niestety nie stac na opiekunke:baffled:

Ja mam o tyle dobrą sytuację że razem z M pracujemy w firmie moich rodziców. Szukam opiekunki ale na kilka godzin dziennie ok 4-5 i ja bym była na dole w firmie a ona na górze z maluchem. Cenowo z tego co wiem to ok 5-10 zł za godzinę. W zależności czego się od niej oczekuje.

Ja mam o tyle dobrą sytuację że razem z M pracujemy w firmie moich rodziców. Szukam opiekunki ale na kilka godzin dziennie ok 4-5 i ja bym była na dole w firmie a ona na górze z maluchem. Cenowo z tego co wiem to ok 5-10 zł za godzinę. W zależności czego się od niej oczekuje.

no to o tyle dobrze ze tylko na tyle godzin i ze będziesz mieć tą osobę na oku praktycznie cały czas,będziesz kontrolować so się dzieje z TYwoim dzieckiem.
Bo ja osobiscie bałabym sie powierzyć dziecko obcej kobiecie,tyle się teraz mówi co te opiekunki wyrabiaja z tymi dziećmi że szkoda słów.trzeba mieć sprawdzona osobę,tak osoby np z ogłoszenia z gazety to raczej bym nie zatrudniła,bałabym sie.:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Czesc dziewczyny :-)
Udalo sie dzis chlopakow okielznac....Dotlenili sie porzadnie i teraz spia...i oby tak przez 2 godz. :-p
Za to wczoraj dali mi popalic nieziemsko, az wyc mi sie chcialo razem z Filipem....a ten urzadzal koncert caly dzien....Nienawidze takich dni, nic moge na krok sie ruszyc tylko go nosze a on i tak ryczy :baffled:
Na 17:20 bylismy umowieni do pediatry...M mial byc o 16, tradycyjnie sie spoznil i byl o 17 :sorry:....wsiedlismy do auta o 17:10 i jak na zlosc cos sie spieprzylo - szybko znalazlam w instrukcji ze to uklad wspomagania kierownicy nawalil i nie ruszymy :confused2: - co chwila cos nawala w tym gracie.....Dobrze ze M przyjechal sluzbowym, wiec sie przesiedlismy......ale i tak jedna wizyta przepadla - dobrze ze w ogole zdarzylismy....
Byla fajna pani dr - Kuba nie ryczal i dal sie obejrzec...szkoda ze ona tylko na zastepstwie....
Udalo sie pomierzyc i powazyc chlopakow...
Wiec Kuba 88 cm i 10900 g - czyli bardzo zle, bo to 3 centyl...w ciagu roku przytyl tylko 1 kg :baffled::confused2:...No ale co ja niby mam zrobic :confused2:
A Filip - 8300 g i 70 cm
Z jajkiem Kubalowym lipa....po operacji bylo ok, a teraz nie - tak jak mi sie wydawalo...Dr mowi ze wyglada jakby naseniowod byl za krotki i dlatego to jądro jest zassane do gory...:eek:
A dla Filipa dostalismy recepte na masc zeby zmiekczyc napletek...
No i tak......w ogole to okazalo sie, ze M dostanie sluzbowe auto na stale :-) - fajnie bo wezmiemy kombi i bedzie duzy bagaznik :tak:
I jeszcze na koniec dnia kupilam sobie butki, o! :-)
A teraz sie ciesze, bo M mial leciec w czwartek na delegacje do Madrytu, ale odwolano, wiec tylko w weekend go nie bedzie bo do W-wy jedzie :tak:

AGNES - to super ze sie rodzice zgodzili, macie problem z glowy....Mnie tez martwia te przedszkola...ja chcialabym zeby Kuba poszedl za rok, ale chyba marne szanse...
I jak dlugo Ci mala pospala wczoraj, cala noc juz?
MARMA - witam serdecznie...fajnie miec taka prace......ja gdybym wrocila do mojej to bym prawie dzieci nie widywala :sorry:
Co do basenow - jak juz wczesniej pisalam w aquaarku nie bylam....jakis czas temu chodzilismy na kurs do Redeco
ARLENA - 5 stron to moze nie da rady :laugh2:....w ciazy z pierwszym dzieckiem jest wiecej czasu, wiec wiecej pisania....Ale jak bedziemy wszystkie zagladac i pisac to moze forum nam nie zniknie ;-) Tak wiec zagladaj i piszzzzz :-)
FELIDAE - oby usmiechanie sie do tesciowej przynioslo rezultaty ;-)

reklama
aneta tak Oliwka przespała calutką noc,nawet ani razu się nie budziła :tak::tak::tak: ale wstała pare minut po 6.00,nie dała pospać rano :no::no::no::no: no ale coś za coś.

to co Kuba nie chce Ci jeść?niejadek z niego?ze tak mało Ci przybrał przez rok?
Moja Oliwka wazy teraz równe 13kg ,taka nabita z niej babka :tak::tak::tak::tak:

a Filipek ładnie Ci waży :tak::tak::tak::tak::tak:karmisz go piersią czy butlą?

no rzeczywiscie macie przygody z tym samochodem,tak jak na ślubie :tak::tak::tak::tak:

może bys pokazała nowe buty?????pochwal się :-):-):-):-):-)

Do góry