reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

:)

A ja dziś byłam z Kacprem od 9:30 do 11 na dworze w parku - tak do 10 nie było źle tzn szaro ale nie jakos tak zimno po 10 zrobiło się chłodniej. Ale , że byłam ze znajomoą i jej synkiem to było naprawde super ... Jejku nawet nie wiecie jak się cieszę, że mam w końcy znajomą w sowjje okolicy z dzieckiem o 3 miesiace tylko młodszy (poznałam ja na forum hihi superrr) :tak:

Oki Kacper od 12 spi więc i może ja się położe :)
no to super ze masz taka koleżankę koło siebie,Kacperek ma się z kim pobawić a Wy sobie możecie poplotkować.
U mnie na osiedlu jest kilka mam,latem codziennie się spotykałysmy na placach zabaw, w zimie się jakos urwało,szybko ciemno sie robiło,każdy wychodził o innej porze.No ale jak zrobi sie ciepło na całego to dzieci też będzie więcej i Oliwka też będzie miałą kolegów i koleżanki na co dzień.Juz się nie mogę doczekać.

reklama
Witam!!!
Z Zuzkowego pokoju nie dobiegają na razie żadne dźwięki więc może uda się coś popisać;-)
Wczoraj nie spała wcale w dzień i do wieczora w zasadzie nie było najgorzej. Ale wory pod oczami to miała jak zombi:-D
Wczoraj wybraliśmy się do ZOO. Spędziliśmy tam 3godziny. Zuzka zachwycona oczywiście.
A dzis od rana sprawy urzędowe i spacerku za wiele nie było. Ale może po południu jeszcze wyjdziemy.​

Jakie tam nasze spotkanie? W tym tygodniu?​

Nonek GOYA bardzo mi się podoba. Łatwo wpada w ucho i z pięknem mi się kojarzy:tak:. Zdawaj rekacje jakie tam postępy już masz.​

Gie-oska a do przedszkola to nie od 3lat przyjmują? Twoja chyba jeszcze nie ukończy 3lat we wrześniu?​

Kadia zdróweczka dla Krystiana. Może już Was dzisiaj do domu puścili....​

Aneta jeśli chodzi o ból podniebienia to może tak być. Miejsce jest podrażnione dodatkowo pewnie od tego jakiegoś lekarstwa co tam zęba jeszcze polewają. Kurczę, nie umiem tego normalnie opisać;-)
Dla Filipka czteromiesięczniaka wszystkiego najlepszego. Czy karmisz małego piersią czy z butli?
Pobudki rzeczywiście macie bardzo wczesne. Dla mnie 7godz to norma, ale 6rano jeszcze jestem nietomna.
A Zuzka problemy z zaśnięciem ma bardziej w dzień. wieczorami krócej wojuje.​

Gosiek super że wizyta u dentysty taka udana. Ja również zanotuję sobie namiary i jakoś się wkrótce wybierzemy. A z tym borowaniem to na serio:szok: jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić....​

Agnes ja moją teściową podałam do sądu, więc możecie sobie wyobrazić jakie mamy relacje :-(
Pisałaś coś o czapkach, więc powiem tak. Wczoraj w ZOO widziałam mniejsze dzici od mojej Zu bez czapek:szok:, ale ja zdecydowanie jeszcze zakładam. Lżejszą ale jednak:tak:
Oliwka Twoja to śliczna dziewczynka i zawsze taka uśmiechnięta:tak: Jak oglądałam Wasze zdjęcia na NK to śmiem twierdzić że uśmiech ma po mamusi:tak:
A z nocnikiem to może jeszcze za wczesnie. Zu miała takie momenty że przez tydzień robiła tylko do nocnika, a potem nagle przestała i znów pampersy.... Poczekam aż będzie troszkę cieplej.​

Bella cierpliwości z przyzwyczajaniem małej do butelki. Napewno ciężka przeprawa Was czeka.​

Iszatr witaj:-) jak mały Franio? Fajnie byłoby się w końcu spotkać;-)
Jak to robisz że Franio myje zęby regularnie? U nas wieczna batalia...​

BETI - cos mi sie tak kolacze, ze Ty pytalas wczesniej cos o wieczor panienski? :confused: Powiem szczerze, ze nawet o tym nie myslalam.....Poza tym ja we Wroclawiu raczej "samotnicze" zycie prowadze...:sorry2:

A ja bym się pobawiła na takim panieńskim;-) Masz możliwość zostawić chłopaków na noc z tatusiem? To coś sie wymyśli;-)​

Pusia miłych spacerków z koleżanką forumową. Fajnie mieć kogoś tak blisko z dzieciaczkiem. Ja mam dwie koleżanki na osiedlu i powiem że dość mocno się zżyłyśmy. Nasze dzieciaczki również. I jak pada deszcz to się umawiamy u którejś w domu i dzieciaki razem szaleją.​

Bara pozdrowienia dla męża;-) Strasznie mi miło że mnie poznał:tak:

Ufffff.... pisałam godzinę.... Zuzka zasnęła.... na szczęście obiad dzisiaj mąż robi;-)​

Ostatnia edycja:
I ja się witam!
Ostatnio znowu nie miałam czasu, żeby zajrzeć... M wraca późno z pracy, a ja cały czas się zajmuję Basią (po powrocie do domu), a mała złośnica nie da mi się nawet zbliżyć do komputera:sorry2: Poza tym jeszcze te moje studia, odetchnąć nie można nawet na chwilę-z wytęsknieniem czekam na wakacje:tak:
Jutro nie idę do pracy, bo czeka mnie następna rozprawa w sądzie-mam nadzieję, że ostatnia:tak: Tylko o 15 muszę na jakieś spotkanie w sprawie konkursu się udać, mam nadzieję, że szybko minie:tak:
Weekend miałam na studiach, tzn tylko sobotę, bo w niedzielę wagarowałam (Kubicę oglądałam:blink:), a w ten M wyjeżdża z kolegami i spędzamy go same z Basią... Toż sobie odpocznę:-D

Anielap-widzę, że Zuzia przyzwyczaja się już powoli do straty smoka:tak:
Agnes-u nas też było ciężko z pieluchą i nocnikiem-dopiero od jakiegoś miesiąca Basia ładnie się z nim obchodzi-dałam jej więcej czasu:tak: A od wczoraj załatwia się do ubikacji:happy2::-)
Pusia-to fajnie, że masz z kim się spotkać-zawsze raźniej:tak:
Bella-mała musi się przestawić, ale pewnie już niedługo będzie pić z butelki:happy2:
Anetka-no to jak z tym wieczorem panieńskim? Mamy Ci coś zorganizować:confused:;-)
Kadia-jak Krystianek?:confused::sorry2:

A z tym borowaniem to na serio:szok: jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić....​

SERIO :tak::tak::tak::tak: - Mirek nie może się doczekać piątku, az pójdzie do dentystu - cały czas mi pokazuje, zę już tu nie ma robaków a tam jeszcze ma

a dzisiaj moja Ania była na wymrażaniu kurzajki na nodze ( była OGROMNA) - a niedawno nam się dopiero "pochwaliła" - teraz piszczy, zę to boli - za 3 tygodnie ma iść do poprawki a potem dermatolog chce jej jeszcze jakieś znamię koło kurzajki usunąć

A o jaką sprawę chodzi? Bo znam kilku tylko zależy jaka sprawa...

Sprawa cywilna, walczymy z teściową o mieszkanie ale też mamy jedną sprawę karną o znęcanie się psychiczne "babci" nad dzieckiem.
Ten adwokat którego mieliśmy niestety się nie nadaje:no:
Kasiu jakby coś to daj mi namiary na PW.

Gosiek jestem w ogromnym szoku. To musi być podejście pani dentystki....
A z brodawkami to słyszałam że lepiej jest laserem usunąć. Szybciej się goi i mniej boli.
Ja swoją jedyną w życiu brodawkę złapałam na kursie prawa jazdy. I jeszcze jej się nie pozbyłam:no:

Sprawa cywilna, walczymy z teściową o mieszkanie ale też mamy jedną sprawę karną o znęcanie się psychiczne "babci" nad dzieckiem.

Gosiek jestem w ogromnym szoku. To musi być podejście pani dentystki....
A z brodawkami to słyszałam że lepiej jest laserem usunąć. Szybciej się goi i mniej boli.
Ja swoją jedyną w życiu brodawkę złapałam na kursie prawa jazdy. I jeszcze jej się nie pozbyłam:no:

o kurcze to widzę że nie tylko ja mam poje... teściow az mi ciarki przeszły jak to przeczytałam zwłaszcza o tym znęcaniu :szok: - mam nadzieję, że to nie chodzi o Zuzkę. Trzymaj sie cieplutko

reklama

Jak tylko M wróci z pracy to spytam go, który byłby najlepszy i prześlę Ci namiar:tak:

Do góry