reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

hejka
Gosiek tak bardzo Ci wspólczuję, wiem co to znaczy, Maksior mój też cięzko chorował jak miał 18 miesiecy, spędzilismy 8 dni w szpitalu, przez 4 dni był nieprzytomny goraczka 42 st, ciągle kroplówki itp i do tego ciągle mu żyły pekaly i był problem z welflonem:no: Tak więc doskonale wiem co czujesz. Bedzie dobrze musisz w to wierzyć.
Popytam o pordnie pulmonologiczne napewno coś dobrego znajdziemy.
u nas Maksio juz lepiej w poniedziałek idzie do złobka. natomiast moja dwumiesięczna siostrzenica idzie do szpitala, zapalenie oskrzeli i obustronne uszu podejrzenie zapalenia płuc:szok: siora była z nią w czwartek u lekarza bo mała miala straszny katar ale osłuchowo oki, i mimo antybiotyku rozwinęly sie oskrzerl i uszy:no: nie wiedomo jka płucka bo niby czyste ale lepiej w szpitalu zbadac. Oby tam jakiegoś rota nie złapała:baffled:
i jeszcze moj psiapsuła w 6 miesiącu ciązy ma półpaścca i torbiele na piersiach:szok:tez dziś do szpitala jedzie:no:

Anielko cierplwości, mała Cie testuje, powalcz z nią jeszcze troszkę a sie podda i zrezygnuje ze smoka. Nie poddawaj się. Mój Maksior sam smoka odrzucił, ale do dziś sam zasypia tylko w złobku, w domu musze przy nim leżeć i czasem trwa to nawet 2h, no po prostu nie umiem go ustosunkowac do samodzielnego zasypiania no:zawstydzona/y:wstyd mi:zawstydzona/y:

Mam nadzieję, zę będzie dobrze
Ale się u was nieciekawie narobiło. U mojego płuca słyszało tylko 2 lekarzy - moja lekarka prywatna i jedna lekarka na oddziale -a reszta mówiła, zę nic nie słychać - dopiero zdjęcie RTG pokazało
widocznie - tylko dobry pulmunolog jest w stanie dosłyszeć szmery
oby wszystko było dobrze z maleństwem twojej siostry
piesiuniek - też biedny

u nas - Mirek dalej pokaszluje - bierze 4 antybiotyk ( Klacid, Amoksiklav, Zinacef ( na Erytromycynę dostał uczulenia) i teraz Sumamed) - oby to ostatni - bo to strasznie dużo antybiotyków jak na jedną chorobę
apetyt mu dopisuje - rano zjadł rybki smażone i omlet - przez chorobę schódł prawie 3 kg - teraz ma 16,5 kg - przed chorobą 19,2 kg
ok - znikam bo dziadki i babcie przyjechały do dzieci

reklama
Maksio spi wcalę sie nie dziwie bo wstał o 6.30:szok: normalne nic tylko sie powiesic.

Gosiek moja psiapsuła czyli przyjaciółka:rofl2: nie psinka ale spoko wiem ze zakręcona przez chorobe Mireczka jestes. ;-)

Ide se do Carefura, czekam na wieści od siorki. Potem dam znać.

Maksio spi wcalę sie nie dziwie bo wstał o 6.30:szok: normalne nic tylko sie powiesic.

Gosiek moja psiapsuła czyli przyjaciółka:rofl2: nie psinka ale spoko wiem ze zakręcona przez chorobe Mireczka jestes. ;-)

Ide se do Carefura, czekam na wieści od siorki. Potem dam znać.

oj sorki - strasznie mi przykro z powodu przyjaciółki:-( - ale uśmiałam się jak przeczytałam co za nie takt strzeliłam:-p

Heja!!!!
Witam wieczorowo!
U nas jest nadal problemy z zaśnięciem. Smoczka już nie pamięta, ale nie chce spać w dzień. Wczoraj udalo się i zasnęła po półtoragodzinnej batalii. Dziś zasnęła po godzinie wojowania. I widzę światełko nadzieji, że może będzie lepiej. Zdecydowanie nie jestem jeszcze gotowa na to żeby nie spała w dzień wcale.

My znow na bb robimy spotkania. Byly juz trzy takie duze. Umawiamy miejsce ( jakas agroturystyka) i sie spotykamy z calej pl praktycznie, a dwie dziewczyny przyjechaly z Francji i Anglii. Spotykamy sie calymi rodzinami, piwko, ognisko, dzieciaki biegaja. Super sprawa.

Nonek świetna sprawa:tak: My planujemy takie spotkanie czerwcówek 2007. Za dwa miesiące. Już mamy zaliczki za noclegi wpłacone, więc myślę że wszystko wypali.

Gosiek jak czytam Waszą historię to aż mi się płakać chce...:-( Bardzo współczuję. Biedny Mirek tyle się chorób jego czepiło. Zdrówka życzymy i samych pozytywnych wyników badań.:tak:

A ja dziś odebrałam kolejny wynik badania moczu Izy i jest dobry!:-D W poniedziałek idziemy na USG, trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok.

Super że jest dobrze:tak: No i oczywiście kciuki zaciśnięte:tak:

Beti to u Was też smutne wieści. Strasznie często teraz słyszę o zapaleniu płuc.... Zdróweczka dla Kornelki i dla przyjaciółki.
Dobrze że chociaż Maksio wydobrzał:tak:

Pusia a jak Twoje spotkanie? Gdzie imprezowałyscie? Pewnie się gdzieś minęłyśmy;-)

Hej dziewczynki dopiero teraz mam chwilke żeby zajrzeć, od początku zaczne:tak:
Klub przedszkolaka to takie zajecia dla dzieci od 2,5 do 4 lat od godz.8-12 w świetlicy jest dużo zabawek, dzieci rysują wyklejają i wogóle takie jakby przygotowanie do przedszkola, w poniedziałek jak ja zostawilismy to darła sie strasznie aż sie popłakałam. Ale na następny dzień zrobiła papa, dała buziaka i została bez najmniejszego problemu, i co rano bierze plecak śniadaniówke i jedzie do dzieci papa:-):-):-) cieszę sie że tak chętnie tam chodzi jest nadzieja że do przedszkola tez będzie tak chetnie chodzić. Ale nie wiem jak z jej chodzeniem teraz chwilowo bedzie bo mój mąż pracę znalazł a ja bez prawka to nie mam jak jej wozić i odbierać:-:)-(i szkoda mi bo podobało jej sie tam:-(zobaczymy jak to będzie:tak: Gosiek wpółczuje ci bardzo i trzymam kciuki że juz wszystko będzie dobrze. Zuzia dzisiaj dostała gorączki ale to chyba 3 dniówka bo ani kaszlu nie ma ani kataru zobaczymy:tak:ale miała prawie39 st. dzis czuwam

Witam serdecznie!!!!

Jestem zmęczona pierwszy raz od 2 lat wyszliśmy z mężem bez dzieci poszliśmy na urodzinki mojej przyjaciólki do klubu w ryneczku było super ale padam poecam sympatyczny klub obsesja:tak:

ja z klaudią chodze na zabiegi i coraz lepiej z rączką , a ja mam skierowanie na usg jamy brzusznej i zobaczymy co będzie i dlaczego mnie tak te plecy bolą i mocz mam kiepski

krystian jakiś wysypany rano 2 krostki a teraz na brzuchu dość sporo zobacze rano co będzie , mam nadzieję że to uczulenie

bara a znasz dobrego stomatologa dziecięcego????

gosiek cieszę się że ok z mirusiem i jestescie w domku a do kogo chodzicie prywatnie??/

pozdrawiam wszystkie mamy i dzieci

A POCHWALĘ SIĘ że krystian zacyna powtarzać słowa i zaczyna więcej gadać:-)

Kadia może to po 3 dniówce wysypka, zwykle się pojawia?, może też byc ospa niestety panuje we Wro.

Moja psiapsuła w domu, pólpasiec ma ale łagodnie przechodzi. z dzidzia jej wsio oki, pólpasiec nie zagraza dziecku, torbiele w piersiach od osłabienia organizmu:confused:dobrze ze to nic groźnego.

Nasza Kornelka w szpitalu z siosta( siora o dziwo ma łózko w Korczaku, nie musi na krzesle koczować:szok:, ale jak tylkojakies dziecko będzie łózka potrzebowac to jej zabiora). Malutka przeważnie śpi, podłaczona do kroplówek, ale ponoc już mniej kaszle, uszy ma zdrowe, a zapalenia pluc tez nie stwierdzili, oby się nie rozwinęlo.

reklama
Do góry