reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

witam:)

Pisałam tu kiedyś,ale się przypomnę;-) Jestem mamą dwu miesięcznego Ludwika,mieszkam na Oporowie:-p

Pusia7-
... nie chce mi sie nic pisać :( ... pamietacie jak niedawno pisałam o chorym Kacperku Zagrodnym ... dziś o 7:45 umarł :-( (*)(*)(*)
:-( normalnie serce boli jak się czyta takie rzeczy....:-(

pozdrawiam i życzę miłej niedzieli!

reklama
Witam
Pusia tak mi przykro, to takie straszne i niesprawiedliwe:wściekła/y: dzieci nie powinny cierpiec i umierac. wspólczuje bardzo!

Kadia pozdrów Klaudie, zdrówka dla niej.

Maksio juz lepiej dzis ostani raz antybiotyk bierze, jutro do kontroli idziemy. Pozwolilismy sobie dzisiaj na spacerek, tak ciepło jest. Maksio po spacerku zasnął na kanapie.:szok:

Co do złobka to mój Maksio chodzi na Lwowska od listopada, ogólnie jestem zadowolona, panie sympatyczne, kierowniczka tez. Widze ze dzieci sa tam dobrze traktowane. Maksio popłakiwał troszeczke na poczatku, ale szybko mu przeszło. Natomiast nic tam nie je, a panie nie chca i nie potrafia goz music do jedzenia. Nie wiem o co chodzi bo w domu je za trzech.W zwiazku z tym chodzimy do psychologa. Zobaczymy co z tego wyniknie.
Co do chorób to ja nie wiem, no na poczatku było tak, ze chodził 2 tyg i dwa tyg w domu, ale ostatnio przechodził cały miesiąc, teraz ma ropne zapalenie gardła, migdłow i węzłów chłonnych juz przechodzi. Natomiast wiem jedno ze w zeszlym roku jak nie chodził do złobka to chorował non stop jak zacząl w październiku to skończył w marcu. Więc róznie to bywa. Mam nadzieje ze bedzie chorował coraz mniej.
Co do odsmoczania to nic nie poradzę bo Maksio wypluł smoka jak miał 4 miesiace i stwierdził, ze go juz nie bedzie potrzebował. Natomiast mielismy problemy z samodzielnym zasypianiem, ale juz je pokonujemy;-)
Gosiek zdróweczka dla Was.

Witam

u Nas z odsmoczkowaniem nie ma problemu jak na razie... w dzień usypia bez problemu , w nocy spi ładnie tak jak zawsze budzi się po 4 czy koło 5 pije mleko i zasypia bez najmniejszego problemu - nawet lepiej niż jak Kacper spał ze smokiem :szok:. Jeśli tak będzie dalej - to znaczy , że Kacper oduczył się od smoczka w jeden dzień :-).

Tak w ogóle to w czoraj byłam na badaniu wzroku, tylko dla tego, że mieliśmy dwa kupony na darmowe badanie wzroku w Vision Express. Zawsze miałam super wzrok a tu ... na badaniu wychodzi, że nie widze wszystkich literek na tablicy :-( ... wyszło, że mam mały astygmatyzm -0,5 , -0,5 i mam nosić okulary jak siedze przy kompie czy np jak czytam ...no i wczoraj kupiliśmy okulary ale czekamy jeszcze na szkła ....achhh jak byłam młodsza to zawsze chciałąm okulary ale teraz to nie wiem sama ... . Za rok mam iść do kontroli zobaczymy czy bede musiała chodzić w okularach cały czas czy tylko tak jak teraz . No to sie rozpisałam

... nie chce mi sie nic pisać :( ... pamietacie jak niedawno pisałam o chorym Kacperku Zagrodnym ... dziś o 7:45 umarł :-( (*)(*)(*)

czytałam O Kacperku,zdjęcia krążyły na nk,kurczę jestem w szoku jak się dowiedziałam że już go nie ma.
Dużo wycierpiał w swoim krótkim życiu.Szkoda mi takich dzieci.Współczuje jego rodzicom,domyslam sie co oni teraz przezywają.

Witam

u Nas z odsmoczkowaniem nie ma problemu jak na razie... w dzień usypia bez problemu , w nocy spi ładnie tak jak zawsze budzi się po 4 czy koło 5 pije mleko i zasypia bez najmniejszego problemu - nawet lepiej niż jak Kacper spał ze smokiem :szok:. Jeśli tak będzie dalej - to znaczy , że Kacper oduczył się od smoczka w jeden dzień :-).

Tak w ogóle to w czoraj byłam na badaniu wzroku, tylko dla tego, że mieliśmy dwa kupony na darmowe badanie wzroku w Vision Express. Zawsze miałam super wzrok a tu ... na badaniu wychodzi, że nie widze wszystkich literek na tablicy :-( ... wyszło, że mam mały astygmatyzm -0,5 , -0,5 i mam nosić okulary jak siedze przy kompie czy np jak czytam ...no i wczoraj kupiliśmy okulary ale czekamy jeszcze na szkła ....achhh jak byłam młodsza to zawsze chciałąm okulary ale teraz to nie wiem sama ... . Za rok mam iść do kontroli zobaczymy czy bede musiała chodzić w okularach cały czas czy tylko tak jak teraz . No to sie rozpisałam

Pusia na to dobrze ze poszłaś sprawdzić wzrok,dobrze ze to wykryto teraz a nie póxniej kiedy wad byłaby większa.
Super że Kacprek tak szybko poradził sobie bez smoczka.A tak się bałaś spróbować,widzisz warto było :tak::tak::tak: ja też uważam że Oliwka lepiej sypia bez smoka,nie budzi sie już w nocy.

Włąsnie teraz lezy w łózeczku.Niby ma usypiać a sobie spiewa :-D:-D:-D:-D całkiem jej to łądnie wychodzi i tak melodyjnie :-D
bardzo miło spedzilismy dzień,bylismy u teściów,wróciliśmy przed godzinką.mała spałą dziś w dzień tylko 50min,myślałąm że padnie od razu a onama jeszcze tyle energii

HEJ DZIEWCZYNY!!!!

Jutro klaudia idzie do szkoły zobaczymy jak sobie poradzi , ale mam nadzieje że ok

agnes chętnie się spotkam jak zrobi się ciepło ucałowania dla córci

gosiek trzymam kciuki za was i duzo zdrówka wam życzę

beti zdrowka dla maksa i nie chorujcie już

pusia gratuluję oby tak dalej

a jeżeli chodzi o kacperka to bardzo przykre i smutne dla małego aniołka (*)(*)(*)

to straszne - biedny chłopczyk :-( i rodzice :-(

a mój Mirek w końcu nauczył się łykać antybiotyki :szok: - zawsze zaciskał zęby, zęby nic nie wleciało i musieliśmy mu na siłę buzię otwierać i wlewać - straszne to było -a teraz sam otwiera ( widocznie doszedł do wniosku, ze tak szybciej trwa) - oby tak dalej było - bo do soboty mam jeszcze daleko

reklama
Hallooooo...:-)
Z rana bylam zalozyc mirene - siedzi juz gdzie trzeba ;-).....nie bylo wcale zle, nic nie bolalo....;-)
Starszy z mlodych syf mi tu znow robi :baffled:......nienawidze tego roznoszenia wszystkich rzeczy po calym mieszkaniu............:sorry2:
Na Filipa narzekac nie moge.....od 2 dni jego nocne nie jedzenie wydluzylo sie - od ok. 20 do 7 rano ;-)
A tak poza tym wszystko ok...I ciagle cos zalatwiam w zwiazku z tym slubem...w piatek bylismy na rozmowie z fotografem, w sobote zamowilismy obraczki, w srode spotykam sie z florystka itd ;-)

PUSIA - bardzo to przykre
[*] :-:)-:)-(

Kochana 0,5 dioptrii to jeszcze nie tragedia.....a jak nie bedziesz chciala okularow zawsze sa soczewki...Ja wlasnie nosze - a wade mam 4,5 ;-)....A okulary w Vision Express tez ostatnio kupowalam, bo mi Kuba moje zlamal :sorry2:- zawsze wieczorem zakladam zeby oczka odpoczely......
BELLA - a my zdaje sie mieszkamy dosc blisko siebie (ja na Legnickiej przy Quatro w tym pomaranczowym bloku...:-))
BETI - wlasnie...ciekawe czy ten psycholog cos pomoze....moze ja tez powinnam sie z Kuba wybrac :sorry2:
BARA - i jak bylo na basenie....A w ogole co u Was, jak z praca M?
Pozdrawiam Was cieplutko

Do góry