reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Witam
wizyta u tesców zaliczona, było nawet spoko, ale nie ukrywam, ze nie lubie tam jeździć a jeszcze bardziej nie lubie jak są u mnie. ot wredota ze mnie taka.
Głowa mnie boli nadal, qrcze od kilku dni tak mnie boli, do tego ten ząb mnie nawala, a nie mam kiedy iśc do dentysty. Chyba w końcu pójde, ale sto razy wolę do gina chodzić.
Kasia napisz jak tam pierwsza noc bez Basi, i jak mała to zniosła:) napewno dobrze będzie.

idę spac do jutra:)

reklama
Pusia współczuję problemów z małą ale to minie zapewniam Cie, musisz byc cierpliwa. Mała po prostu Cie testuje, albo potrzebuje wiecej uwagi. Bedzie dobrze. Ja tez kilka razy dałam Maksiowemu klapsa a potem wyrzut był ogromny, ale tłumacze sobie że jestem tylko człowiekiem i tez moge miec gorszy dzień. Głowa do góry.

chyba mała pomyłka zaszła bo ta odpowiedź miała być chyba do Bary :tak:;-)

Dziękuję Wszystkim za życzenia :-)

Kasiu trzymam kciuki aby Basia ładnie sama spała :-)
Aniela fajnie że wycieczka się udała :tak:

My cały ten tydzień jesteśmy u moich rodziców a Piotrek we Wrocławiu no bo musi pracować :-(. Najgorsze jest to że Kacper zaczął coś gorzej spać mam nadzieję że to tylko tak chwilowo. Zmęczona jestem :eek:

No a tak w ogóle to Dzień Dobry :-)

kadia - moja Ania ma 13,5 latek. a więc jest już dość sporawa :tak: - akurat weszła w okres buntu nastolatkowego 9 trwa to już rok :sorry2: - oby już wyszła)
co do Mirka adhd - to ja sobie żartuje :-D:eek: - ale porównując inne dzieci - on jest wyjątkowo ruchliwy - potrafi iść na spacer i przejść z 4 km ( tyle mam z domu do mamy lub siostry) i jak przyjdę to dalej rozrabia :cool: -ale to dobrze - bo on musi dużo chodzić i ćwiczyć
kadia, beti - odpoczywajcie teraz po teściach - rozumiem was ;-) ( a to jest przerażające - my kiedyś też będziemy teściowymi :szok:)

Witam!
No i już po nocy... Nie mogłam spać, bo nowe miejsce, a mała budziła się w nocy i płakała:no: Kilka razy ja przetrzymałam, ale w końcu zaczęła tak ryczeć, że musiałam ją uspokajać... Także noc taka sobie-mam nadzieję, że będzie lepiej;-) Winne chyba sa jeszcze zęby, bo chyba teraz kolej na górne 4:sorry2:
Jedziemy dzisiaj do mojej siostry-same samochodem-pierwszy raz:-) Zobaczymy...

Witajcie po weekendzie Wrocławianki :-)
U nas masa roboty.....a raczej kupowania :-p
Do tego tesciu byl na weekend, ale w sumie fajnie, bo i w sobote i wczoraj posiedzial z malym, a my moglismy spokojnie pozalatwiac co trzeba......:tak:
Najwiecej czasu zeszlo nam sie w sklepach w sobote.....bo i farby wszystkie, i podklady pod panele, plyty gipsowe do zabudowy w lazience, kleje i masa innych pierdół.....Wczoraj jeszcze uzgadnialam z remontowcami projekt lazienki, zamowilam wanne, umywalke i kibelek.........
Trzeba bylo sie pospieszyc z tymi zakupami, bo.........Panowie maja takie tempo ze jestem w szoku normalnie :szok: Musze ich pochwalic....przyjechali w piatek wieczorem, a pod koniec dnia w sobote 2 pokoje byly zagruntowane, pokryte gladziami i pomalowane na bialo :eek: W takim tempie to oni za 2 tyg. skoncza :shocked2:
Teraz moge miec troche mniej czasu, bo czesciej bedzie tam trzeba jezdzic rozne rzeczu ustalac - ale to dobrze :tak:
Wczoraj troszke spokojniej juz bylo, obiadek w restauracji na rynku, dlugi spacer....pod koniec dnia myslalam ze umre :cool:
I tyle.......

OLA_24 - witam nowa mame
PUSIA, MIAUCZUSC -najserdeczniejsze, spoznione :zawstydzona/y:zyczonka imieninowe
GOSIEK - moj Kuba to drugie adhd :-D:-p;-)
Strasznie brzmia te wszystkie Wasze badania :eek:....ale najwazniejsze ze to wszystko dla dobra Mireczka
PUSIA -milego pobytu u rodzicow
MIAUCZUS - szkoda autka, ale tak jak juz dziewczyny napisaly - najwazniejsze ze M caly :tak:
BARA - nie miej wyrzutow sumienia.....jestesmy tylko ludzmi i nasza cierpliwosc jest niestety ograniczona :sorry2: Mam nadzieje ze u Was juz lepiej
KASIA - fajnie ze M sie w koncu zmobilizowal.....jak go przekonalas do rozbiorki lozka? ;-)
BETI - koniecznie idz do tego dentysty......ja sie tez zmobilizowalam i ide 10.07 :tak: Nic co prawda nie boli.....ale nie bylam juz baaaaardzo dawno.
KADIA - mam nadzieje ze udalo sie zrelaksowac pomeczacym weekendzie....:tak: Ja siw wycwanilam i obiad byl na miescie :-p
ANIELAP - widac Zuzia delikatna dziewuszka :-p pewnie kiedys jej mina te strachy ;-)
Uffff....chyba nikogo nie pominelam :cool2:

Ostatnia edycja:
Hej witam:)

Pusia[/s] sorki zakret jestem, ale to przez ból zeba i przetwarzanie owoców.
Tesciowa mnie wczoraj uraczyła kolejna porcja, wiec od rana przetwarzam, juz prawie skończyłam. Mam dośc ale dla Maksiowego robie, wiec robie.

Maksio spi, a ja mam chwilke na neta.

A idę do dentysty, załamałam się bo moja nie usuwa zębów( 8 muszę się pozbyc), i do chirurga szczekowego musze iść. za tydzień we wtorek mam wizyte może wytrzymam. choc dzis mnie nie boli:)

Witam!!!
My mamy czwartego ząbka. Ot, tak się pojawił.
Znów siedziałam w przetworach jak Beti:wściekła/y: I padam na twarz. A poza tym zostawiłam przez przypadek otwarte forum na czerwcówkach i mój m poczytał spobie co nieco. Ach Ci faceci, wszędzie nosa wetkną:wściekła/y:

Dziewczynki dzięki za wsparcie wczoraj nie było juz tak żle, ale oboje z M byliśmy w domu:tak::-)ja teraz ide do pracy ijeszcze tylko weszłam na chwilkę:-) ja lubie robic przetwory cały dzien wczoraj przetwarzałam:tak::tak::tak::tak: pozdrawiam i życze udanego dnia:-) Beti do dentysty idz bo głowa to cie od zęba może boleć:tak:

Cześć!
My już po kolejnej nocy we własnym pokoju, ale jest do d...:no: Nie trafiłam w dobry moment z tą przeprowadzką, bo Basia budzi się kilka razy w nocy-ZĘBY:no::wściekła/y:
Dojechałam wczoraj do rodziców sama autem, no i oczywiście z powrotem:tak::-):-):-):-) Basia była bardzo grzeczna, widziała chyba jak mamusia się koncentruje i że nie wolno przeszkadzać;-) Dziewczynki poszalały, Basia ma etap bicia wszystkich, ale każę jej od razu przepraszać tzn. przytulać:sorry2: Jak na razie się słucha:blink:
Dzisiaj nie mamy żadnych planów. Pewnie ze dwa spacerki zaliczymy:tak:

Bara-miłej pracy!:-)
Anielap-gratulujemy ząbka:tak: Bardzo niefajnie, że M poczytał posty z BB, ale faceci tacy są-niby nic ich nie interesuje, ale jak przydarzy się okazja to czemu nie skorzystać:-(
Aneta-najlepiej wjechać facetowi na ambicje-i ja to zrobiłam:tak: Powiedziałam, ze jeżeli nie ma czasu, to ja poprosiłam o pomoc mojego ojca i on bardzo chętnie to zrobi;-) Jak M to usłyszał to wstał w niedzielę o 8 i zaczął rozbiórkę łóżka:sorry2::-D

reklama
Do góry