reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

ja tez mam nadzieję na spotkanko - dzisiaj siedziałam w pracy do 19 i jeszcze wziełam robotę na weekend - brrrr
dzisiaj mnie jeden facet w pracy tak wkurwił - że ..... ach szkoda gadać, chyba wczuł się w rolę nauczyciela studenckiego opiniującego projekt
w poniedziałek odwiedzę moją pracę z Mirkiem - siła wyższa musże coś skończyć - ale 15 już się wyrobię i będę

miauczuś - co za gostek - ja też bym miała cykora

reklama
Witam, Maksio juz śpi, szczepienie zniósl dzielnie, mama tez była przygotowana i miał conieco w kieszonce dla mojego małego dużego chłopczyka. Dzis ma zaczerwienione miejsce po szczepionce, i boli go rączka.Ale nie gorączkuje.
Maksio miał dzis kleszcza jak wrócilismy z podwórka, na szczęście nie zdązył sie wpić w jego skórkę, tylko przez koszulke przeszedł. Spaliłam gada.
Miałczus ale jazda z tym autem, dobrze że my kobiety mamy wyostrzony instynkt, i dobrze ze Wam się nic nie stało. Facet wielce podejrzany.
Myslę, ze bedziemy z Maksikiem 15, bo nie wiem kiedy i czy wogóle pojedziemy na wakacjie:(
Aniela jak ty zrzucisz jeszcze choćby kg to znikniesz ze swiata:)

Witam, jestem mamusią od kwietnia 2008. Chętnie przyłączę się do mamuś wrocławskich. Mieszkam na Móchoborze Wielkim.:-)

Beti.....przekupstwa Maksia....uwazaj bo jeszcze polubi szczepineinia;-);-)

Dziewczyny straszna rzecz, nie wiem czy bede 15....dzis na zakupach w sklepie, pchajac wozek, uderzylam sie niemilosiernie....maly paluszek az sie wykrecil. Pojechalam na pogotowie- złamanie. Gipsu nie ma bo to malutki paluszek, jedynie co leki przeciwbolowe- a ja tylko apap moge i to malutko bo karmie. Wiec cierpie :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

miauczuś - współczuję z paluszkiem- wejdz na stronę laktacyjną - tam pisze że można ibuprofen

ja brałam ibuprom ( tylko on na mnie działał)
apap mogłabym wziąśc 10 i nic

poczytaj sobie trochę co mozesz a co nie
no i pogrzeb w internacie

ibuprom można - Karmienie piersią - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

wegedzieciak.pl :: Zobacz temat - Leki a karmienie piersią

Komitet Upowszechniania Karmienia Piersią - Strona Główna

kiedyś miałam więcej linków ( od maja już się nie interesuję karmieniem piersa) - chociaż jak bym sie uparła - to mleko jeszcze się pojawia

o.. znalazłam
Komitet Upowszechniania Karmienia Piersią - Leki

Komitet Upowszechniania Karmienia Piersią - Alfabetyczny spis leków
IBUPROFEN (M01A)

Ibuprofen nie przenika do pokarmu kobiecego w znaczącej ilości. U 12 pacjentek przyjmujących 400 mg leku co 6 godzin przez 24 godziny nie udało się wykazać obecności ibuprofenu w pokarmie metodą o czułości 1 mg/ml. W innym opisie przypadku kobietę leczono ibuprofenem w dawce 400 mg dwa razy dziennie przez 3 tygodnie. Stężenie leku w pokarmie oznaczone tuż przed i 8 godzin po przyjęciu dawki było mniejsze niż 0,5 mg/ml. Amerykańska Akademia Pediatryczna zalicza ibuprofen do leków, które mogą być stosowane w czasie karmienia piersią.

Hej kobietki!!!

I jak tam z naszym spotaknkiem we wtorek nikt nic nie mówi!!!!

miauczuś - bardzo wspólczuję wypadku małego ale pewnie boli:-(

aurelia - witamy serdzecznie:-)

pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieci

Cześć dziewczynki, Aurelia witam serdecznie i gratuluje maluszka:)) Miauczus współczuje musi okropnie boleć :eek: Anielap nie grzesz że ty chudnąć musisz, za chude jest nie ładne a ty wyglądasz ślicznie:tak:Beti jak ząb???Anetka ciesze się że remont dobrze idzie:tak:A ja jestem zła bo koleżanka którą zastępuje przedłużyła urlop do końca tygodnia i 15 niestety pracuje!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no myślałam że wyjde z siebie jak sie dowiedziałam:wściekła/y::wściekła/y: no ale mam taką cichą nadzieję że będzie jakiś nowy termin spotkania???? pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaczki

Czesc Aurelia i gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzieki!!!!!! Gosia ratujesz mi zycie! musze kupic ten ibuprofen!
Mały marudzi wiec tylko dzien dobry i zmykam!

reklama
Dziękuję Dziewczyny za miłe powitanie. Od dawna "urzęduję" na majówkach 2008r, ale dopiero teraz olśniło mnie, że jest jeszcze pod forum wrocławskie.:-)Ale i tak jakoś nas mało z Wrocka, chyba, że nie wszystkie tu zaglądają.:confused:

Do góry