reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

My chodzimy do Michajłowa ale prywatnie. kiedys przyjmował na Młodych Techników, ale teraz ponoc gdzie indziej ma gabinet, tez musze dowiedzieć sie gdzie bo w maju na wizyte musimy iśc. Jak dla mnie to super ortopeda, ma super podejscie do dzieci.

reklama
Michajłow oraz Szybiński (my do tego drugiego chodzimy) przyjmuja na Gajowickiej 114/116. Tel (71) 3636584 (tylko tam sa okreslone godziny rejestracji....a moze inaczej...jesli wypisuje glupoty to przepraszam ;-)
Cena jesli sie nie myle - 80 zł - wizyta + usg.

Michajłow oraz Szybiński (my do tego drugiego chodzimy) przyjmuja na Gajowickiej 114/116. Tel (71) 3636584 (tylko tam sa okreslone godziny rejestracji....a moze inaczej...jesli wypisuje glupoty to przepraszam ;-)

To ten Michajłow też przyjmuje na Gajowickiej czy gdzieś indziej ??

Mialam Wam jeszcze napisac co tam po wizytach u lekarzy....
U endokrynologa ok.....poziom TSH po tabletkach taki jak ma byc......wiec bierzemy nadal tyle ile zwykle.
U pediatry - to co zwykle......marne przybieranie na wadze..............obecny wynik to 8780 g i 75 cm..........
I w zwiazku z tym dostalismy skierowanie do szpitala - do Kliniki Gastrologii Dzieciecej na kompleksowe badania.............bedzie trzeba zostac na oddziale
unhappy.gif
...na szczescie ze mna....musze tam zadzwonic i zapytac co i jak i ile to potrwa
baffled5wh.gif

No i poza tym to ciemiaczko za male....mamy zrobic badanie - metabolit wit.D - tylko podobno w lux medzie tego nie robia - tak twierdza w zabiegowym, a pani dr mowi inaczej...i maja to wyjasnic z dyrekcja......moze to zrobie w Diagnostyce bezposrednio......i tyle.....tak czy tak trzeba zaplacic.

To ja dopiszę że rejestracja jest od pon-czw w godz. 12.30-14-30. I cholernie ciężko sie dodzwonić. Trzeba mieć mega cierpliwość.​

Dzieki kochane za gratulacje :-)
ANIELAP - a M oczywiscie szczesliwy - stwierdzil: no przeciez mowilem ze bedzie w marcu :-D.......dostalam wczoraj 25 zonkili :-p i ciagle mnie pyta jak sie czuje........ :rolleyes2:

Cudownie...​

U nas po staremu, już z Maksiem dziś nie wychodzę, bo ten wiatr taki zimny, posprzatałam, zrobiłam kilka baranów ( witrażyków, ja maluje takimi farbkami na folii a potem na okna przyklejam). Rózne takie obrazeczki. a teraz świateczno- wiosenne robie.

Beti to Ty zdolniacha jesteś... Mnie sie bardzo podobają takie witrażyki i na allegro kupuje bo jakoś aplastyczna jestem. Gdybyś miała jakeś motylki albo rybki na zbyciu to chętnie kupię:-)​

Mialam Wam jeszcze napisac co tam po wizytach u lekarzy....
U endokrynologa ok.....poziom TSH po tabletkach taki jak ma byc......wiec bierzemy nadal tyle ile zwykle.
U pediatry - to co zwykle......marne przybieranie na wadze..............obecny wynik to 8780 g i 75 cm..........
I w zwiazku z tym dostalismy skierowanie do szpitala - do Kliniki Gastrologii Dzieciecej na kompleksowe badania.............bedzie trzeba zostac na oddziale
unhappy.gif
...na szczescie ze mna....musze tam zadzwonic i zapytac co i jak i ile to potrwa
baffled5wh.gif

No i poza tym to ciemiaczko za male....mamy zrobic badanie - metabolit wit.D - tylko podobno w lux medzie tego nie robia - tak twierdza w zabiegowym, a pani dr mowi inaczej...i maja to wyjasnic z dyrekcja......moze to zrobie w Diagnostyce bezposrednio......i tyle.....tak czy tak trzeba zaplacic.

A ile Kuba przybiera miesięcznie? Wypytuję bo moja Zuzka to straszny niejadek i tak się zastanawiam co to może się dziać jak nie będzie rosła.
A z tym ciemiączkiem to jak jest. U Zuzki od urodzenia jest 0,5 na 0,5cm i nic się nie zmienia. Nasz pediatra jakoś nic o tym nie wspominał...:confused:

Anielko ja początkująca jestem w tych witrazykach ale jak chcesz to ci chetnie zrobie motylki bo mam kilka szablonów ale mam nadzieję ze mówimy o tym samym. ja rysuje na folii potem odklejam i przyklejam na szybe. Po swiętach dokupie kilka kolorków farbek, bo niektóre juz mi sie kończa i zrobie Ci te motyle. oczywiście w prezencie:) nie ma mowy o zadnej zapłacie:-) jakos się umówimy i ci je dam:-D tylko ja dopiero zaczynam. :zawstydzona/y:

Maksio wykapany i zaraz idzie spac.

reklama
ANIELAP - od listopada Kuba srednio przybieral na wadze 300 g/miesiac - raz to bylo 340 g...raz 250 g - roznie.....
A jesli chodzi o ciemiaczko - powinno sie zarastac do 1,5 roku.....a Kuba juz nie ma :sorry2:

Do góry