reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Niedawno jeszcze Bebilon Pepti, ale teraz już zwykłyBebilon. Dwójka oczywiście...

A masz jakiś sposób żeby szybko przygotować w nocy butlę? Dodam że nie posiadam podgrzewacza...​

JA TEZ BEBILON PEPTI 2 I ROBIE TAK JAK MŁODY PÓJDZIE SPAĆ GOTUJE WODE W CZAJNIKU , MAM MALY GARCZEK I JAK ZAPLACZE TO PRZELEWAM NA OKO Z 200 ML WODY DO GARCZKA LEKKO PODGRZEWAM BO JUZ JEST PRZEGOTOWANE , WLEWAM DO BUTLI MIESZAM I JUZ I ZAJMUJE MI TO Z 2 MIN

reklama
Ja wypróbowałam teraz mikrofalówkę. Przegotowaną wodę wstawiam na równiótkie 35sekund. Wsypuję mleczko i gotowe. Ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce w nocy gdy sen przysłania jeszcze powieki...​

Ja wypróbowałam teraz mikrofalówkę. Przegotowaną wodę wstawiam na równiótkie 35sekund. Wsypuję mleczko i gotowe. Ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce w nocy gdy sen przysłania jeszcze powieki...​

TEZ SPOSÓB , JA NIE NARZEKAM NA SWÓJ TEZ SZYBKO I ZARAZ MŁODY JAK DOSTANIE EŚĆ TO ŚPI , CHOCIAŻ CIĘŻKO POWIEDZIEĆ TO CO WYRABIA OSTATNIO CZY NAZYWA SIĘ SPANIEM:-(, ALE JAK DZISIAJ ZOBACZYLAM TO :szok:DWIE JEDYNKI NA GÓRZE JUŻ SĄ DWIE DWÓJKI NA GÓRZE PRAWIE I NA DOLE WIDAC JUZ DWIE DWÓJKI , TYLE NARAZ TEZ BYM NIE SPAŁA:tak:, BIDULEK I CZOPKI NIE POMAGAJĄ:no:

Anielap jak Zuzia w nocy jadła to miałam dwa sposoby:tak:
1) jak szłam juz spac to lałam wrzątek do butelki, butelke do styropianowego termosa, puszke z mlekiem i jak zaczynała popłakiwac to wsypywałam do wody, zazwyczaj miała odpowiednia temperature, i juz jadła:-)
2) to wczesniej zagotowana wode podgrzewałam w mikrofalówce dosypywałam mleka i gotowe:-)
nasze wyjscie dzisiejsze mozna zaliczyc do udanych:tak::-)

Anielap jak Zuzia w nocy jadła to miałam dwa sposoby:tak:
1) jak szłam juz spac to lałam wrzątek do butelki, butelke do styropianowego termosa, puszke z mlekiem i jak zaczynała popłakiwac to wsypywałam do wody, zazwyczaj miała odpowiednia temperature, i juz jadła:-)
2) to wczesniej zagotowana wode podgrzewałam w mikrofalówce dosypywałam mleka i gotowe:-)
nasze wyjscie dzisiejsze mozna zaliczyc do udanych:tak::-)

To ja troszkę przetestowałam właśnie ten drugi sposób. Zobaczymy w nocy...
Jak Zuzanka? Lepiej juz?​

:) mam juz druga dzidzie w domu... spi w lezaczku wiec chyba tez sie poloze bo pozniej nie bede miala jak... buziaki dziewczyny...

a co do mleka w nocy.... zagotowuje pelny czajnik wody (elektryczny) i najczesciej na karmienie ma idealna temp...

a drugi sposob bardziej niezawodny to zwykly stalowy termos trzyma temp dlugo jak wieczorem wleje wrzatek to rano jeszcze herbate zaparze :) i mieszam z zimna przegotowana...

no i mikrofalowka u mnie to ok 23-24 sekundy...

weekendy są zdecydowanie za krótkie! w sobotę wybyliśmy do kuzynów i bam - cały dzień zleciał. Wczoraj mieliśmy gości i też bam ;-)

PUSIU ja spróbowałabym już samodzielnie pójść do kina ;-) Kacperek to duży chłopak ;-) i zawsze możemy umówić się w Arkadii - by było bliżej :-D

ROZMOWY NOCĄ ?? Hm, w sumie to można by pójść ;-) Antonkowi dobrze zrobi wychodne ;-)

BARA :szok::szok::szok: zdrówka dla Zuzy!!

ANIELA ja mam podgrzewacz :-)

reklama
Witam!
A ja w weekend, ani chwili wolnego czasu nie miałam:sorry2: W sobotę wyjazd na narty do Czech i pobudka o 5 rano:-:)szok: Mała oczywiście wstała z nami, a jaka była szczęśliwa, że w końcu rodzice wstali jak ludzie:-p:baffled::shocked2: No i od razu do zabawy... Została z moją mamą i była podobno bardzo grzeczna, ani razu nawet nie zapłakała. A na nartach było super. Czasami potrzebny jest taki wysiłek fizyczny-jeszcze dzisiaj mam zakwasy:tak: Następny wyjazd chyba dopiero następnej zimy... Wczoraj dzień minął równie szybko-obiad u teściowej:dry:
Fajnie, że u Was też już lepiej-dzieci zdrowsze, a widzę, że humorki też dopisują. Pozdrawiam Was gorąco:-);-):happy2:

Do góry