reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

dziewczyny !!! misia_g !!! jaki miesiąc??? włąsnie wróciłąm od gina!!! rozwarcie na palec!!! jezu !!!
to juz ?? ::)ja sie boje , jejku ...a ja jeszcze niemam szpitala załatwionego!!! ojjjj ale sie boje:( bo ja myslałąm że to jeszcze tyyyyle czasu mi zostało , a to juz ....ojjj chyba zaczełam panikowac ::) ::)

No nic , niech sie dzieje co sie ma dziac, gino powiedział że jak nieurodze do 18 to będzie cud ::)
qrcze ale ja sie trzese ...

reklama
opowiedziałam mu jakie mam dolegliwości , że mnie boli brzuch tak od góry do dołu , że zaczeły mi jak nigdy puchnąć nogi i dłonie , i ze w nocy miałąm skurcze , ale takie lightowe przez 2 h a potem to ...zasnełam ::)
No to on mnie obadał i mowi" no tak jak myslałem ....to do porodu" , a ja ...no dobzre ale jak "to co porodu?" a on "rozwarcie na jeden palec, wody jeszcze zachowane " No wiec na kolejną wizyte przyjdzie pani 18 pazdziernika , jak pani nieurodzi , choc dla mnie to byłby cud jakby pani dochodziła do tego 18 , nierobimy już zadnych wyników bo niema sensu" :) No a ja 3 razy zbladłam , szczeka mi opadła i ....byłam w takim amoku że to JUŻ ze nic wiecej sie neispytałąm tylko wyszłam z gabinetu ::) ::) ::) ::)
No ale po powrocie do domu ,Babcia , tescio9wa , mama i cała reszta rodziny <kobieca reszta :p ) wytłumaczyła mi że to oznacza iż w każdym momencie mogą mnie złapac skurcze porodowe i w każdym momencie mogą mi odejsc wody.I że etraz mam an siebie uważac i sie niewygłupiać<niewygłupiac to chodziło im o moje ...ostatnio nagminne sprzątanie , pranie , prasowanie ,gotowanie itp :p :p > no to chyba tak jakoś wygladało .

L4dy i co u ciebie.
???

Ja na nic nie mam czasu, a dzisiaj to latam po domu od 6 rano. Pranie sprzątanie, prasowanioe, wreszcie lepiej się czuję i chcę to wykorzystać
Olaf jest cudowny.

Czekam z niecierpliwością na WAS

czesc grooszkowa mamusiu:p No wiec u jnas wszytko ok<dalej 2 w 1 > ::) ::) ::) ::) ::) ::)
13 pazdziernika wzieły mnie takie skurczo-bóle brzucha i myslałam ze to juz, narobiłam paniki <jak to ja -osiołek jeden ::) > potem mi przeszła panika , ale skurcze były dalej , ale nieregularne , no wiecd zwonie do połoznej bo Kucharski miał miec u nas dyzur w osrodku zeby sie dowiedziec czy to juz czy co?? Na co pani mowi mi że... doktor dzisiaj nieprzyjmuje bo costam costam ...wrrrr...wsciekłam sie i mysle "cholera , skąd mam wiedziec czy to tak wyglada zblizajacy poród czy nie?? ::)
pomyslałam :Dzwonie na brochów i pogadam z jakąs połozna albo lekażem moze on mi powie co mam robić: dzwonie , dzwonie i dzwonie , wreszcie ktos odebrał , co sie okazało Kucharski miał dyzur u nich w szpitalu , no wiec powiedziałam co i jak .ble ble ble i powiedział mi że jak będą takie bóle przez jeszcze dwie godzinki to ..mam przyjezdzac , no wec sie uspokoiłam i poozyłam spać. ale tym tazem moj maż zaczoł robic painke ze lepiej sprawdzic bo nic niewiadomo , i lepiej zebysmy pojechali do tesciów do Siechnic<bo to blizej szpitala zawsze i wogole niebede sama w cisgu dnia , bo on pracuje> dałam sie przekonac i jedziemy ..tralalala ...podrodze wymyslił ze moze lepiej wpasc na brochow i sprawdzic czy napewno wszytko ok <troche mnie jeszcze pobolewało> no wiec na izbe przyjec ..zbadała mnie ta doktor Ewa ......jakastam , co była przy tobie podczas porodu , a potem zszedł Kucharski i ...Zostanie pani u nas na obserwacji !!! ja panika !! boze a miałam napić sie kawy z tesciowa a tak wogole to ja chciałam tylko sprawdzic czy wszytko ok , a on do mnie ooooo nieeee moja droga , jak sie juz do nas przychodzi na izbe to sie juz zostaje :( no wiec z mina zbitego psa musiałam zostac.Okropna baba na izbie przyjęć , tam wiesz..gdzie sie zostawia ciuchy i gdzie robia <tralalalalalala> :p zachowywała sie jakby była jakas opuzniona , albo jakos tak ::) No i zaprowadzili mnie na Patologie Ciazy, i tam sobie polezałam do 18 pazdziernika <czyli do wczoraj do godziny 15:01 :p > boze ale sie wynudziłam ..masakra ,cały czas mi miezyli tetno dzidziusia te takie 20 minutowe , chyba z 4 razy dziennie i w nocy tez , odnotowali skutcze , ale całe szczescie niebyły regularne , wiec ordynator na obchodzie powiedział ze juz moga mnie puscic do domku ...jupi.No to sie łądnie spakowałam i mąż mnie odebrał , i jestem teraz w Siechnicach u tesciów do rozwiazania , bo faktycznie blizej szpitala ...jakby co .Rozwarcie mam juz na 4 cm ,dzidzus waży 3 kg i jak robili usg to nadal nic niewiadomo bo tak sie zasłana ze nic niewidac.Dostałam jakies tabletki na obrzęki nóg , bo zamało siusiam a zaduzo pije...no więc tera zzcały czas w sumie siedze na kibelku ;)

no i sobie czekam ...

a teraz ty mi napisz co u was??? jak synek i wogole jak sie czujesz???

ściskam mocniutko i całuje w noski :) cmok cmok

reklama
L4dy nieźle się uśmiałam czytając Twój opis. Ja miałam podobnie tylko z tą różnicą że byłam tydzień po terminie i dali mi kroplówkę na skurcze.
Wczesniej miałam skerowanie na patologie, ale dali mnie od razu na blopk porodowy a tam już nie czekają na skurcze tylko sami wywołują.

U nas w miarę w porządku. Olaf czasem daje nam popalić w nocy budzi się na żarcie i potem dwie godziny trzeba go usypiać, albo zasypia przy cycu, ja się cieszę i go odkładam do wyrka, a za 15 minut ryk. I zrozum tu faceta.
Czasem to mi się ryczeć chce jak nie ma przy mnie mojego Tomka, a jak jest to daje mi tak dużo siły, że mogę góry przenosić.
Nie wyobrażam sobie porodu bez niego, to on pierwszy widział Olafa, pierwszy go przewijał, a teraz to on go kąpie. Ja jestem od karmienia i usypiania.

Życzę szczęśliwego rozwiązania i zobaczysz wszystko będzie ok. Kucharski jest spoko, dzięki niemu cesarka mi szybko minęła, bo cały czas do mnie gadał i wypytywał.
Pozdrawiam i czekam na WASZĄ TRÓJKĘ.

Do góry