reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z Peterborough

czesc elwis, jak widac nasze forum troche siadlo...za ladna pogoda na siedzenie przed komputerem:)))my mieszkamy tu od niedawna - niecale 2 miesiace takze caly czas poznaje okolice. Nasz drugi bobas powinien byc z nami na koniec pazdziernika takze mi jeszcze zostalo dobre 5 miesiecy wyczekiwania:)pozdrowienia

reklama
Lulu Witaj. No właśnie zauważyłam,że ostatnio mało aktywny wątek. Może dziewczyny wrócą:-D Ja ostatnio strasznie się nudzę, sporo moich znajomych powyjeżdzało. A z tymi co pracyją to jakoś urwał sie kontakt:-(Gratuluje drugiej dzidzi

Elwis witaj!
Nie odzywałam się juz długo.Kurczę aż wstyd...Pogoda nam się ostatnio znowu popsuła (jak to w Anglii).W międzyczasie odkryłam nowy plac zabaw w pobliżu.Zuzek szaleje tam straszliwie.Szkoda tylko że przeważnie kiedy tam idziemy jest pusto więc zero szans na zawarcie jakichkolwiek nowych znajomości. Z nowych znajomości nie liczę sąsiadów za płotem w wieku 8,3 i 2 lata.Zuzce szczególnie przypadł do gustu ten średni.Szkoda tylko że ich kontakty ograniczają się do machania sobie i mówienia hello (ała w wykonaniu Zuzi)i bye bye.Pozatym kiedy spotykamy ich na placu zabaw Zuzek jak zwykle chowa się za mnie.Od sąsiadki dowiedziałm sie że nasz kot pogryzł ostatnio jej kota hehe.Ustawia wszystkie koty w okolicy i najlepsze jest to że nie tylko na naszym ogródku ale na innych też.No ale imię Zbirek do czegos zobowiązuje :)).Kiedy przyszedł z rozwalonym uchem myślałam że to on był "ofiarą"a tu okazuje się że to on zaczyna a potem...wiadomo.Ale się rozpisałam hehe.Pozdrowionka dziewczyny!

czesc dziewczyny. fakt pustkami tu swieci zwazywszy na to ile polskich mam w peterborough. wracam za 2 tygodnie do pracy i staram sie wylenic za na zapas. nasz skarb ma jakies wiosenne humory nie chce sama zostawac wiec chyba bede ja do roboty w torebce nosic. pogoda nastraja tylko do ziewania .
kingauk ja bralam czysty kwas foliowy wszedzie to stoi w tesco na polkach. najpierw mialam zestaw witamin zawierajacy kwas foliowy ale doszlysmy z polozna do wsiosku ze witaminy lepiej te z natury.
ide wypatrywac za oknem lepszej pogody:-p
pozdrawiam

Witajcie
Saszka. No mój syn to ma znajomości tylko ze szkoły. Jak chodzimy na plac,co się rzadko zdarza bo ten koło nas beznadziejny a do parku daleko,ale zawsze znajdzie sobie towarzystwo tylko ja sama siedzę.
Madzia To jest fakt dużo tu mam polek. Ale ja i tak nie mam się z kim spotkać,żeby na plac w weekend czy na jakieś zakupy skoczyć i męza wyciągam bo sama to nie lubie
A wy w jakich dzielnicach mieszkacie? Bo ja jak narazie w West Tawn

Elwis my mieszkamy na Waltonie.Ja podobnie do Ciebie nie mam się z kim spotkać żeby pójść na plac zabaw albo po prostu pogadać.Mieszkamy w Peterborough od listopada, przedtem ponad 3 lata w Stamford.Widzisz Ty to przynajmniej męża możesz wyciągnąć a ja niestety nie bo mój małżonek pracuje na nocki więc w ciągu dnia przeważnie śpi.Jeżeli chodzi o place zabaw to mamy dwa w pobliżu całkiem fajne.Trzymajcie się dziweczyny i nie dajcie się tej pogodzie :)

:) dziewczyny ja to chetnie bym sie gdzies pozwiedzac miejskie place zabaw wybrala ale mala jeszcze nie chodzi wiec odpada usiasc na lawce na ploty i obserwowac jak sie bawi. narazie ciagam na spacery bezdziente kolezaki niech sie wprawiaja. a no i z lulu84 jestesmy "prawie" sasiadkami bo nam sie hampton rozroslo ze niedlugo bedzie trzeba autobusem na 2 koniec dojezdzac. jak juz nam sie lato zrobi trzeba by sie gdzies kiedys spotkac:)

witajcie babeczki

w sumie to ja tez mam niedaleko na hampton, gdyz mieszkam zaraz za nim :) wybralam bym sie z wami na jakis spacerek tylko mi jeszcze dzidzi brak ;/
Moze tym razem sie uda, tylko TEN na gorze to wie.

Pozdrawiam

reklama
kingauk, nawet sie nie obejrzysz jak ci sie ekipa w domu powiekszy a na spacer mozesz wpasc zawsze; ja ostatnio zrobilam sie tak leniwa i chodzic mi sie nie chce ze zabieram mala na spacer samochodem:) ale to dlatego ze kolo nas nie ma za duzo zielonej trawki i jezdzimy 10 min od domu i tam mala lata jak szalona, wiecej tez tam placy zabaw. moze jak dokoncza budowy kolo mnie to zostawia jakis skrawek trawki - oby tylko nie kolo jezior bo tam tylko ptasie kupy wszedzie i slalomem trzeba chodzic zeby w cos nie wdepnac.....:baffled:

Do góry