reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Witam mamy i te dopiero starające się :) Ja należę do tych drugich i postanowiłam dodać sobie otuchy rozmową z innymi dziewczynami w podobnej sytuacji. pozdrawiam

reklama
Mama Stacha, a ile masz lat, jeśli mogę zapytać?
Dobrze by było rzeczywiście sprawdzić czy na pewno jesteś zdrowa. Swoją drogą - jakiś kleszcz Ci się przyplątał na koniec jesieni??
W każdym razie, myślę, że faceci zawsze myślą o praktycznej stronie i nie zawsze rozumieją potrzebę i inne kwestie typu różnica wieku między dziećmi. Także myślę, że może dobrze przeprowadzona dyskusja na ten temat może by wzmogła w nim chęć:tak: Pieniądze zawsze można dorobić, ale lat na starania się z powrotem nigdy nie dostanie...

Lokowka jak facet sie uprze to go nie przegadasz . Młodemu małżeństwu kasa zawsze sie przyda. Napewno będzie wszystko dobrze trzeba być dobrej myśli . A powiedz już sie staracie czy czekacie na nowy cykl?

Mama Stacha ja bym zaczęła sie starac przecież to sama przyjemność a wiekiem sie nie przejmuj. Zawsze możesz sobie odpuścic jeden cykl by dzidzia sie nie urodziła w grudniu.

Witam Magdalla ile masz latek ze może być za późno?

Staram się nie zamartwiać zawczasu, wierzę, że wszystko będzie w porządku.
Zaczęliśmy się starać w tym cyklu. Sprawdzałam śluz, temperaturę i kupiliśmy test owulacyjny.
Sprawdzaliśmy, sprawdzaliśmy, a święta się zbliżały.. D. śmiał się, że wypadnie w Wigilię.. i wykrakał ;).. Zaczęliśmy już kilka dni przed owulacją. Wyliczyłam, że @ powinnam mieć 06.01 i czekam z niecierpliwością i nadzieją. Za kilka dni, jeśli @ się nie pojawi zrobimy beta hcg.
Jeśli teraz się uda to niestety D. nie zdąży na poród, ale nie zamierzamy poprzestać na jednym maleństwie więc co się odwlecze to nie uciecze, choć przykro by było. Żal mi też (mimo rozmów i świadomości jaką decyzję podjęliśmy), że nie będzie go ze mną na zajęciach w szkole rodzenia, do której chciałabym uczęszczać.

Qcz była bym wdzięczna za każde informacje w tym temacie.

Bunny za badania zapłaciłam 75zł zrobiłam prolaktynę progesteron i testosteron czyli wszystko co można na tym etapie cyklu a 3 badź 4 dnia cyklu badź w okolicach owulacji jeszcze FSH LH i estradiol mnie czeka, więc kolejne 75 zł pójdzie. Wyniki mam do odbioru jutro po 15 wiec na wizytę juz z nimi dotrę. No właśnie o ile w ogóle pójdę ponieważ dziś widzę że wybija się czysta prawdziwa krew. Jutro przypada mi termin @ więc jak w zegarku przyjdzie i do 16 rozhula się tak że z badania zapewne nici. Bez USG i tak nic nie będę wiedziała a więc jeżeli mnie zaleje przepisuję się na 13.01 wtedy powinno byc już po wszystkim.
Z jednej strony jestem zła że odbiega moment poznania całej prawdy a z drugiej cieszę się ze cykl mi się przy tym cholerstwie nie rozregulował że nadal jest idealny co do długości i że rozpoczyna się nowy cykl i nowa szansa wraz z nadzieją.

Trina
wiedziałąm, po prostu wiedziałam. Widzisz móiłam ze będzie tak jak z moim Amadeuszkiem :-D

Witam nowe przyszłe mamusie

Helou Babeczki:-)
Przyszłam na terapię, bo humor mnie opuszcza <chlip> ;-( :-(

Jak tam
Liv –
pojawia się? Ma już dziecię na świecie? :-)

A cóż tam u reszty ciężaróweczek?? :-) Witam nowe staraczki :-)

reklama
Sylwia- pocieszające się, że inne Kobiety też podobnie czują :-) a Wy staraliście się tak długo, ale mieliście jakieś problemy zdrowotne?

Do góry