reklama
Mnie tam zwolnili jak w ciąży byłam.Firma była w upadłości jak się zatrudniałam.Zaszłam w ciąże w grudniu a w czerwcu dostałam wypowiedzenie bo zamknęli sklep w którym pracowałam.Oczywiście sądziłam się z nimi. i wygrałam.
Moja koleżanka też zatrudniała się jak już była w ciąży i wszystkie prawa jej się należały ciężarnych.
Co do wózka ja próbuje sprzedać po mojej córce,ale jakoś brak chętnych jest.
jaki masz????
ooo widze ze urodzinki malej niedlugo
Wózek wielofunkcyjny ARO ,ABC,BABY,CONECO,MIKAD0 (1210652414) - Aukcje internetowe Allegro
taki mam.Może to nie żadna nowość,ale sprawował się dobrze i jest w dobrym stanie.
A co do urodzin to obie je mamy:-) ja i córcia
ale super co do wozka jakbym znalazla kogos to dam znac. a wystawialas go na forum na giełdzie w sprzedazy?
wcześniej wystawiałam,teraz jeszcze nie
to wystaw tam! ogorm ludzi sie przewija i poszukujacych.
ja za to sukienki od chrztu julki sprzedac nie moge.
mikusia84r
Entuzjast(k)a
Królowo Fal dzięki za wyczerpujące informację:-)
Daffodill mnie to też trzeba jak krowie na rowie tłumaczyć a ja z natury jestem niestety pesymistką i muszę ze 200 razy coś potwierdzić, żeby się upewnić, bo się będę zamartwiać, choć staram się mysleć optymistycznie
Moja ciąża z Milenką to spontan, planowana, ale moglam się gdzieś zatrudnić, zeby kase dostawać moja koleżanka za samo siedzenie w domu dotała łącznie ze 12 tys (tam gdzie s 1 tys z hakiem na mc), jak dla mnie to spory zastrzyk gotówki, a wiadomo niemowlak kosztuje no i ciąża zresztą też
żaluje, ze poszłam wczesniej rok temu na staz a nie od razu do pracy juz bym sie mogła starać, a tak to muszę tyle czekać buuuu Powiem Wam, że 4 latki to juz calkiem inne dzieci i wiem że już czas na nastepne i wogóle chcemy:-)
Mija 79 z wózkami to teraz ciężko sprzedać, bo rynek jest na maksa napchany, najlepiej od razu sprzedac jak dziecko tylko przestanie korzystać, bo potem coraz ciężej
Daffodill mnie to też trzeba jak krowie na rowie tłumaczyć a ja z natury jestem niestety pesymistką i muszę ze 200 razy coś potwierdzić, żeby się upewnić, bo się będę zamartwiać, choć staram się mysleć optymistycznie
Moja ciąża z Milenką to spontan, planowana, ale moglam się gdzieś zatrudnić, zeby kase dostawać moja koleżanka za samo siedzenie w domu dotała łącznie ze 12 tys (tam gdzie s 1 tys z hakiem na mc), jak dla mnie to spory zastrzyk gotówki, a wiadomo niemowlak kosztuje no i ciąża zresztą też
żaluje, ze poszłam wczesniej rok temu na staz a nie od razu do pracy juz bym sie mogła starać, a tak to muszę tyle czekać buuuu Powiem Wam, że 4 latki to juz calkiem inne dzieci i wiem że już czas na nastepne i wogóle chcemy:-)
Mija 79 z wózkami to teraz ciężko sprzedać, bo rynek jest na maksa napchany, najlepiej od razu sprzedac jak dziecko tylko przestanie korzystać, bo potem coraz ciężej
Trochę czasu mnie nie było i tak tłoczno sie zrobiło, że choćbym chciała to nie nadrobię Od razu na wstępie: Misia - trzymam kciuki, żeby beta była wysoka! :-) Jeju jeju, niby forum dla mam 2012, a tu juz tyle Kobietek przyspieszyło starania! I bardzo dobrze, bo w końcu dzieciątko to najwiękesze szczęście :-) Moje Szczęście śpi teraz z Tatusiem, a ja mam czas na lenienie się (choć powinnam robić co innego ;-)) My nie przesuwany starań o maluszka i prawdopodobnie zaczniemy je w maju (jak już wczesniej pisałam), a nie w lutym jak zakładałam na samym poczatku. Niby luty tez byłby OK (bo miałabym juz prawo do macierzyńskiego), ale jakos ostatnio mam fazę na odkładanie starań, żeby ... Staś miał nas dłużej tylko dla siebie ;-) Tak więc maj aktualny, a co życie pokaże to się okaże - może jeszcze później się "wystaramy".. mija79, właśnie zobaczyłam jaki piekny prezent dostałaś w 2009 roku na urodzinki :-) fajna sprawa - ja miałam okazję urodzić w swoje imieniny, ale Synusiowi było zbyt dobrze u mnie w brzuszku i urodził się (wywołanie porodu) 4 dni później :-)
PS: fajnie jak tu tak tłoczno, bo czuć, że wątek żyje :-)
PS: fajnie jak tu tak tłoczno, bo czuć, że wątek żyje :-)
reklama
K
kobietka22
Gość
Mikusia ,Phoenix witam was i od razu coś o sobie napiszę, otóż staranka mam zapalanowane na czerwiec 2011 ,ale jeśli coś sie wcześniej wydarzy to nie będę płakała , napewno w przyszłym roku bo umowe dostane nową w styczniu 2011, i właśnie grzebałam niedawno w tych prawach kobiet i mamuś w ciąży i podpytywałam dziewczyny z wątku cpp(ciąża po poronieniu) bo tam też sie udzielam, i powiem tak w miare przejrzyście przynajmniej sie postaram bo nabyłam nowy kodeks pracy i go przestudiowałam już i taki zwykły i internetowy też.
napisze po polsku ,a nie chińszczyzną tak jak oni piszą;-):
więc kobieta ,która przepracowała minimum 30 dni na umowie na czas nieokreślony lub określony ma prawo do swiadczeń przewidzianych dla kobiet pracujących w ciąży.(nie wiem jak jest dokładnie z umowami próbnymi)
Jeżeli jest to umowa na czas nieokreślony to przysługuje prawo do płatnego urlopu macierzyńskiego i bezpłatnego urlopu wychowawczego do 3 lat.
Jeżeli jest to umowa na czas określony i:
termin porodu przypada po zakończeniu okresu objętego umową- to umowa jest przedłużona do terminu porodu, po porodzie pracodawca może złożyć wniosek do zusu wraz z aktem urodzenia dziecka i wtedy dostaje sie zasiłek macierzyński z zusu
termin porodu przypada przed datą zakończenia umowy - to kobieta ma prawo do płatnego urlopu macierzyńskiego
jest haczyk jeżeli umowa kończy sie przed upływem 3 miesiąca ciąży to pracodawca może nie przedłużyć umowy.
zwolnienie lekarskie L4 z zaznaczoną literką B powoduje ,że kobieta ma prawo do otrzymywania 100% wynagrodzenia w czasie zwolnienia lekarskiego.
napisze po polsku ,a nie chińszczyzną tak jak oni piszą;-):
więc kobieta ,która przepracowała minimum 30 dni na umowie na czas nieokreślony lub określony ma prawo do swiadczeń przewidzianych dla kobiet pracujących w ciąży.(nie wiem jak jest dokładnie z umowami próbnymi)
Jeżeli jest to umowa na czas nieokreślony to przysługuje prawo do płatnego urlopu macierzyńskiego i bezpłatnego urlopu wychowawczego do 3 lat.
Jeżeli jest to umowa na czas określony i:
termin porodu przypada po zakończeniu okresu objętego umową- to umowa jest przedłużona do terminu porodu, po porodzie pracodawca może złożyć wniosek do zusu wraz z aktem urodzenia dziecka i wtedy dostaje sie zasiłek macierzyński z zusu
termin porodu przypada przed datą zakończenia umowy - to kobieta ma prawo do płatnego urlopu macierzyńskiego
jest haczyk jeżeli umowa kończy sie przed upływem 3 miesiąca ciąży to pracodawca może nie przedłużyć umowy.
zwolnienie lekarskie L4 z zaznaczoną literką B powoduje ,że kobieta ma prawo do otrzymywania 100% wynagrodzenia w czasie zwolnienia lekarskiego.
Podziel się: