reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
Hey dziewczyny! :-)
Ja ostatnio tez mam mniej czasu, bo jak wspominalam, dorabiam sobie. Jak wracam to obiadek, zakupy, kapanie dziecka i juz noc...

martolinka super masz coreczke! Dzielna, juz sama chodzi :-) A Juleczka juz powoli sama siedzi :tak:

Bunny u nas jeszcze snieg nie padal, ale juz czekamy z niecierpliwoscia :tak:

kwiatuszek co to za praca? Od kiedy zaczynasz? :-)

Hej babole!

Kazda zaganiana, nie ma czasu na bb.

Martolinka, jak Ala? Wychodzi już z bostonki?

kwiatuszek super ze znalazlas prace, a czy praca w markecie jest czymś złym? Na pewno to ciezka praca ale nigdy obciachowa, ważne ze Tobie się udało ją dostać

lazurek, Tobie tez gratuluje pracy, a kto jest z mała podczas Twojej nieobecności?

Bunny co tak skromnie? Jak sobie dajesz radę?

Co do zimy to jeszcze się na dobre nie zaczela a ja mam jej dość:wściekła/y: nienawidzę plaszcza zimowego, kozakow, skrobania szyb, zimna i szarości, a także chorob.
U nas oprócz tego ze Iga zaczęła pyskować i drzec się w nocy wywalczając w ten sposób ze wezme ja do siebie to nic nowego, no i Milosz strasznie fantazjuje, zmyśla, masakra:)

Witajcie,
Alutka całe szczęście już zdrowa ,Antek też okaz zdrowia. Dziś mieliśmy robić pierniki, ale M nie przywiózł foremek. Czekamy do jutra. Cieszę się już na święta . Antek też dopytuje. Jest niesamowicie świadomy , pyta , czeka. Bardzo się zmienił od zeszłego roku.
Poza tym jestem w szoku jak on szybko angielski łapie. Dosłownie z każdych zajęć przynosi nowe słówka , pytania , piosenki. Ciekawe ile w tym jego predyspozycji a ile talentu metodologicznego nauczycielki.

Kwaituszku gratuluję pracy!! zawsze to jakas odskocznia i pieniążki!! :)
Lelcia Iga widzę charakterna :) Ala też ma za skórą. teraz jak zaczęła chodzić to już jest nie do okiełznania. Z Antkiem było dużo łatwiej
Bunny ?
Lazurek jak mała?

hejka

Martolinka - dzieci bardzo szybko "łapią" języki, łatwo zapamiętują, ważne jest tylko, żeby z nimi powtarzać.
Alinka dopiero 2 rok chodzi tu do szkoły i ona juz wszystko rozumie co Pani mówi, odpowiada sensownie na pytania, liczy, teraz tez juz pomału czyta - jesteśmy dumni ale i zaskoczeni, ze tak dobrze sobie radzi, bałam się, że będzie gorzej. Zwłaszcza, że oprócz angielskiego uczą sie też irlandzkiego ( tego to juz nic nie rozumiem i nie jestem w stanie jej nic pomóc, pocieszam sie tym, ze większość Irlandczyków tez nie).

Kinga co u Ciebie? Dawno się nie odzywalas

Ja wczoraj po raz chyba 11 zostałam ciocia:)
Bratowa urodziła Jonatana wielkoluda:) 4040g i 59cm:)

a tak poza tym bez zmian, na weekend będę jechać pod Gdansk bo drugiemu bratu 2 tyg temu urodzil się 5syn(w tym 1 w niebie) a zona cos w szpitalu lezy z nerkami, wiec jade pomoc choć troche

reklama
Od jakiegoś czasu źle się czułam : byłam zmęczona , zła, smutna. W ciągu miesiąca przytyłam 3 kilogramy mimo biegania , ćwiczeń i zdrowej diety. Zrobiłam wczoraj podstawowe badania i o ile morfologia wyszła przyzwoicie , to wyniki tarczycy są tragiczne. Probowałam umówić się do jakiegoś sensownego endokrynolog , ale nawet prywatnie trzeba czekać 2-3 msce. Całe szczęście u jednego zwolniło się miejsce na 18 grudnia. Cena wizyty 150 zł... dobrze , że wykupiłam groupon na badania i choć o tyle mam taniej.. mówię Wam ja sama nie mogę już ze sobą wytrzymać.

Lelek a gdzie dokładnie będziesz? może się spotkamy?
Kinga co u Ciebi?

Do góry