reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Witajcie poswiatecznie! :-)
Ale sie objadlam w te swieta. Az wstyd :zawstydzona/y: Na wage nie stawalam jeszcze, wsunelam ja pod lozko ;-):-D W poniedzialek do pracy ide, potem w czwartek i w piatek tez, wiec pojezdze przy okazji troche rowerem :tak:
Jakie plany macie na Sylwestrowa noc? Kto na domowce, a kto na balu??? :-)

reklama
bardzo żałuję , że ten wspaniały czas świąteczno-noworoczny sie kończy.. jutro szara rzeczywistość. Dobrze , że choć 6tego wolne :)
Antek ogląda , bajkę , Ala śpi , M śpi :) czekamy jeszcze na gości . Trochę mi się nie chce , ale tam mało się widujemy , że szkoda było odwołać.

Moje postanowienie noworoczne to ukończyć maraton i złamać 50 minut na 10 kilometrów, czyli dużo pracy :)
Chciałm dziś biegać , ale moja głowa dochodzi do siebie:)

Hejka! U nas tez wszystko wraca do rzeczywistosci. Maz w pracy, Julcia spi, ja tez niebawem sie klade, bo czuje zmeczenie. Ja w Sylwestra slabo sie czulam. Bolal brzuszek, bo @ przylazla, a jak wypilam szampana to od razu mnie glowa jeszcze rozbolala, wiec tyle mialam z tej nocy :cool:

Witajcie Babeczki w 2014!!! Mam nadzieje, ze bedzie lepszy od poprzedniego:tak:

Martolinka, jak tak po Sylwku z Polsatem w Gdyni?? Byłaś??

My siedzieliśmy w domu.. dzieci miały jelitówkę.. w sumie to Igora męczyło kilka dni, Wojtek mial tylko w jeden dzień i mu przeszło:tak:

Lazurek, patrze na suwaczek i nie wierzę! Julcia ma już 7m:szok::szok: przecież w ciąży chodziłaś jeszcze niedawno..

Kwiatuszek, jak w pracy??

Hejka! ;-) Widze, ze w Nowym Roku niezbyt duzy ruch...

Bylismy wczoraj w Hamburgu na kontroli. Jeszcze 3 miesiace naszej terapii. Nie musimy juz co miesiac tam jezdzic tylko na koniec terapii w kwietniu, a tutaj u nas w miescie nie musimy jezdzic jak dotychczas co piatek na kontrol tylko raz w miesiacu :tak: Lekarz powiedzial, ze Julcia dobrze reaguje na lek, nic zlego sie nie dzieje i tak postanowil. Dla nas super :tak:

Bylismy tez w konsulacie zlozyc o paszport dla Julki. Musialam zlozyc o 2 paszporty i oczywiscie 2 oplacic. Jeden tymczasowy na rok, drugi na 5 lat. Ten na rok jest tylko po to, zebysmy w tym czasie zalatwili z Polski polski akt urodzenia Julki, mimo ze ona urodzila sie tutaj i mamy stad po niemiecku, a nawet wielojezyczny akt. Nie wiem kto ustala takie prawa, ale to niezbyt logiczne dla mnie :baffled:

W ostatnia sobote obchodzilismy urodziny Meza i pochwale sie ze nawet upieklam 2 ciasta :-D Torty lodowe, ktore dokupilismy w ogole nie poszly, a moje ciasto w mgnieniu oka :-D

A dzisiaj porobilam porzadki w szafie, bo wszystko bylo poprzewracane do gory nogami. Jutro tylko do pracy na 3h i weekendzik :tak::-)

Piszcie jak u Was w Nowym Roku.

wika Julcia za chwile 8 miesiecy skonczy, sama w to nie moge uwierzyc :-) U nas tez jelitowka krazy. Mam nadzieje, ze nas jakos ominie, brrrrr....

HEJKA

Lazurku - ale bez polskiego aktu urodzenia nie wyrobisz dziecku numeru PESEL, a bez tego nie dostaniesz paszportu na 5 lat i w razie czego w PL też możesz mieć problemy z załatwieniem różnych spraw dotyczących malutkiej.
Z tym, że ten akt może Ci załatwić ktoś z najbliższej rodziny (np. rodzice). My tez musieliśmy to zrobić naszym dzieciakom.

dobry wieczor

co tam slychac mamuski?

gdzie sie podziewacie?
Wika ja tez nie moge uwierzyc zaJulcia ma juz 7 miesiecy oj leci ten czas leci. ale lepiej zobacz jak na swoje suwaczki. Igorek zaraz bedzie mial 4 lata! jak Tobie i dzieciaczkom udalal sie przetrwac jelitowke?

Lazurek dlugo bedziesz czekac za paszprtem?
co tam za ciasta robilas ? dawj przepisy jesli proste bo ja to piec umiem tylko serniki

Kwiatuszek co sie tam u Ciebie dzieje na placu boju. jakie macie obecnie plany?

Katrina co slychac? jak dzieci? Kubuś zaczyna mowic?

martolinka trina syneczki calogera qcz lelek i cala resza meldowac sie bardzo prosze.

a u mnie rozpacz. w poniedzialek do pracy pojechal P. byl w domu 10 dni a teraz wyjechal na 2-3 miesiace. nadal doisc do siebie nie moge brak mi go strasznie. naszczescie chlopaki tak rozrabiaja ze nie mam czasu sie nudzic. mowie Wam diablenta male mi rosna.

reklama
hello

calogera - aż się wierzyć nie chce, że Twoje maleństwo zaraz skończy roczek...:szok::szok::szok:

Bunny - u nas w porządku. Kubula rozrabia jak pijany zając z kapuście. Wciąż toczą walki z Alinką, więc nie mam czasu na nudzenie się. Coraz więcej mówi, a przede wszystkim stara się wszystko powtarzać. Najbardziej cieszy mnie, ze dosłownie dzień przed Wigilią zaczął wreszcie mówić mama - przedtem miał tatę i tatę...
Ślicznie potrafi się bawić autkami, piłkami i klockami (zabawa klockami polega głównie na wysypaniu ich z pudełka, a potem wybiera tylko klockowe autka i nimi się bawi).
Bardzo cieszy mnie fakt, że jak tylko coś dostaje np. żelki czy kinder czekoladkę, to zaraz upomina się, żeby dla Ali też dać (patrzy i mówi Aja) i leci jej dać. Z psem tez się dzieli, tak, że dobry z niego chłopczyk.
A jak Twoi chłopcy??

Pozdrawiam Was wszystkie.

Do góry