reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Hejka z rańca :-)
Lazurko - w pracy duzo pracy :-) a tak serio to szykują nam sie zmiany. Troche osób nam odeszło z komórki, nie przewiduje się nikogo zatrudniac na ich miejsce, no i będzie reorganizacja i zmiana struktury. Obiło mi sie o uszy, że czeka mnie mała degradacja. Treaz mam samodzielne stanowisko, a maja mnie właczyc do wydziału. Gdybym nie planowała fasoli, to pewnie bym powalczyła, ale mam to w d... pójde sobie na zwolnienie i tyle. a po powrocie rozejrze sie po innych komórkach i najwyżej gdzies przeniose, bo mi sie juz znudziło to co robie :tak:
anastazja - ja też jestem zielona jesli chodzi o temperaturę :zawstydzona/y:
maron - ja przed Mackiem też się leczyłam na to, ale chyba nie brałam prochów do końca pierwszego trymestru, gdzieś w 7-8 tyg zaczęłam plamić i dostałam duphaston, nospę i vit E chyba, a fasola to cała Ty :-)
Lelek - tekst super, a akapit zdrowie to zupełnie o moim M :-D a co do pediatry, to nie zmieniasz? myslałam, że po tych Waszych przejściach znajdziesz kogoś innego?
Kwiatuszku - powodzenia w weekend :tak:
Wika - doskonale Cie rozumiem ;-)

reklama
hej

trina to niezle zaczyna sie dziac w Twojej pracy, ale dobrze ze masz pozytywne nastawienie.
a co do pediatry to w naszym miescie nie ma lepszej, same opryskliwe, gburowate babsztyle, a poza tym dalam jej jeszcze jedna szanse tymbardziej, ze poki co nie bedzie interweniowala w nasze zdrowie.

wika, no wiem ze niebawem wszystkie wpadniemy:-D

Ale burza byla w nocy, wlazlam pod kodre i wylazlam dopiero rano:-) a teraz niby slonce swieci a zimnica!:szok:
Milosza sprzedalam tesciowej, a ja troche poleni****e, ogarne dom i pojde po niego.

spalam od 20 do 8. I dalej mi sie chce spac

tez u mnie pada

nie mam weny, myslec mi sie nie chce
chlop mi kupil czlowieka nietoperza Nesbø, ale zaciecia do czytania teraz nie mam

i jeszcze sie wkurzylam bo za miesiac ma do mnie przyjechac znajomy z rodzina czyli on, ona i trojka dzieci. Wszystko ok, tylko szkoda, ze nie pomysleli, ze mam dom w remoncie i gdzie ja mam ich przenocowac, co z tego ze im podloga wystarczy. To nic, ze ja w ciazy, zmeczona i do tego z jeszcze nierocznym dzieckiem. To nic, ze ja w lazience mam bojler na max 3 osoby. Chyba otaczaja mnie idioci. Litosci.

uuuu livka to wspolczuje... a nie moglas odmowic im tej wizyty?powinni zrozumiec

e zasluga meza, szkoda gadac

w ogole ludzie sie zachowuja tak jakby tylko oni istnieli, zadnej empatii czy umiejetnosci wspolzycia z innymi. Pamietam, jak inna znajoma akurat do Kr.sand na jakas konferencje przyjezdzala ze srodkowej nor i chciala do mnie wpasc dzien po wyjsciu z porodowki. Ludzie sa jacys chorzy.

wspołczucie a wiecie co moj pies teraz robi obgryza paznokcie hehe
a tak swoja droga to u mnie tez padalo w nocy ale tylko troszeczke
lenie mam strasznego ale do 14 i wraca mezus i w koncu weekend
lazurko jak tam sie czujesz bo ty to masz dobre przeczucia

ale kicha, no mnie takie sytuacje tez wsciekaja a najbardziej jak pozniej musze sie sztucznie usmiechac i udawac ze bardzo sie ciesze z wizyty

kwiatuszek a Ty z jakiej czesci wielkopolski?

Witam prawie weekendowo.

Wczoraj miałam nerwowy dzień, ale rozbawiła mnie tesciowa, pojechalismy pokazać samochodzik. To ja jej mówie, ze chcemy jechac nim na wieś a ona na to "Kiedy moze w sobote to ja jade z wami.. jedziemy" Juz nagle przestałas się, źle czuć...umierać... już wie, że w sobote będzie wstanie jechać.... ale udaje ... zołza..

Livastrid - ja pije duzo wody niegazowanej ok 1 lub 1,5 litra dziennie. Bardzo che mi sie pic. Dzisiaj od rana mam odruch wymiotny... Uczucie, że zaraz pójde sie wyrzygać.:-:)-:)-:)-(

A ta zapiekanka musi byc pycha. Wiecie co, wczoraj miałam na obiad młodą kapustke zasmażana, spórbowałam i poszłam do męza sie zapytać czy czasem zepsuta nie jest :-D:-D:-Dtak dziwnie mi smakowała. Wogole o 21.30 to wcinałam popcorn bo mi sie zachciało:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

lazurowe
- to ja bym juz tam nie poszła, stracili klienta i tyle

Lelek - mój mężula bardzo sie ucieszył... co chwilkę pyta jak sie czuje:-):-)i powtarza, ze mam dbac o siebie:-):-)

reklama
mmona to sie zaczyna!:-) zmiana smaku(tymczasowa) dziwne zachcianki:-D
Pamietam jak mi w 3 miesiau w nocy zachcialo sie kiwi teraz i juz! Biedny maz jechal 3 km do nocnego sklepu po kiwi, wraca i pyta- umyc i obrac Ci kochanie? A ja- nie, wstaw do lodowki, rano zjem:-D Juz mi sie odechcialo:-D

A tesciowa ma tupet!!!

Do góry