reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

anastazja wlasnie, mam was :-D Bede sie wtedy pewnie jeszcze bardziej udzielac niz teraz :-D
Lelek a ja jakos nie umiem sama spac. Ciagle sie budze i krece, zasnac nie moge... Wole czuc meskie ramie podczas snu :-D Ale jakos bede musiala wytrzymac... Kochana, nie smutaj sie, bo nam tez smutno. Masz przeciez nas, no i Miloszka. Jakbym miala dziecko to pewnie bym tak nie tesknila bardzo za Borysem :-D

reklama
Ja tylko raz spałam sama, no może 2 , nie licząc oczywiście pobytów w szpitalu. Mam kota który śpi pod bokiem ,a męskie ramię często chrapie i ściąga kołdrę :-)

Ostatni uratowany kawałek dla BBholiczek :-D:-D
Proszę sie częstować :)

Zobacz załącznik 363041Zobacz załącznik 363039

Dana- jak miałam bierzmowanie, to na trzecie imię wzięłam własnie Wiktoria (strasznie mi się wtedy podobało) i tak już zostało, że w większości loginów mam "wikę"

Lelek mogłyby zdrożeć te bilety nad Morze Czerwone, to moze byśmy się już tam nie wybierały;-);-);-)

Ja też często śpię sama w łóżku, a łoże mamy wielgachne 220 x 200!!! Na początku było mi źle, ale teraz już się przyzwyczaiłam:happy:

Dobra lece ogarnąć kuchnię, bo poznosiliśmy wszystko z grilla i muszę to jakoś upchnąć do zmywarki.

Wika, sto lat!
Mmona, ogromne gratulacje!
Lazurek, ty kochana nie odpuszczaj staranek, bo owulacja może dopiero być (tak poczęłam pierworodnego, sądziłam, że już daaaawno jestem po owulacji, a zaskoczyłam ostatniego dnia)
Maron, ja też bym w pracy nic nie mówiła, nie masz obowiązku informować, to twoja prywatna sprawa, jedynie wszelkie przywileje, jak np. czas na badania, należą ci się dopiero po przedstawieniu zaświadczenia o ciąży.
Rozczochrana, rozwalił mnie twój małż na łopatki, jakieś to urocze. A tak swoją drogą to zawsze mnie to zastanawiało jak można mieć @ i być w ciąży, jak ktoś się zna troszkę na anatomii i cyklu to chyba w to nie wierzy, a może moja wiedza jest zbyt mała by zaakceptować ten fakt. No na logikę to się dla mnie wyklucza.
Lelek, marzec będzie nasz!

anastazja moj to chrapie troche jak sobie wypije, ale jak spi na boku to praktycznie w ogole :-) A koldre to ja z niego sciagam :-D
wika ciacho apetycznie wyglada i na pewno niczego sobie :-) Chyba jutro z tego wszystkiego jakas cukiernie zalicze :-D
Mama Stacha staranek nie odpuszczam, pewnie beda jutro z rana :-)

Wlaczylam sobie TITANICA, bo nie mam pomyslu na wieczor :-) Mam ochote na piwo, no ale wiecie, nie bede pila, bo moze w ciazy jestem :-D

Ostatnia edycja:
Mama Stacha moja koleżanka dowiedziała się że jest w ciąży jak jej się @ spóźniał... a i owszem.. czyli jak zwykle... brak @ ,pozytywny test, i ogromne zaskoczenie kiedy dowiedziała się że to początek czwartego miesiąca! :D teraz ma zdrowego kochanego synka... cała ciaża przebiegała bezproblemowo i rozwiązanie nastąpiło w terminie :) UWIERZ MI. JA TEZ BYŁAM W SZOKU :szok: ale z testem się wstrzymam ... bo możliwe że mi hormony przed owulką wariują :D

Maron - no piekny masz suwaczek! :-D No a wakacje z dzieckiem to szczęście nad szcześciami :-D Kurcze pamietam pierwsze spacery ze Stasiem i ... Byłam dumna jak paw- co tu duzo mówić, dalej jestem ;-) A na wakacjach to juz dosłownie wszyscy zwracaja uwage na maluszki ;-)

Anastazja - o wiesiołku nic nie wiedziałam, ale na pewno biała, serowata (o tym nie piszesz, więc pewnie to nie to :-D) wydzielina to przy zakażeniach Candida albicans. No a może po prostu @ ma sie nie pojawić i stąd ten sluz? :-D

Wika - ciacho wyglada na przepyszne! :-) No a łóżko 220x200 budzi we mnie respekt! Ja mam 200x180 i i tak wydaje mi sie ogromniaste ;-)

Mmona - no taaakie gratulacje! Szcześciara! No i jeszcze nowe autko - w ogóle zycie Cię rozpieszcza :-D Teraz jeszcze sobie dokup to siedzisko dla kobiet w ciąży (ponoc juz od 2 miesiaca ciazy powinno się w tym jeździć), zeby chronić maluszka przed pasami :-D

Maron - z powiedzeniem o ciazy czekaj, nie robisz nic złego :-) A poza tym masz prawo "nie wiedzieć", albo nie mówić, zeby nie zapeszać. Asystent na studiach mówił, że w swojej karierze miał 2 przypadki, gdy kobieta z izby przyjęć była odsyłana do ginekologa po tym jak zgłosiła się z bólem brzucha - okazywało się, ze to poród, a kobiety nie wiedziały, ze sa w ciąży ;-) Zawszer mnie zastanawia jak to w ogóle możliwe, bo 1-ruchy dziecka, 2-brak okresu, 3-przybieranie na wadze, 4-sennosć i inne "rewelacje" - ale z drugiej strony podobno kobiety z dużą otyłością w ogóle moga nie czuc ruchów dziecka, jak są mocno otyłe to w sumie tego wzrostu wagi też moga nie zauważyć, moga nie miesiączkowac regularnie itp. - no ale kurcze i tak wydaje mi sie to nieźle hardcore'owe :-D

Anastazja - jeju, strasznie niefajna sytuacja z ta koleżanką.. Z jednej strony zawsze takie przypominanie musi byc dla Ciebie bolesne, a z drugiej ona tez musiała sie koszmarnie poczuć.. A klientów to Ci tyyyylu zyczę! :-D No i jeszcze - mam tak samo jak Ty - też czasem mam ochote nie pracować.. Teraz co prawda własnie przez 3 miesiące pracować nie bedę, więc życie zweryfikuje czy to jest dla mnie, ale potem niestety praca, praca, praca. "Niestety", bo totalnie mi sie nie chce ;-) No ale M sie nie zgadza, zebym nie pracowała, bo twierdzi, ze byłoby to meczące dla nas wszystkich ;-)

Lazurowe - dobrnełam do Twojego posta i mnie wmurowało - bo.. Podobnie odpowiedziałaś dziewczynom jak ja :-D Tyle że Ty wcześniej, a ja nie patrząc na Twojego posta tak samo ;-) A testowanko juz rzeczywiście wkrótce! :-D U mnie chyba przesunie się (znów!) o 1 miesiąc, bo Stasiu jest chory, więc pewnie za niedługo i ja będe chora i pewnie bez antybiotyku sie nie obejdzie :-( A wiem to bo Stasia zaraziła moja Teściowa, tak cięzko przechjodziła chorobę, ze juz 2 antybiotyk dostała (a ja głupia myslałam, ze juz jest zdrowa :-() i obecny całkiem mocny, przeciwskazany kobietom w ciązy.. Więc jak bym go zaczeła brac, czego nie wykluczam, to lepiej zaczekac miesiąc z owocnymi przytulankami :-D

Trina - głowa do góry, musisz wierzyc, ze się uda - ponoć wiara czyni cuda :-D A duphaston odstawia się powolutku, więc lepiej wstrzymaj się z odstawieniem do wizyty u ginekologa :-) Jak tylko ma on pomóc Ci psychicznie w przebrnięciu przez te poczatkowe tygodnie (a przy okazji zapewnić lepsze warunki rozwoju fasolce) to nawet nie ma sie co zastanawiać :-) No a przy okazji: Gratulacje!

Trina, mmona - to ze @ miałyscie mieć w tym samym dniu to nie znaczy, ze termin będziecie miały na ten sam dzień :-p Do daty porodu liczy się pierwszy dzień ostatniego @, więc żeby miec termin na ten sam dzień musiałybysciue mieć taka samą długość cykli :-D ALE z drugiej strony na porodówce możecie razem wyladować: znam przypadek gdy 2 siostry urodziły w odstępie 8 godzin mimo ze prorokowane terminy rózniły się o ponad 3 tygodnie ;-)

Kwiatuszeq, krak - witajcie :-)

Rozczochrana - taki mąż to SKARB! :-) U mnie też mój M "rozpoznał", ze byłam w ciązy (ze Stasiam), jak ja nawet nie podejrzewałam - tyle, ze On dał mi bez kwiatków, za to dwa - na wszelki wypadek ;-) Trzymam kciuki, bo może to jednak TO? :-D Rób test od razu!

Hej Kobitki,

Jeszcze w to nie wierzę, rano wstałam to mi sie heftować chciało:-(.
Dzwoniłam wczoraj do swojego gina i jade 28 czerwca na pierwsze badanie, kazał mi kupić sobie Cyklo 3 forte - czytałam ze to jakos zapomiega zylakom w ciazy czy cosik...

phoenix - jakie siedzisko?? pierwsze słyszę.

Dzisiaj moze przywiozą mi autko, gryze sie ze drugie autko kupuejmy i tyle kasy, ale jak wsiadałam dzisiaj do mijego czintka to sie przestraszyłam, kazdą dziurę w nim czuć, wszystko sie trzesie, a o fasolke musze dbac. A jechac do pracy godzinke a 20 min to jest różnica.

rozczochrana mama - naprawde szok - 4 miesiąc, ogladam czasami na TLC ciąże z zaskoczenia i nie chce mi sie wierzyć...jak można nie czuć ruchów dziecka. Moja bratowa to miała wszystko obolałe jak szymek dawał kopa.

Wika
- ciacho pyszne

maron
- ja narazie nie mówie, ze jestem w ciązy, powiem jak lekarz potwierdzi, bo czasami szef mnie woła na parking zebym mu pomogla segregatory wziąśc z dokumentacja itd, a na to to sobie nie moge pozwolić, bo to ciezkie jak cholera...

Trina poczekaj- poradź sie lekarza,

mama stacha i reszta kobite
k - nie dziękuję jak narazie, podziekuję jak sie dowiem, ze wszystko ok:)

Napisze potem bo szef sie tu kręci...

anastazja piekne, niespotykane imie :-)
wika ja tez na bierzmowanie zielam Wiktoria, teraz pelno malych Wiktorii wszedzie i juz mi sie tak nie podoba to imie.
dziewczyny, poczekam jeszcze, mam nadzieje, ze szybko dostane ta umowe
Milego dzionka zycze, na 11 zmykam do pracy

reklama
Do góry