reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Dana - u mnie też wina taty. Umówili sie, że dla chłopaka mama (miałam być Stasiem) a dla dziewczyny tata wybiera. Mama sie całe zycie smiała, że sie pewnie w młodosci w jakiejś Danusce kochał, dlatego sie tak uparł :-) a ja dzieki temu mam oryginalne imię :sorry2: ale ile mnie ono stresu kosztowało w dzieciństwie, duzo bym wtedy dała, żeby sie Ania lub Kasia nazywać ;-) na szczęście z wiekiem mi przeszło. Ale i tak jak wybierałam imie dla młodego, to ani zbyt popularne ani oryginalne, żeby pretensji nie miał :-)

Jeszu jak mi sie nie chce pracować..... siedze na BB zamiast za robote się wziąść...

Ostatnia edycja:
reklama
Teraz to mi już też przeszło. Ale pamiętam jak miałam problem jak się przedstawiać np. na początku liceum. Danka, Danusia wydawało mi się niepoważnie, a pełnym imieniem jakos tak staro. Juz wtedy obiecałam sobie, że moim dzieciom dam imię nieodmienne. Żeby nigdy nie miały tego dylematu. Tak na marginesie imiona mojego rodzeństwa jakoś tak lepiej dobrano- Tomek i Beata. Przynajmniej żadne z nich nigdy się na swoje imię nie skarżyło:-)

trina - Danusia - bardzo ładne imię , takie bardzo dziewczęce, mi się osobiście podoba , i to bardzo :-)
maron - pewnie że nie ma tego złego , a w przyszłym roku tyle samo to Was będzie kosztowało , ale za to powiększona rodzinka będzie:-)
Doczytałam że lazurowe - do polski się wybierasz , aw sierpniu znowu do Bułgarii, fajnie masz - Ja uwielbiam jeździć :tak:to za jakieś 2 tyg teścik Cię czeka co nie ?;-)
Lelek - co u Ciebie ? czytałam czytałam i się niczego nie dowiedziałam :-(
livastrid - zaciążyłaś to zapomniałaś o nas ? Dziewczyny na czekają na ciążowe fluidki :-p Im więcej tym lepiej , dla mnie proszę zrobić zapas - ja później się zgłoszę:laugh2:
Moja mam napisała mi dzisiaj że przyjeżdża do Polski na tydzień , z jakimiś dzieciakami na kursy - do Mrągowa , kawał drogi z Krakowa , i to jeszcze od 1 do 8 sierpnia, jakby chociaż na te długi weekend przyjechali to by było spoko, ponoć do Wawy mają mieć wycieczkę, ale kiedy? w tygodniu? a co Ja z biurem zrobię :-( ehhhh i tak dobrze i tak źle.

Dana - ja tam zawsze przedstawiam się Danka, za to jezy mnie jak ktoś sie do mnie zwraca Danuta, pani Danuto :wściekła/y: nienawidzę
Anastazja - a skąd dokładnie przyjeżdża Twoja mama? chyba nie macie okazji sie zbyt często widywac, więc powinnas korzystać :-)

ok uciekam po młodego do żłobka i idziemy szaleć na placu zabaw :-)

Ostatnia edycja:
Dana - ja tam zawsze przedstawiam się Danka, za to jezy mnie jak ktoś sie do mnie zwraca Danuta, pani Danuto :wściekła/y: nienawidzę
Anastazja - a skąd dokładnie przyjeżdża Twoja mama? chyba nie macie okazji sie zbyt często widywac, więc powinnas korzystać :-)

ok uciekam po młodego do żłobka i idziemy szaleć na placu zabaw :-)

Moja mama przyjeżdża z Syberii, dzisiaj kupiła bilety na pociąg na 27 lipca , a 1 sierpnia będzie na miejscu.

maron - no i nie będziesz się nudziła w domu :) A jak z pracą teraz masz ? miałaś umowę o pracę? będziesz pracowała cy l4?

wlasnie ta moja praca nie daje mi spokoju :-( chodzi o to, ze mam umowe do 30 czerwca, a od 1 lipca mam miec nowa na 10 lat i chodzi o to, ze nie moge w pracy powiedziec ze jestem w ciazy.

mmona mowilam Ci przeciez, ze cos ma sie na rzeczy :tak: GRATULACJE SZCZESCIARO :-)
maron sliczny suwaczek :-)
anastazja no u mnie tez lada dzien testowanko. Chyba na zawal zejde podczas sikania :blink:
dana a imie masz fajne. Moja ciocia takie nosi :-)
trina masz juz kumpele na porodowke :-D Nawet ten sam dzien, wow :-)

Ja sie przespalam, bo znow od rana mialam zawroty glowy. Teraz juz jest ok. Za jakas godzinke lub dwie jedziemy na ten festyn :-) A teraz chyba Elvisa wykapie, bo zaczyna niezbyt fajnie pachniec :sorry2:

reklama
To do 30 czerwca tylko 2,5 tyg. jak by Cię coś niepokoiło to powiedz że np. masz jakieś tam problemy żołądkowe i że na 5 min musisz usiąść. No bo jak powiesz teraz to na bank Ci nie przedłużą. W sumie kiedyś było tak że do 12 tyg. w ogóle się nikomu nie mówiło . Ja to będę się kryła jak najdłużej , nie wiem czy uda mi się prawie do końca , ale ... ostatnio spotkałam koleżankę i się pyta czy urodziłam, byłam w szoku i powiedziałam że nie.... ona w szoku jak to? rzuciłam tylko że długa historia ze złym zakończeniem , głupio mi było że jej było głupio:tak:dziwna jestem no nie :-D:-D:-D
Dziewczyny Ja chcę klientów !!!!!! Duuuuuuużo klientów, bo się zaczynam nudzić :-)

Do góry