reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
mmona - to my chyba mamy termin na ten sam dzień, bo i ja powinnam @ mieć 11.06 :-)
dana - to ja Ci teraz wywróżę, że będziesz marcówką (a tak na marginesie, czuje się jakbym do siebie pisała, bo własnie tak mam na imię ;-))

Ostatnia edycja:
Dokładnie, tez powinnam miec 11.06:)

Masz jakieś odczucia, bo ja ziewam i chce mi sie spac i tak juz od ponad tygodnia dobrze.. no i bolą mnie (.)(.)

Witam kochane....

Właśnie siedze w pracy, ale pocieszam się, że za pare minut już kończe :-)

Za 3 dni powinnam dostać okres i mimo, że go bardzo nie chce to czuję, ze jednak nadchodzi :-( ... To oczekiwanie w tym wszystkim jest najgorsze... doprowadza mnie to do szału... Mam strasznie wspierającego męża i ciągle słysze od niego, że będzie dobrze... ze lada moment będę tyła (ale oczywiście nie od jedzenia :-D) i wierze, że tak będzie. Podziwiam kobiety, które starają się o dzieci kilka lat, bo ja bym chyba zwariowała...

Ale ok, koniec tych smętów...
Ładna pogoda i z tego trzeba się cieszyć... Głowa do góry, jutro też jest dzień.

Sle całuski

mmona - od paru dni mnie brzucho boli, myslałam, że dostane okres dlatego. A wczoraj zaczęły (*)(*) pobolewać, a dzis to juz bola na maxa. co do spania, to mi i tak dzięki młodemu cały czas sie chce spac, wiec różnicy nie zaobserwowałam :-) za to jest mi niedobrze. Ale raczej wymiotować nie bedę, bo podczas poprzednich ciąż nigdy mi sie to nie zdarzyło.
A co do ciąży, to pisałam Wam wczesniej, że podejrzewam u siebie niedomoge lutealną, bo mam plamienia przed okresem i mimo sekszenia w owulację, potwierdzona testami, nic z tego nie wychodzi. Na niedomogę łyka sie duphaston. Zapisałam sie wiec do swojego lekarza na po urlopie, dokładnie 21.06, żeby mnie skierowała na badania hormonów, ale że mi duphaston jeszcze z czasów Macka został (ciąża była zagrożona) i jest wazny jeszcze rok, to postanowiłam spróbować w poprzednim cyklu pobrac tak jak tam jest napisane na ulotce. No i efekty jak widac, wiec chyba cos było do rzeczy. z maćkiem tez było wspomaganie, prolaktyna za wysoka, a w ciążę zaszłam w drugim cyklu brania parlodelu. Musze teraz zapytac się na wizycie czy mam ten duphaston dalej łykac, jak pisze na ulotce, czy przestac.

Trina też Dana? A wiesz jak ja pół życia nienawidziłam tego imienia? Miałam miec na imię Dorota, ale mojemu tacie zawsze się podobało Danusia. Mojej siostrze dzięki upartości mamy udało się go uniknąć. Miałam miec na imię Dorota, ale tata jak mnie rejestrował zamienił kolejność. I tak mam Dorota, ale na drugie:-D Oczywiście nie od razu się przyznał, ze zrobił to celowo. Wersja była taka, że mu się pomyliło.:-D

Witam kobietki , parę dni mnie nie ma a tu taki wysyp dzieciaczków! Aż mordka się śmieje :-)
trina , mmona - GRATKI!!!!!!!!!!!!!!!!!
dana - Ja poproszę kartkę znad morza , bo jak to szewc bez butów, siedzę i patrzę w kalendarz kiedy kto wraca z urlopów żeby się spytać czy hotel był fajny :tak:
maron - skleroza , nie wiem czy Ja Tobie gratulowałam, w sumie to już od dawna jesteś ciężarówką, ale wybacz staruszce :-D Jeszcze raz GRATULUJĘ!!! Jak się czujesz? to w październiku Egiptu nie polecam ;-)
Nowe staraczki witam.
wika - STO LAT ! STO LAT ! Ja bym powiedziała że SZESTNASTKA :-D
Zaraz doczytam co tam jeszcze słychać u innych i nie omieszkać udzielić swojej odpowiedzi :tak::-D

reklama
anastazja, dziekuje :-D no z neszego egiptu w pazdzierniku raczej nici :tak: ale nie ma tego zlego :-D polecimy za rok, z maluszkiem :-D
a czuje sie ok :-) tylko cyce bardzo bola :wściekła/y: i brzuch pobolewa, o sennosci nie wspomne ;-)

Do góry