reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
Hej dziewczyny.

Powiedzcie mi co sądzicie o kalkulatorach ciąży? Tzn chodzi mi czy taki kalkulator w miarę dobrze przybliża termin porodu? Np taki www.maluchy.pl :: Kalkulator porodu Chcemy z mężem zaplanować mniej więcej kiedy dzidzia się urodzi. Może mamusie już po porodzie by sprawdziły czy im dobrze wyliczy?

U mnie wyliczył, tak jak lekarz. Czyli na 13 lutego i urodziłam 13 lutego.:)) Więc chyba miarodajny

witajcie

Daffodill - mnie to normalnie febra trzęsie na myśl o takich kobietach , które dzieci wyrzucają i ćpają wrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

No mam nadzieję ,że jestem jedną z ulubionych cioć ,w każdym razie mój chrześniak dydol cioci powiedział ,że on śpi z ciocią bo w przeciwnym wypadku wcale nie zaśnie ,ja oczywiście jak usnął to sie wymsknęłam ,potem jak w nocy sie obudził to mnie wołał i musiałam go utulić zdążyłam sie położyć obok i już chrapał spowrotem:-).Kocham usypianie dzieci poprostu ,ale ich było tam czworo i nie byłam w stanie wszystkich lulać ,a za chwile piąte sie urodzi będzie 4 chłopaków i jedna dziewczynka w jednym domu ,armagedon tam jest szczególnie kiedy rano jeszcze nie zdążyłam dobrze oczu otworzyć ,a już dwa cyce z butlami mleka do mnie i męża do wyra wlazły:-)w takich chwilach myśle sobie,że bym już teraz dzidzie robiła ,ale musze przynajmniej do nowej umowy w styczniu sie wstrzymać i zime przeczekać bo u mnie angina to pewniak zimą,a nie chce w ciąży wczesnej chorować , przy poronieniu gorączkowałam tylko ,że to było zakażenie pęcherza wywołane bakterią ,którą na szczęście już wyleczyłam.

Co do zabiegów męskich to mój tata miał usuwanego guza i też jedną dobe posiedział w szpitalu ,a potem wyszedł i dość szybko doszedł do siebie więc nie ma co sie martwić na zapas bo szybko sie dochodzi do formy po takich zabiegach, faceci są twardzi , choć mój przy zastrzyku twierdził ,że go okropnie ten zastrzyk bolał ,aż sie sanitariusz śmiał .:-).

Misia- trzymam kciuki za betke niech będzie baaardzo wysoka:tak:

witajcie

Daffodill - mnie to normalnie febra trzęsie na myśl o takich kobietach , które dzieci wyrzucają i ćpają wrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

No mam nadzieję ,że jestem jedną z ulubionych cioć ,w każdym razie mój chrześniak dydol cioci powiedział ,że on śpi z ciocią bo w przeciwnym wypadku wcale nie zaśnie ,ja oczywiście jak usnął to sie wymsknęłam ,potem jak w nocy sie obudził to mnie wołał i musiałam go utulić zdążyłam sie położyć obok i już chrapał spowrotem:-).Kocham usypianie dzieci poprostu ,ale ich było tam czworo i nie byłam w stanie wszystkich lulać ,a za chwile piąte sie urodzi będzie 4 chłopaków i jedna dziewczynka w jednym domu ,armagedon tam jest szczególnie kiedy rano jeszcze nie zdążyłam dobrze oczu otworzyć ,a już dwa cyce z butlami mleka do mnie i męża do wyra wlazły:-)w takich chwilach myśle sobie,że bym już teraz dzidzie robiła ,ale musze przynajmniej do nowej umowy w styczniu sie wstrzymać i zime przeczekać bo u mnie angina to pewniak zimą,a nie chce w ciąży wczesnej chorować , przy poronieniu gorączkowałam tylko ,że to było zakażenie pęcherza wywołane bakterią ,którą na szczęście już wyleczyłam.

Co do zabiegów męskich to mój tata miał usuwanego guza i też jedną dobe posiedział w szpitalu ,a potem wyszedł i dość szybko doszedł do siebie więc nie ma co sie martwić na zapas bo szybko sie dochodzi do formy po takich zabiegach, faceci są twardzi , choć mój przy zastrzyku twierdził ,że go okropnie ten zastrzyk bolał ,aż sie sanitariusz śmiał .:-).

Misia- trzymam kciuki za betke niech będzie baaardzo wysoka:tak:

no to widac ze kochana ciociunia z ciebie i bardzo dobrze:)
oby staranka byly dla was owocne bo widac ze dobra kobieta z Ciebie i zaslugujesz na ten malutki cud!
bede trzymac &&&& zwlaszcza ze nasze staranka roznia sie tylko bodajze 2-3 dniami wiec bedziemy na równi:)

No to jak Bozia da to może razem zatestujemy:tak:, też będe trzymała za Ciebie i cała reszte mocno kciuki , dziękuje za ciepłe słowa.
A u mnie sie na nawałnice zanosi znowu już jedna burza była i znowu chmurzyska sie kłębią, a mój biedny ślubny jeszcze w pracy jest dostawcą.

No to jak Bozia da to może razem zatestujemy:tak:, też będe trzymała za Ciebie i cała reszte mocno kciuki , dziękuje za ciepłe słowa.
A u mnie sie na nawałnice zanosi znowu już jedna burza była i znowu chmurzyska sie kłębią, a mój biedny ślubny jeszcze w pracy jest dostawcą.

miejmy nadzieje ze sie uda:)
tez calym sercem jestem z wszystkimi staraczkami.
co do nawalnicy wspolczuje.. u mnie na szczescie konczy sie na przelotnych deszczach.

Co do nawałnic, to mój region też na szczęście omija. Chociaż 2 lata temu jak ja robiłam wieczór panieński a M. kawalerski to w Radomsku nocą przeszłą taka nawałnica. Masakra!!! Co ci ludzie przeżyli!!!! Szok!!!!

JA właśnie skończyłam robić placuszek- cappuccino z brzoskwiniami. Tzn. zostało mi jeszcze zalać go galaretką, ale ona coś tężeje i stężeć nie może :((((( No nic, będe musiała chwilkę jeszcze poczekać. A jutro zapraszam na ciasto do kawusi porannej :)))

reklama
ymmm placuszek capucino z brzoskwimiami? Brzmi ciekawie, podziel sie przepisem:)ja na slodkosci lasuch jestem,szczegolnie teraz przed okresem.
No wlasnie, przeklety okres. Czy u was tez zwykle wypada wtedy gdy najmniej jest on wam potrzebny? Caly miesiac spokoj a nastepna miesiaczka akurat wypadnie na caly urlopik w turcji. Co za zlosliwosc:(

Do góry