reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie w 2012

hej
Ja za wami nie mogę nadążyć jak chodzę do pracy mało mam czasu na bb...wybaczcie że was nie nadrabiam na bierząco ale w wolnej chwili będę was nadrabiać:)

misia kochana mam nadzieję że egzamin zaliczony pozytywnie i koniecznie daj znać jak po badaniu:)
...czekamyyyy......;-)

reklama
Misia licze na ciebie i Twoja betke:) moze ebdziesz 1sza zafasolkowana! ja co prawda planuje za rok dopiero staranka ale milo przezywac z kims piekne chwile a mam nadzieje ze juz takie sa.

Hej, hej, hej :))

Misia- daj znać jak z tą Twoję betka??? Trzymam &&&&&&&&& :) Nie dziwię CI się, ze byłas rozczarowana pierwszym wynikiem. Ja pamiętam swój pierwszy negatywny test robiony po pierwszym cyklu starań!!! Przepłakałam całą noc!!!!!!!!!!! Mój M. powtarzał mi tylko, że dopiero miesiąc się staramy i że nie wszystko od razu....... a ja chciałam już!!!!!

Dla mających ochotę na capuccino z brzoskiwniami piszę przepis:

- Biszkopt z 4 jaj.
- Warstwa capuccino: 1-1,5 szkl. capuccino (ulubiony smak), 1-1,5 szkl. mleka, 2 opakowania Śnieżki, 1 łyżka żelatyny
- Warstwa śmietanowa: 600 ml śmietanki 30%, 2-3 Śmietan-Fixy, 2-3 łyźki cukru pudru
- Wierzch: puszka brzoskwiń, 2 galaretki brzoskwiniowe
- biszkopty namaczane w capuccino

Upiec biszkopt. Można namoczyć sokiem z brzoskwiń.
Zagotować mleko i rozpuśćić w nim capuccino. Gdy ostygnie wstawić do lodówki (powinno być bardzo zimne). Następnie wsypać śnieżki i ubić na sztywno. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody i dodać do masy. Masę wyłożyć na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia. Na masie ułożyć biszkopty. Następnie ubić śmietanę (z cukrem pudrem i śmietan-fixami) i wyłożyć ją na biszkopty. Na ubitą śmietanę ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać galaretkami rozpuszczonymi w 3 szkl. wody. SMACZNEGO :))

Misia- trzymam cały czas kciuki za tę betkę daj koniecznie znać jak najprędzej.
No ,ale żeby sie tak pomylić z tymi badaniami to naprawde strasznie nieogarnięta ta pani laborantka.

To oczekiwanie jest piękne, mój pierwszy test ciążowy nie wykazał ciąży dopiero po tygodniu od terminu miesiączki pokazała sie druga blada kreseczka więc głowa do góry nigdy nie wiadomo kiedy tak naprawde doszło do zagnieżdżenia i owulacji.

Dziewczynki na co wam kalkulatory ciąży to sie robi tak :
cofamy sie o 3 miesiące od daty pierwszego dnia miesiączki czyli przykładowo ostatnia miesiączka wystąpiła 1 września
więc 1 września - 3 miesiące = 1 czerwca
do tego dodajemy 7 dni i wychodzi termin porodu czyli bedzie to przykładowo 8 czerwca 2011.:-)pytałam lekarza jak to sie liczy.

Widze ,że pyszne ciasta potraficie robić , niestety ja jestem chodzący zakalec i niewypał,ale za to mój małżonek jest z wykształcenia cukiernikiem i często piecze ostatnio zrobił babeczki z bitą śmietaną i galaretką kiwi, no i lubi robić biszkopt przekładany kremem,robi te biszkopty na okrągłej blasze i dekoruje owocami tak ,że wyglądają jak torciki i tak też to nazywałam ,ale mi uzmysłowił ,że to biszkopt jest:zawstydzona/y: kremy wymyśla spontanicznie na zakupach bez przepisów i wszystko jest pyszne, bo ma do tego prawdziwy talent, wiedziałam co robie wychodząc za niego;-).Niedługo moja babacia będzie obchodziła 80 urodziny i będzie piekł torta ,to będzie niespodzianka każdy z rodzinki coś upichci i upiecze i zjawimy sie wszyscy niespodziewanie u babci.

Ze mnie to żadna kuchara!!! Ja mam kilka sprawdzonych przepisów, czy to na ciasta, czy to na sałatki, czy jakieś dania ciepłe i tyle... Przed ślubem umiałam zrobić tylko spagetti :)) Ostrzegałam mojego M. że dopóki się nie nauczę gotować będziemy jedli tylko to :)) Na szczęście M. też coś od czasu do czasu upichci i ogólnie nie jest wybredny jeżeli chodzi o jedzenie. Więc jest luzik :))
Kobietka- fajnie masz z Cukiernikiem w domu :)) Ja straszny łasuch jestem, więc taki cukiernik to u mnie na wagę złota by był :)) Chociaż z drugiej strony ciężko by mi było utrzymać jakąkolwiek linie, hihihihi. Ale pal licho wagę!!!!!!!!!!

U mnie w czewrcu moja prababcia obchodziła 95 urodziny. Też cała rodzinka się zjechała, fajnie było :))

cześć
długo mnie nie było, ale cały czas w pracy siedzę, więc czasu na bb mało
od poniedziałku mam urlop więc nadrobię :)

Misia trzymam kciukasy za betę :)
Kobietka widzę, że i ty tu jesteś super :) Mam nosa, że więcej z cpp nas przejdzie :)

a ja jestem przed @ w sumie dziś 26dc, nie liczę za bardzo na II kreski, ale jakby się udało płakać nie będę :) cały czas ostatnio mam takie podejście, zobaczymy czy będzie @ jak w zegarku 28dc, a jak nie to zatestuję 4.09 :)pewnie nie będzie konieczności, ale co tam
miłego dnia wam życzę

reklama
No to Ilonka trzymamy &&&&&&. Ja np. zaszłam w ciąże w miesiącu gdzie przytulanek było baaaaardzo mało!!!! I też miałam takie podejscie jak Ty, że w tym miesiącu to napewno się nie udało. A tu była suprise :)))
Coraz więcej dziewczyn już testuje, to super :)) Emocje powoli rosną na naszym wątku :)))

Do góry