reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

hej dziewczyny
U mnie poniedziałek zaczął sie bardzo fajnie bo zdecydowalismy sie jechac za tydzien na urlop juz nie moge sie doczekac :-) nie wiem jak sie zorganizowac z zakupami ale bedzie dobrze aby do piatku pozdrawiam was babeczki pa

reklama
Wika wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu:)
bouquet06.gif

...a co do powrotu do szkoły to na pewno dasz sobie radę:)

Witajcie Dziewczyny :))

Ciężkie dni miałam ostatnio :((
Weekend zleciał nawet nie wiem kiedy, wczoraj cały dzień u teściów, a dzisiaj mamy z M. 2 rocznicę ślubu to troszkę świętujemy :)))

Każdą wolną chwilkę staram się spędzać teraz z Igorkiem, bo to już końcówka mojego wolnego... :((( W tą środę zaczynam już powoli pracę, bo to różne rady, zebrania mamy przed rozpoczęciem r. szk. :(( Boję się jak to będzie jak wrócę do pracy :(((

KrolowaFal- super, ze podjeliście taką dezycję :)) Ale nie opuszczaj nas!!! Relacjonuj na bieżąco jak idą staranka :))) Będziemy trzymać &&&&&&&&&&&&& :))

Agatka- fajnie, że się odezwałaś :)) Zastanawiałam się ostatnio właśnie dlaczego nie ma Cię na forum. Powodzenia jutro :))) Będzie dobrze :))) Gdzie odbywasz te praktyki???

Daffodill- myślę, że powinnaś pogadać z mamą Tymka o tym co Ty myślisz o całej tej sytuacji, i że takie ekperymentowanie na brzuszku dziecka nic dobrego MAłemu nie przyniesie !!!! będziesz miała przynajmniej czyste sumienie, ze w jakikolwiek sposób zareagowałaś na to co się dzieje. A tak ogólnie to chyba masz urwanie głowy z takimi brzdącami???? Ja mojego Igora tez staram się tak wychowywać, zeby wiedział, że mama nie zawsze ma czas żeby przy nim być ciągle, i jak narazie udaje mi się to, bo Mały potrafi się sam sobą zająć

wika kiedys zaczynalam ten temat ze tak sie nie pwoinno jak jeszcze mowila mi jakie mleko ma w domu.. i tak z ciekawosci zapyatalam czy ona ma zamiar tak mu mieszac to powiedziala ze tak bo juz raz mu podawlaa i dobrze too zniosl. ja jej powiedzialam ze jak zmienialm raz mleko a teraz przechodzilam na nastepne to robilam to stopniowo powoli zeby brzuszek sie przyzwyczail.

No ale ona ma swoje racje.. sprobuje jutro jej podpowiedziec cos ale pewnie z marnym skutkiem.

co do wychowania dzieci to moja łobuziara ma czas na bajki bo leca jej ulubione o niektorych godz. wiem ktore lubi i te jej wlaczam.. wtdy dziecka nie mam.... jak musze cos robic to w kojcu wszystkie zabawki wysypuje i jej tez nie mam.. ewentualnie ejszcze wlacze jakas bajke. ogolnie to sie sama soba zajmuje.
co do urwania glowy to nie jest zle. Julce zawsze podczas pobytu tymka daje mleko a ona sama pije z butelki od jakis 2 miesiecy wiec w tym czasie moge spokojnie karmic Tymka.

oo co mi sie jeszcze przypomnialo! zdziwilo mnie to jak widzialam ja gdy tymek mial 2 miesiace i byl tylko i wylacznie na piersi a ona dopajala go herbatka. mi zawsze mowiona ze dziecko na piersi niczego wiecej nie potrzebuje. no i diete rozszerzala mu od 4 miesiaca tak jak dzieciom na modyfikowanm mleku. jak jej pwoiedzialam ze tak sie nie powinno to ujrzalam ja dopiero teraz gdy juz potrzebowala opieki do tymka.

Agnieszka- dzięki :)) Śliczny bukiecik :))

Daffodill- powiem Ci, ze głupota ludzka to nie zna granic.!!! Wściekła jestem zawsze, jak widze takie "mamusie" co to niby zawsze wszystko najlepiej wiedzą i przetłumaczyć sobie nie dadzą, że robią coś źle. Biedny Tymek, bo prędzęj czy później takie eksperymenty odbiją się na jego brzuszku... Lepiej żeby nie... bo Mały będzie cierpiał, ale naprawdę szkoda Maleństwa!!!!! Ważne ze Ty próbowałaś coś z tym zrobić... No ale w końcu to ona jest matką i to ona odpowiada za swojego synka.

Lecę kobitki do Mężusia, bo już tęsknym okiem na mnie patrzy :))))

Miłej nocki :)))

Mnie tylko dziwi bo ona ma ciocie pediatre i Tymek jest pod jej kontrola.. wiec albo nie wie co ona robi albo to zaakceptowala tylko jakim pediatra w takim razie musi byc akceptujac takie cos? ja jak bylam w ciazy i jeszcze musialam chodzic do pediatry jak cos mi dolegało bo wiecznie miejsc nie bylo do przychodni dla doroslych to kiedys jedna dziewucha wydzwaniala i pytala o mleko i ta pediatra juz sil nie miala tlumaczyc jej ze ma kupic to mlekona ktore recepte jej wypisala a ta i tak po chwili dzwonila pytajac o inne mleko! ta sie wsciekla i powiedziala do mnie ze niektore kobiety nie powinny byc matkami!

ja sama mam 1sze dziecko no i dosc mloda jesem bo mam 22 lata ale moj rozumek wie ze nie eksperymentuje sie na dziecku...
dziwne ze ona tego nie wie zawsze taka madra i inteligentna.... ehhh:/

Mnie tylko dziwi bo ona ma ciocie pediatre i Tymek jest pod jej kontrola.. wiec albo nie wie co ona robi albo to zaakceptowala tylko jakim pediatra w takim razie musi byc akceptujac takie cos? ja jak bylam w ciazy i jeszcze musialam chodzic do pediatry jak cos mi dolegało bo wiecznie miejsc nie bylo do przychodni dla doroslych to kiedys jedna dziewucha wydzwaniala i pytala o mleko i ta pediatra juz sil nie miala tlumaczyc jej ze ma kupic to mlekona ktore recepte jej wypisala a ta i tak po chwili dzwonila pytajac o inne mleko! ta sie wsciekla i powiedziala do mnie ze niektore kobiety nie powinny byc matkami!

ja sama mam 1sze dziecko no i dosc mloda jesem bo mam 22 lata ale moj rozumek wie ze nie eksperymentuje sie na dziecku...
dziwne ze ona tego nie wie zawsze taka madra i inteligentna.... ehhh:/
Dziwna kobieta z mamy Tymka:-/
A tym bardziej jak ma pediatrę w rodzinie to powinna być bardziej opiekuńcza.

Cześć :)

COś ostatnio kiepsko zorganizowana jestem, bo na wszystko brakuje mi czasu, cały czas się gdzieś spieszę i wiecznie spóźniona jestem... z niczym nie mogę zdążyć na czas :((( Muszę pomyśleć nad przeorganizowaniem mojego czasu, bo kiepsko siebie widzę po powrocie do pracy.!!!

Fleur- doczytałam, że wybieracie się na urlop. Fajnie :)) Odpoczniecie sobie troszkę :)) My w tamtym roku pojechaliśmy niespodziewanie na majówkę do Wisły. Zdecydowaliśmy się dzień przed wyjazdem, że zabieramy się ze znajomymi. Super wspominam ten wypad i co najważniejsze przez te trzy dni odpoczęliśmy i psychicznie i fizycznie i dwa tygodnie po wyjeździe zaciążyłam :))) Tego i Wam życzę, bo chyba przyspieszyliście staranka???

Lecę na drzemke, bo oczy mi się same zamykają. muszę wykorzystać to, ze Igor śpi :))

Mi też się urlopik szykuje :) wczoraj wykupiliśmy wczasy w Turcji i za miesiac będę się już smażyć na słoneczku:)

A jeszcze dziś, się pochwale, moja mama otrzymała telefon, że wygrała w Tchibo 5-dniową wycieczke do Rzymu i zabiera mnie :) Robimy sobie babski wyjazd.Lecimy do Rzymu i 3 dni pozniej do Turcji :) A juro na 5 dni do Warszawy.
Wyjazdowy czas mi sie zapowiada:) Fajnie, gdyby nie lot samolotem, którego nie lubie :(

wika8- Spoznione życzenia z okazji rocznicy!!!!:) Wszystkiego naaaaj:)

Jeśli chodzi o praktyki, to mam mieszane uczucia po pierwszym dniu. tzn to co wiem już na pewno to to , że czeka mnie trochę pracy nie związanej z moimi studiami typu kserowanie itp:)Ale to chyba norma na praktykach.Większość ludzi była miła, ale byli też tacy, którzy jak tylko dowiedzieli się, że jestem praktykantką stracili do mnie "szacunek" i zaczęli obrzucać mnie beznadziejnymi pracami typu ksero, kopiowanie płyt itp;/
Poza tym poznałam dziś bardzo dużo ludzi. Pracuję przy produkcji programu "Jaka To Melodia", Dziś pól dnia spędziłam na Woronicza na nagraniu tego programu, poznałam prowadzącego, reżysera, producenta itp, jak na razie moja praca nie jest skonkretyzowana, przez najbliższe dwa tygodnie pracuję przy tym programie, a dalej zobaczymy, przydzielą mnie do innego programu, w każdym razie cieszę się, że się rozwijam zawodowo:)

reklama
Agatkaaa-tak to jest na praktykach, że przezucają Cie zwykle do "brudnej roboty" ale zdobyte teraz znajomości i doświadczenie mogą Ci się przydac w przyszłości no i chyba miejsce odbywania praktyk dosc ciekawe :) No chyba ,że telewizja to Twój chleb powszedni...

Do góry