reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Dziewczyny a bierzecie jakies witaminki juz??Tzn chodzi mi najbardziej o kwas foliowy,bo przed pierwsza ciaza kwas bralam 3tyg,bo pozniej to juz zaszlam i pierwszy trymestr

reklama
ja biore kwas juz drugi miesiac, coraz bardziej mnie wszystko po nim swedzi i w ogole, mam nadzieje, ze w nastepnym cyklu zaciaze, a jak nie to i tak robie sobie od niego przerwe.
innych rzeczy nie biore, jem warzywa, owoce i ryby plus tran

LIVASTRID a Ty nie boisz sie ze bedzie Ci ciezko z dwojka maluchow??Moja corka ma 3lata prawie a ja czasem zastanawiam sie jak to bedzie,czy ze wszystkim zdaze,czy bede miala wystarczajaco czasu dla dwojki dzieci.No i jak mloda zareaguje na rodzenstwo:-)

alergia odpada , no chyba że na pracę:-p:-p
No kurczę , przegapiłam chyba te okłady :dry:
Ciśnienie bardzo prawdopodobne, bo ja ostatnio na pogodę bardzo reaguje, w domu zmierzę sobie:-)
Ja biorę kwas foliowy ( mam aż 250 tabletek ) - od października, z małymi przerwami ( jak pamięć zawodziła:-D) a tak to jeszcze żurawinę w tabletkach , ale chyba jak to opakowanie mi się skończy to zrobię przerwę, bo chyba z tym tez można przesadzić, no i rutinoscorbin od ponad 1,5 roku ( na moje pajączki na nogach ) - zastanawiam się nad acardem , bo on jest taki na rozrzedzanie krwi i bez badań można go brać.

ja normalnie biore pol polopiryny s zamiast acardu
mysle, ze mozesz go brac, bo w nim jest mniej kwasu acetylosalicylowego, niz np w polopirynie

a Ty sobie wieczorem nie masz co mierzyc cisnienia, bo zawsze jest wyzsze wlasnie wieczorem, choc nie takie jak np kolo 16-ej.

ufff zaczytałam się, trafiłam na wątki o prośbach o pomocy.

O dziwo - przestała mnie boleć, może sposób kolegi podziałał, bo on wymyślił teorie że tzeba wypić wodę niegazowaną , ze 2 -3 szklanki minimum , no i chyba pomogło:-)
Jeszcze 2 godzinki i spadam do domu :-p

HEj :)

Anastazja- okład z młodych jajek najlepszy na ból głowy:-D

Wiola- witaj na staraczkach ;-) ja biore tylko kwas foliowy, myślę, ze wystarczy.

Livastrid kupiłabyś dziecku jaką zabawkę, co by nie musiało podbierać ukradkiem z przychodni:-D:-D;-) A tak przy okazji, ślicznie się Linnea rozwija :tak:

Lelek z tym wózkiem to przegięcie!!! Nie miał Ci kto pomóc?? Zresztą, Polacy bardzo chętni do pomocy są:dry::no::szok: Dlatego, ja już rzadko wózka używam, wolę wziąść Igora na ręce niż tachać go z wózkiem:szok::szok:

słuchajcie, a co z Kaamąą?? Chyba jej dawno nie było??

anastazja, ta, kolega z jajkami:-D
z odwodnienia tez bardzo glowa boli

ta, wyrodna matka zabawki kupic nie chce:-p ostatnio misia dostala prawie swojej wielkosci i go gwalcila:-D

teraz prosze szczerze, co byscie tu dorobily, jakos nieteges na zdjeciu to wyszlo

DSC09817.jpg

no, ale... przypomne to groszek do bucikow i testu

napisalam kaamie w profilu wczoraj co z nia, ale sie nie odezwala

Ostatnia edycja:
Witajcie!:-)
Ja dzisiaj jestem jakaś taka półprzytomna, nie wiem dlaczego. Może to przez tą pogodę, jakaś taka dziwna jest. Niby ciepło, ale tak jakoś zdecydować się nie potrafi.

Wiola - witaj! Ja też biorę własciwie tylko kwas foliowy, już tak będzie czwarty miesiąc. Staram się jeść troszkę zdrowiej, więcej warzyw,owoców, mniej słodyczy i tłustości, ale z moją silną wola różnie bywa, tak więc róznie to wygląda:-)

reklama
Jestem i Ja :-)
Już w domku , po kolacji, siedzę z lampką wina, ciśnienie zmierzyłam - nie pamiętam ile było to pierwsze ( ostatnio wszystko zapominam:-D ) to drugi 59, strasznie niskie . Co podnosi ciśnienie? oprócz ..... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D:-D
livastrid - groszek śliczny, i mi też właśnie w nim czegoś brakuje:tak::tak: oprócz testu .... może jakaś wstążeczka brązowa u góry?
wika - i Ty też o tych jajach młodych , Ja już mam tylko takie prawie 30 letnie :szok::szok::szok:
dana - pocieszę Cię , Ja też się czuję dzisiaj nie teges , cały dzień głowa boli na maksa.

A powiem Wam że ok 16 wchodzi do mnie para , koleś od progu, że on chcę katalog , Egipt, Tunezja i zaczyna się mnie pytać czy są tam opisy czegoś tam , a tak krzyczał że cała okolica słyszała i w tym czasie inna para weszła , ale postali tak z minutę ,uśmiechnęli się do mnie i powiedzieli że wpadną później. Dobrze że ten gość szybko poszedł - bo moja głowa by pewnie pękła i cały mózg by na niego się wylał:-)

Do góry