reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Dziewczyny a bierzecie jakies witaminki juz??Tzn chodzi mi najbardziej o kwas foliowy,bo przed pierwsza ciaza kwas bralam 3tyg,bo pozniej to juz zaszlam i pierwszy trymestr

reklama
ja biore kwas juz drugi miesiac, coraz bardziej mnie wszystko po nim swedzi i w ogole, mam nadzieje, ze w nastepnym cyklu zaciaze, a jak nie to i tak robie sobie od niego przerwe.
innych rzeczy nie biore, jem warzywa, owoce i ryby plus tran

LIVASTRID a Ty nie boisz sie ze bedzie Ci ciezko z dwojka maluchow??Moja corka ma 3lata prawie a ja czasem zastanawiam sie jak to bedzie,czy ze wszystkim zdaze,czy bede miala wystarczajaco czasu dla dwojki dzieci.No i jak mloda zareaguje na rodzenstwo:-)

alergia odpada , no chyba że na pracę:-p:-p
No kurczę , przegapiłam chyba te okłady :dry:
Ciśnienie bardzo prawdopodobne, bo ja ostatnio na pogodę bardzo reaguje, w domu zmierzę sobie:-)
Ja biorę kwas foliowy ( mam aż 250 tabletek ) - od października, z małymi przerwami ( jak pamięć zawodziła:-D) a tak to jeszcze żurawinę w tabletkach , ale chyba jak to opakowanie mi się skończy to zrobię przerwę, bo chyba z tym tez można przesadzić, no i rutinoscorbin od ponad 1,5 roku ( na moje pajączki na nogach ) - zastanawiam się nad acardem , bo on jest taki na rozrzedzanie krwi i bez badań można go brać.

ja normalnie biore pol polopiryny s zamiast acardu
mysle, ze mozesz go brac, bo w nim jest mniej kwasu acetylosalicylowego, niz np w polopirynie

a Ty sobie wieczorem nie masz co mierzyc cisnienia, bo zawsze jest wyzsze wlasnie wieczorem, choc nie takie jak np kolo 16-ej.

ufff zaczytałam się, trafiłam na wątki o prośbach o pomocy.

O dziwo - przestała mnie boleć, może sposób kolegi podziałał, bo on wymyślił teorie że tzeba wypić wodę niegazowaną , ze 2 -3 szklanki minimum , no i chyba pomogło:-)
Jeszcze 2 godzinki i spadam do domu :-p

HEj :)

Anastazja- okład z młodych jajek najlepszy na ból głowy:-D

Wiola- witaj na staraczkach ;-) ja biore tylko kwas foliowy, myślę, ze wystarczy.

Livastrid kupiłabyś dziecku jaką zabawkę, co by nie musiało podbierać ukradkiem z przychodni:-D:-D;-) A tak przy okazji, ślicznie się Linnea rozwija :tak:

Lelek z tym wózkiem to przegięcie!!! Nie miał Ci kto pomóc?? Zresztą, Polacy bardzo chętni do pomocy są:dry::no::szok: Dlatego, ja już rzadko wózka używam, wolę wziąść Igora na ręce niż tachać go z wózkiem:szok::szok:

słuchajcie, a co z Kaamąą?? Chyba jej dawno nie było??

anastazja, ta, kolega z jajkami:-D
z odwodnienia tez bardzo glowa boli

ta, wyrodna matka zabawki kupic nie chce:-p ostatnio misia dostala prawie swojej wielkosci i go gwalcila:-D

teraz prosze szczerze, co byscie tu dorobily, jakos nieteges na zdjeciu to wyszlo

DSC09817.jpg

no, ale... przypomne to groszek do bucikow i testu

napisalam kaamie w profilu wczoraj co z nia, ale sie nie odezwala

Ostatnia edycja:
Witajcie!:-)
Ja dzisiaj jestem jakaś taka półprzytomna, nie wiem dlaczego. Może to przez tą pogodę, jakaś taka dziwna jest. Niby ciepło, ale tak jakoś zdecydować się nie potrafi.

Wiola - witaj! Ja też biorę własciwie tylko kwas foliowy, już tak będzie czwarty miesiąc. Staram się jeść troszkę zdrowiej, więcej warzyw,owoców, mniej słodyczy i tłustości, ale z moją silną wola różnie bywa, tak więc róznie to wygląda:-)

reklama
Jestem i Ja :-)
Już w domku , po kolacji, siedzę z lampką wina, ciśnienie zmierzyłam - nie pamiętam ile było to pierwsze ( ostatnio wszystko zapominam:-D ) to drugi 59, strasznie niskie . Co podnosi ciśnienie? oprócz ..... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D:-D
livastrid - groszek śliczny, i mi też właśnie w nim czegoś brakuje:tak::tak: oprócz testu .... może jakaś wstążeczka brązowa u góry?
wika - i Ty też o tych jajach młodych , Ja już mam tylko takie prawie 30 letnie :szok::szok::szok:
dana - pocieszę Cię , Ja też się czuję dzisiaj nie teges , cały dzień głowa boli na maksa.

A powiem Wam że ok 16 wchodzi do mnie para , koleś od progu, że on chcę katalog , Egipt, Tunezja i zaczyna się mnie pytać czy są tam opisy czegoś tam , a tak krzyczał że cała okolica słyszała i w tym czasie inna para weszła , ale postali tak z minutę ,uśmiechnęli się do mnie i powiedzieli że wpadną później. Dobrze że ten gość szybko poszedł - bo moja głowa by pewnie pękła i cały mózg by na niego się wylał:-)

Do góry