reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

reklama
Dziękuję dziewczyny- wasze kciuki pomogły!:-) Niby się tego spodziewałam, zwłaszcza przez ostatni tydzień (objawy), no i teraz jak w pon. @ nie dostałam- ale i tak jestem w szoku! Pierwszy raz w życiu widzę 2 kreseczki u siebie:tak:, myślałam, że może ta 2-ga będzie bladzocha (często tak jest) i będę musiała zgadywać czy jest fasolinka czy nie- ale ku mojemu zdumieniu bardzo szybko pokazała się i to wyraźna:szok::-). Ale i tak dla pewności zrobię jeszcze test tak za dwa dni. Nie wiem czy isć na betę? Do zwykłej przychodni? Jestem przezszczęśliwa, ale wolę za bardzo się jeszcze nie cieszyć, bo to dopiero początki i wiecie (odpukać) wszystkojest możliwe- uspokoję się tak naprawdę po wizycie u lekarza jak potwierdzi ciążę i powie, że jest ok. Nie wiem kiedy iść na wizytę. W ogóle sporo rzeczy jeszcze nie wiem, mam mnóstwo pytań- pewnie dlatego, że to moja pierwsza ciąża;-) i nie mam pojęcia czego się spodziewać...:zawstydzona/y::confused::sorry2:. Muszę się zgłosić do grudniówek. Ale nie martwcie się, będę do was zaglądać, bo juz was polubiłam.;-)Termin z tego co sprawdzałam na dwóch serwisach to wychodzi tak na 25-28 grudnia, ale muszę jeszcze spr. gdzie indziej, poza tym może się przesunąć właśnie na początek 2012 roku.:-)
I przesyłam ciążowe fluidki dla was dziewczynki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
no właśnie- która następna??????????

ISANA aaaaaaaaa moje gratulacje!!!!!!!!! o ja!!! ciesze sie jakbym sama zaszla w ciaze!!!!!!! :-):-D ale super!!!!!!! a kiedy mialas ostatnia @ i ilu dniowe masz cykle???? :-):-) ciekawe czy juz zostaniesz mama 2012 :-)

Livastrid ja na Twoje pytanie odpowiadam: ze u mnie 22 dc i owulki nie bylo :-(to chyba znow bezowulacyjny

maron, nie martw sie, ze bezowulacyjny (a moze bedzie dopiero owulacja), pamietaj, ze nawet u "zdrowych" bab zdarzaja sie takie cykle

Isana
, to tak jak u mnie, z testem. Poleciala pozioma krecha i nie doleciala do konca a pojawila sie mocniejsza od niej pionowa ukazujac plusa (bo ja korzystam z takich testow co dwoch kresek nie pokazuja, tylko + albo - ), pamiatkowo mozesz sobie zrobic testy jeszcze. Zapisz sie jak najszybciej do lekarza i on da Ci komplet badan do zrobienia. Na usg fasole nie najszybciej bedzie widac niz w 5 tygodniu. Jak chcesz bete to mozesz w przychodni swojej zrobic. Kiedy mialas 1dzien @ to powiem Ci kiedy masz termin, mam lekarska tabele. I sie nie stresuj, kazda ciaza jest niewiadoma a szczegolnie ta pierwsza.
nie mam pojęcia czego się spodziewać...
A spodziewac sie mozesz dziecka:-D za he daje tak za 36 tygodni, bo chyba w 4 teraz jestes:-D

maron- a skąd wiesz, że owulki nie było? Może nie odczułaś tak wyraźnie... Dziewczyny zachodzą w różnych dniach cyklu, nawte takich, ze się w ogóle nie spodziewają, więc nie trać nadziei kochana!:tak:
livastrid- ostatnią @ miałam 20 marca, a cykle mam (trudno to tak na 100% określić, bo moge tylko na podstawie 3 cykli po odstawieniu tabsów): ale można przyjąć, że 29 dni. Domniemam, że owulkę miałam tak gdzieś 3-4 kwietnia, to byłby to 3 tydzień w połowie, ale jak od ost. @ to 5. Napisz jaki ci tam termin wychodzi, ciekawe czy się zgadza z kalkulatorami na necie.;-)

Isana- co do bety to nie pomogę, bo nigdy nie robiłam.... do lekarza śmigaj jak najszybciej i tak jak mówi Livastrid on zleci Ci potrzebne badania. Ja byłam u lekarza w 5 tyg. i 3 dniu i pięknie widać było już pęcherzyk :)) A wg moich obliczeń termin Ci wychodzi na 27 grudnia :)

Dzięki za FLUIDKI :)) Nałapałam :))) I widzę, ze różowe :)) Czyżbyś przeczuwała dziewuszkę??

Maron skąd wiesz że nie miałaś owulki?? Mierzysz codziennie tempkę?
Kurczaki, ja nigdy nie wiem czy mam owu czy nie!!! Nie zastanawiam sie zbytnio nad tym... a może powinnam zacząć??

reklama
wika ja dopiero niedawno sie dowiedzialam co to owulka ha ha zartuje ale tak naprawde to pojecie dopiero zrozumialam i zaczelam miec owulke, bo przed ciaza ani sluzu owulacyjnego nie bylo ani nic

Isana ale by byly jaja jakbys urdzila w samego Sylwestra:-D
a pytaj o wszystko i ile chcesz, pomozemy na tyle ile bedziemy w stanie
i zmien sobie sygnaturke:-)

maron czyli Ty pierwsza teraz szykujesz sie do testowania?:-p

Do góry