reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

cześć
Dziewczyny naprawde przyspieszanie staranek zaraźliwe jest hehe Niedlugo nazwę zmienimy na 2011:-D
Mi w sumie tez nie zalezy dokladnie w jakim miesiacu dziecko sie urodzi, jednak moj mąz chcialby by dziecko bylo z poczatku roku. aby nie z grudnia:szok:;-) a co wy myslicie na temat tych grudniowych dzieci? jak mają w szkole? mi sie wydaje, ze później to wszystko się wyrównuje ja jestem z końca października i jakos w szkole nie widziałam różnic:no: może są na etapie przedszkola 3-4 latków a potem juz nie

reklama
Wiesz co , mój brat jest z 27 grudnia...i nawet mamy sie pytałam, to mówila, że faktycznie na samym początku jest różnica...no bo on się dopiero urodził, a dzieci niektóre z jego roku już stawiały pierwsze kroczki,....ale chodził do przedszkola i nie było problemu i jakoś nie "odstawał" od innych:)
Dobrze ze moje zachowanie jest normalne...bo już się bałam, że troche zaczynam świrować....
My też bardzo chcielibyśmy dzidzi jak najszybciej...ale mąż dzisiaj właśnie zacząl prace , "normalna" , bo wczesniej pracował w domu na wlasnej działalności, poza tym, ja pracuje rok dopiero, praca byla troche po znajomości i chce byc lojalna w stosunku do pracodawcow:)

Witajcie
Faktycznie nasz wątek zmienia sie w 2011 :tak:u mnie jesli chodzi o planowanie dzidzi to podobnie jak u Ewuli praca :-(gdyz z mojej obecnej niedługo rezygnuje i mam nowa ale musze przepracowac min 6 miesiecy zeby miec macierzynski bo wiadomo zawsze dodatkowa kasa sie przyda jak sie mam dzidziusia i raz rosadek bierze gore zeby poczekac a z drugiej strony działac i nie patrzec na nic a wszytsko jakos sie ułozy i bedzie dobrze, ach zycie:baffled:
Co do mojej diety to jest to troche Dunkanowa dieta jak narazie sie trzymam i najwazniejsze nie podjadam wiec w poniedziałek bedzie tydzien zobacze ile zleciało .
Trzymajcie sie i witam nowe staraczki pa

Mikusia - ja jestem z 10 grudnia, maz z 31 grudnia :) W najblizszej rodzinie mam jeszcze dwie siosty cioteczne z 2 i 16 grudnia i ich tata jest z 18 grudnia. Wszysycy jesteśmy fajne ludziki :)
A jak to jest byc z końca roku- jesli chodzi o rozwój to nie widze żadnej różnicy bo kazdy z nas jest inny - ja często przezwyzszłakm rozwojem starsze dzieci ale sama nie koniecznie chciałabym żeby dzidzia była z końca roku. W sumie nie wiem dlaczego, plusem np. jest to ze pierwsze 3 miesiace i tak sie z dzieckiem po podwórku nie biega a gdy przychodzi wiosna to i ono juz podrasta. Dla mnie najsmutniejsza była chyba kwestia urodzin, zawsze ostatnia w klasie. Wszysyscy juz mieli po 18 lat a ja wciąz taka małolata ;) Ale za kilka lat jak wszyscy będa kończyć 40-stke ja bede młoda 39-letnia dupa:)
Grudniowa dzidzia to pewnie plusy i minusy jak w kazdym miesicau :)

Fleur-ymm dukan, skad ja to znam. Cała moja rodzinka jest na tym i nawet chudna choć Dukan bardzo obciaża wątrobe i nerki wiec uważaj. Ja bardzo lubie dukanowe placuszki z jogurtem na sniadanko:)

Ostatnia edycja:
Devi tak jak pisałam juz wczesniej korzystałam juz z Twojego blogu z jedzonkiem robiłam drożdzóweczke a teraz to mi tylko zostały placuszki Dunkanowe :no: jak piszesz ,ze sa pycha to napewno je zrobie .
Vika jak fryzura ???

Oooo Witajcie. Nie wiedzialam ze juz taki watek jest:)
ja planuje zostac mama w 2012r:) ale czy nam sie uda to sie okaze. Mam jednak nadzieje ze plany przerodza sie w rzeczywistosc:)

Moge do was dolaczyc?

reklama
Do góry