reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Witajcie -> już jesteśmy:happy:

Wyjazd był super, wszyscy nie mogli się nadziwić, że mamy takie kochane i grzeczniutkie dziecko i że tak ładnie w nocy śpi:tak: udało Nam się zaliczyć odwiedziny u rodziny, zrobiliśmy grilla na którego wszyscy się zjechali, odpust i wiejską imprezkę:-p

Ostatnio mamy wieczorami szał z Bartusiem, bo po kąpaniu jest tak rozbudzony, że nie chce jeść mleczka i iść spać tylko chce się bawić i wszystko kończy się płaczem i krzykiem:wściekła/y:

Armageddon mamy też z ząbkami, bo strasznie gmera przy zasypianiu rączkami i paluszkami w buźce, jak mu się daje herbatkę i mleczko to strasznie gryzie smoczek jak już się napije i naje, gryzak wystarcza na chwilkę, żel nie działa wcale (ehhh może 5 sekund), a ślini się tak, że trzeba Go co 2-3h przebierać:szok: chyba musimy się pomęczyć, ale gorączki nie ma:tak:

Wacek był dziś wyrwać zęba (w końcu!!!!!!!!!!!) i umiera:szok: strasznie mi Go szkoda, a najgorsze, że wcale nie mogę mu pomóc:-(

Dziś byłam na badaniach do pracy:tak: w 5h załatwiłam:
- mocz i krew;
- rtg płuc;
- psychologa (testy psychologiczne trwały 1,5h);
- psychiatrę;
- ekg;
- laryngologa + audiogram;
- okulistę;
- neurologa;
- lekarza ogólnego:-D
Na szczęście wszystko ze mną w porządku (albo i nie:-p) i mogę wrócić do pracy:tak:
teściowa super sobie poradziła z Bartusiem, więc nie muszę się o nic martwić:-)

Komary mnie tak pokąsały, że jestem jednym wielkim bąblem:-(

reklama
Witam Was Kochane :-)
U mnie dzisiaj nerwowy dzien - samochod mi sie zepsul ale nie ma co mu sie dziwic, jego zywot powoli sie konczy:-(

wika8 jeszcze zostalo kilka rzeczy a denerwuje bo bo chcialabym zeby byl juz piatek :rofl2:

witam się i ja

u mnie po staremu, czyli cały czas w pracy :/
miałam jutro jechać na wymazy na chlamydie/mycoplasmę/ureaplazmę ale niestety nie dam rady
a szkoda, bo kolejna badania byłyby za mną

ewula mnie też czeka kontrola hormonów w przyszłym cyklu, jak mogę spytać to co ci wyszło nie tak??

agnieszka spokojnie ja dotrzymam ci kroku, bo mój mąż zaczął nagle wymiękać jak zaczęłam go molestować pytaniami w stylu a może zaczniemy już w tym roku :)

Witam sie i ja :)

Wpadłam tylko się przywitać, bo spadam zaraz na zakupki ;)

Zajrzę potem :)

Miłego dnia :)

Dziewczyny a ubezpieczacie sie dodatkowo zeby potem dostac kase za urodzenie dziecka??
U meza w pracy mozna sie tak doubezpieczyc, placi sie chyba 45zl miesiecznie i za np. urodzenie dziecka dostanie sie 900zł czyli takie drugie becikowe można dostac :)
My sie chyba zdecydujemy.
Jak sie rodzina powiekszy to kazdy grosz sie przyda :)

Ostatnia edycja:
Witam się wtorkowo:)
devi niestety nie pomogę z ubezpieczeniami,nie znam się wybacz:)
wika8 udanych zakupów:)
misia to czas chyba na zmianę auta hehe :))
mama sówka witamy po urlopie,fajnie że wypoczęłaś:))
ilona26 fajnie że jakby co będziesz dotrzymywać towarzystwa i razem będziemy molestować naszych Panów hehe:))

U mnie ok:)
Czasu na bb czasami brakuje heh:))
Pozdrawiam was!!

Witajcie dziewczyny przepraszam ,ze sie nie udzielam ale tak jak kazda z Was jestem zabiegana i zapracowana przeczytałam was i widze ,ze starania przyspieszone fajnie przynajmniej bedzie mi razniej .Chociaz tak jak pisała Ewula czym blize tym wieksze obawy ale bedzie dobrze . Ja ostatnio zakupiłam sobie witamimki dla staraczek no zaczełam tez diete dzis drugi dzien trzymajcie kciuki, Devi byłam na Twoim blogu piekłam drożdzówke jest super no i niestety narazie moge sie z nia pozegnac bo dieta . Ok lece bo znajmoi przychodza na kolacje a ja ,ze tak powiem w proszku trzymajcie i pozdrowionka pappapapa

Jestem już po zakupkach :)) padnięta ale i zadowolona, bo troszkę rzeczy sobie kupiłam :))

Mama Sówka- ale Ty musiałaś dużo badań porobić!!!!! Szok!!!!! Fajnie, że teściowa poroadziła sobie z Bartusiem :)) Przynajmniej nie musiisz się martwić, że osoba która opiekuje się Twoim synem nie radzi sobie!!! Ja też mam fajnie, bo z Igorem będzie moja mama, która mieszka piętro niżej, hihihi, więc nawet nie będę musiała go nigdzie wozić :))) I dziecko jest u siebie w domu, a to też ważne :)))

Misia-co do samochodów, to ja jeżdżę corsą z 1993r!!!!!!!!!!!!!!!Więc też już wiekowa jest!!!!:))))) Ale super mi się nią jeżdzi!!!! Jest mała, zwrotna i bez problemu wszędzie nią zaparkuję :)))

Devi- ja się nigdzie nie ubezpieczałam dodatkowo i teraz chyba też nie będę. W pracy mam ubezpieczenie grupowe z PZU i teraz za urodzenie dziecka dostałam 970 zł :) Takie drugie becikowe :))) Z tego co wiem to musiałabyś sie podowiadywać u firm ubezpieczających, bo jedne wymagają tego abyś składki płaciła pół roku przed zajściem w ciąże a w innych np. rok. Więc o to warto się dopytać , żeby potem nie było zaskoczenia :)))

Fleur- udanej kolacji ze znajomymi :))))

Agnieszka- zakupy udane :)) Chociaż tak jak pisały kiedyś dziewczyny, ciężko jest coś fajnego wybrać w tych sklepach !!!

Dziewczyny a ubezpieczacie sie dodatkowo zeby potem dostac kase za urodzenie dziecka??
U meza w pracy mozna sie tak doubezpieczyc, placi sie chyba 45zl miesiecznie i za np. urodzenie dziecka dostanie sie 900zł czyli takie drugie becikowe można dostac :)
My sie chyba zdecydujemy.
Jak sie rodzina powiekszy to kazdy grosz sie przyda :)
ja mam takie ubezpieczenie u siebie w pracy, płacę 61 zł miesięcznie, ale opłaca się bo raz że za każdy dzień w szpitalu mogę dostać 50zł, a dwa że za urodzenie dziecka jest 2000zł, ja zdecydowanie polecam, nie mówiąc już o tym, że mąż też ma takie ubezpieczenie

agnieszka to będzie nas dwie :) bo przy gumkach raczej nie ma szans na wcześniejsze zaciążenie :)

fleur a jaką dietkę stosujesz?? Ja jestem już 2 miesiąc na Dukanie, na razie spadek 7 kg

reklama
Kolejny dzień pracy za nami:-).
Ilonka26 zrobiłam w pierwszej kolejności progesteron w24 dniu cyklu. Norma jest od 4.5 mi wyszło 0,2. Ginek kazał mi powtórzyć w kolejnym cyklu i zrobić kolejne hormony. Mówił że świadczy to o bezowulacyjny cyklu. Staram się nie martwić na zapas. Męczy mnie zatrzymanie wody. Jestem jak balon.;-(
Co do diet to ja przez miesiąc stosowałam dietę niskokaloryczna. Byłam u dietetyka. Efekt był marny tylko 3 kilo. Nie mogłam pozbyć się nadmiaru wody.
Misia czas zmienić twój pojazd na lepszy model;-)

Ostatnia edycja:
Do góry