reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Cześć dziewczyny:)
U mnie wszystko ok.Zapracowana ostatnio jestem i więcej czasu poświęcam dziecku na naukę,zaczęliśmy uczyć się literek,cyferek itd.a wiadomo aby dziecko nauczyć trzeba się poświęcić.

Oczywiście gdy uda mi się zaciążyć nie mam zamiaru was opuszczać absolutnie...:))

Pozdrawiam was serdecznie!!!

reklama
Witam Was :-)
KrolowaFal- fajnie, ze jesteś zadowolona z urlopu. To jest najważniejsze:tak:
Co do migreny, to ja przez cały okres ciąży miałam bóle głowy może z 3 razy i obeszło się bez tabletek :tak:, za to po ciąży, to jest jakaś maasakra:szok: głowa mnie boli średnio tak z 2-3 razy w tygodniu :wściekła/y::wściekła/y:Jak byłam kiedyś na szczepieniu z Małym to zapytałam się pedriatry co i jak z tymi moimi bólami i powiedziała mi, że jak się karmi piersią to często kobitki skarżą się na migreny. No żesz, nie dość że Cię cycki na poczatku bolą, to do tego dochodzi jeszcze ból głowy :wściekła/y::wściekła/y: No ale my twarde baby jesteśmy i nic nam nie straszne :-D:-D:-D
Agnieszka- powodzenia w nauce;-);-)
A Agatka to chyba wczasy odsypia!!! Wstawaj, wstawaj i opowiadaj, bo my tu ciekawe strasznie jesteśmy :-D:-D

Cześć dziewczynki,
Przepraszam,że dopiero się odzywam ale ledwo odespałam nocny lot samolotem i musiałam wstać do pracy.
Więc tak, wyspa nie duża długość ok 90km szerokość ok 30km, masa przepięknych widoków i cudnych plaż, trochę ciekawych zabytków, zróżnicowany krajobraz, przede wszystkim piękne widoki:)
To krótki opis wyspy moimi oczami, byliśmy tam 15 dni połowę zwiedzaliśmy a połowę przeznaczyłam na słodkie wylegiwanie i ładowanie baterii na cały długi rok:)Na początku drażniące jest to że ponieważ do Grecka wyspa, a grecy znani są z powolnego stylu bycia,dla nas polaków jest irytujące:p
Mieliśmy troszkę przyród, jak co roku:) Wynajęliśmy samochód i w pierwszym tygodniu było ok, ale kiedy po raz drugi wyjęliśmy w drugim tygodniu już pierwszego dnia okazało się, że jest strajk i na całej wyspie nie ma paliwa, tzn paliwo było ale stacje benzynowe pozamykane.Nasza wypożyczalnia samochodów reglamentowała nam paliwo po kilka litrów. Drugiego dnia po drodze poszliśmy do restauracji i na końcu pan zapytał czy może jeszcze coś podać a my, że tak paliwo on się zaśmiał i pokazał nam alkohol, aale zaraz wrócił i powiedział, że zadzwonił do kolegi i jest jedna stacja na wyspie na której jest jeszcze troszkę paliwa i żebyśmy szybko pojechali bo jak nie zdążymy to już nigdzie nie dostaniemy, no i udało się zatankowaliśmy do pełna i starczyło nam do końca:)
Moi znajomi wyjeżdżali po tygodniu i mieli 7 godzin opóźnienia przez te strajki, falujące tłumy na lotnisku,ludzie spali na podłodze.Masakra..
Od kiedy zaczął się ten strajk, wyspa zamarła, wszyscy ponieważ nie mieli się jak przemieszać siedzieli w hotelach, wszystkie miasta puste.
Ale pogoda piękna, opaliliśmy się wypoczęliśmy, było naprawdę super, polecam:)
Jak już wam pisałam przed wyjazdem był z nami maluszek niecałe dwa latka miał i jakoś sobie mnie upodobał i non stop zemną był nawet spać nie chciał iść beze mnie, kochany smyk.Słuchajcie taki mały a dzięki temu, że ma starszą siostrę baardzo rozwinięty, bardzo dużo mówi, wszystko rozumie, przesłodki jest.Zakochałam się:)
Jak wróciliśmy do Polski to pierwsze co pomyślałam to uciekać z powrotem na lotnisko i lecieć do tej pięknej pogody
Mam jakieś załamanie, przez szok pogody, przez to, że wróciłam do pracy.
I mam kryzys dzidziusiowy, dwie koleżanki z pracy są w ciąży i codziennie na nie patrze, jak głupia się gapię.
Oczywiście wakacje spędzone w maluszkiem też narobiły mi "smaku" Chodzę smutna:(

Witajcie dziewczyny
Agata super ,ze wakacje udane napewno jestecie super opalenii macie mase zdjecie bo widoki napewno przepiekne :) i przygoda z paliwem :) a teraz powrót o rzeczywistosci pierwsze tydzien po wakacjach jest straszny , juz w drugim bedzie lepiej ;) to może zaczniecie sie starac wczesniej o dzidziusia ???? .Ja ostatnio ogladam ciuchy ciążowe i wózki Dziewczyny pisały o bólach głowy tez od dwóch dni mnie meczą dzis juz rano myslałam ,zeby wziasc wolne ale wziełam tabletki i jakos przeszło ale po południu znów bol juz sobie mysle moze to zatoki ????
Pozdrawiam Was wszystkie i buziaki

Dziewczyny potrzebuje ratunku. Mój ból głowy to chyba nie migrena. Dzisiaj od rana mam armageddon w głowie. Tabletki już nie działają. Uważam, że mnie przewiało. Dzisiaj od rana wędruje mi ból zęba. Myślałam na początku że to rzeczywiście ból zęba. Ale najpierw bolał mnie jeden, potem inny. Raz na górze, raz na dole. Jak się pochylam to bolą zęby z przodu a jak odchylam to z tyłu. Do tego lekko czuje prawe ucho. Widać jest to chłodzenia się w upały wiatrakiem który wiał na mnie właśnie z prawej strony. Do tego prawą część twarzy mam cieplejszą niż lewą. I chyba prawa jest lekko spuchła. Macie jakieś domowe sposoby na takie przypadłości? Umieram w pracy a tabletki już zupełnie na mnie nie działają. Mam za sobą kolejną noc nie przespaną. Muszę coś z tym zrobić bo oszaleje!!

Witajcie dziewczyny,
planujemy dzidziusia na 2012 więc pozwalam sobie do Was dołączyć :-) Mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie :)
Pod koniec czerwca zakończyłam 8-letnie branie tabletek i ku mojemu zaskoczeniu pierwsza miesiączka przyszła równo po 30 dniach.Mam nadzieje, że to dobry znak na przyszłość ;) Byłam przygotowana na jej wywoływanie (4 lata temu zrobiłam krótka przerwe w tabsach i musiałm wywoływać miesiączke, byłam pewna że i tym razme tak będzie ).
Marzy mi się dzidzia z pierwszej połowy 2012 roku tak więc staranka zaczynamy od maja 2011:)

Pozdrawiam,
Monika

Czeć dziewczynki:-)
Nie mam ostatnio czasu na BB.:-(Tzn. czytam Was, ale z odpisaniem to już gorzej... bo jak już siąde do kompa, to coś lub ktoś zawsze mi przeszkodzi. :wściekła/y:Igorek teraz śpi, więc może uda mi się co szrajbnąć:-D:-D
KrolowaFal- tualm mocno i współczuję boleści. Ja nie znam się na domowych sposobach:no:, więc niestety Ci nie pomogę :-(, ale ja to chyba wybrałabym się do lekarza... no ale ja to panikara jestem z deczka :-D:-D
Agatka- super wakacje miałaś.. :tak: tak się właśnie zastanawiałam czy te greckie strajki nie popsuły Wam planów.

Widać, że dzieci Cię lubią i że masz do nich podejście :tak:, a to dobrze rokuje na przyszłość;-);-)
A co do Bobaska, to może pogadaj z M. i przesuńcie staranka na wcześniej.... Studia nie zając, nie uciekną ;-)
Fleur- oglądaj te ciuszki i wózki- potem jak już będziesz w ciąży, będziesz już konkretnie wiedziała co kupic dla siebie i Maleństwa:tak:

Ja narazie mykam, póki Mały śpi, to ja muszę podziałać trochę w kuchni, bo na wieczór zaprosiliśmy znajomych na grilla. Mięso już sie marynuje, teraz na szybko jakaś sałatka i będzie gites majonez :-D:-D

edit: Devi witaj :-)

Cześć:)
AAAAAAAAALE LEJE!
KrolowaFal- Biedactwo, niestety również nie znam sposobu na tak różne objawy, musisz się strasznie męczyć..kurcze chciałabym pomóc ale nie mam pojęcia..
wika8- Wakacje naprawdę super:) Już wiele razy słyszałam to że dzieci mnie lubią od ich mam, hmm ze wzajemnością.

Niestety na to żeby przyspieszyć staranki nie ma raczej szans:( Tzn jeśli chodzi o mnie to ja wiadomo jest jestem w stanie wszystko poświęcić, ale mój D. nie jest jeszcze gotów. A poza tym on jest zdania, że nie mam mowy o dziecku beż ślubu.Cały czas powtarza, że najpierw trzeba skończyć szkoły, ustatkować się bla bla bla...a ja myślę, że spokojnie byśmy sobie poradzili, mieszkać mamy gdzie rodzice aż się pchają do pomocy, D. ma świetną pracę,no i rodzina coraz częściej wspomina o ślubie dzieciach, moja mama i "teściowa" ciągle narzekają, że chcą wnuków, że warto mieć wcześnie dzieci.Eeeehhh:(Nie wiem nie da się go przekonać,żeby to wszystko jakoś przyspieszyć, nawet nie chce o tym gadać:(

wika8- jak tam grill? tak strasznie pada..u Ciebie też pada?

We Wrocławiu też dziś od rana leje, choć w oddali zaczyna przebijac się słonko. Może jeszcze coś z tego będzie i uda się wyjść gdzieś na spacerek.
A w piekarniku pyszna drożdżówczka z serem sie piecze, zaraz będzie do kawy:) Mniam

reklama
mmmm.. ja też chcę taką cieplutką drożdżóweczkę!!!
Baskudna pogoda, ja dziś sprzątam dom po powrocie, A potem może wybiorę się na poszukiwania sukienki, za tydzień mam wesele...

Do góry