reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Mamusia Blaneczki zobaczysz że szybko nam minie to oczekiwanie.

Mój M bardzo chce dzidzie. On też nie może się doczekać. Tylko czekamy na rozwiązanie spraw o których pisałam wcześniej. Gdyby nie to to byśmy już się starali.

Ja też mam już parę rzeczy dla dziecka głównie po dzieciach mojej siostry. Niedługo będę szla na szaber do niej bo ona planuje powoli wyrzucać małe ciuszki.

A to jeszcze tyle czasu...

reklama
Mamusia Blaneczki- No tak to jest zupełnie inna sytuacja jak masz już Blaneczkę:) a co innego jak się ma pierwsze dziecko, no i ja mam teściów blisko i rodziców chętnych do pomocy,ale mój D nie jest przekonany jeszcze do dziecka. Tzn nie jest gotów psychicznie na dzidzię.
Często się na mnie złości bo ciągle gadam o dzieciach.

A właśnie co z tymi witaminami? Ja sobie kupiłam kwas foliowy póki co:)

Witam:happy2::happy2::happy2: dawno mnie nie było, ale jak jest taka piękna pogoda to cały dzionek na dworku jesteśmy:tak::tak::tak:

A w ogóle dziewczyny co na to wasi ukochani? też nie mogą się doczekać dzidzi? O moim D i jego podejściu już dziś pisałam.

Agatka (p.s. masz na imię tak jak moja 2 lata młodsza siostra) pytałam ostatnio Mężusia co jakbym teraz zaś była w ciąży??? A On mi na to, że byłoby super:-D:-D:-D więc wiem, że bardzo chce mieć kolejną Dzidzię i nie mam się o co martwić:tak::tak::tak: a poza tym to my chcemy mieć trójeczkę dzieci:-):-):-) ale jak to w realu wyjdzie nie wiem:-p:-p:-p fajnie macie z tymi wakacjami na Rodos:-D:-D:-D my w tamtym roku byliśmy w podróży poślubnej na Krecie i wróciliśmy już w trójeczkę z Bartusiem w brzuszku:happy2::happy2::happy2: w tym roku na 100% pojedziemy na weekend 14-15 sierpnia do rodziny koło Poznania, bo zawsze na 15 sierpnia tam jeździmy, a czy jeszcze gdzieś się uda pojechać to nie wiem, bo nie wiadomo czy finanse nam na to pozwolą, ale to się okaże;-);-);-) aaaa no i jeszcze 21 sierpnia moja siostra wychodzi za mąż, więc też wydatek -> dobrze, że chociaż w co ubrać się mamy to już nie trzeba kupować:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Mama Sówka - To pewnie dobrze Ci się kojarzy moje imię:)
Tzn jak ja pytałam co by było jakbym teraz była w ciąży to mój D też powiedział, że bardzo by się cieszył, ale jeśli ma to być świadoma decyzja a nie "wpadka" to chciałby jeszcze poczekać.
My też mamy w planach trójeczkę dzieci, ale jak to wyjdzie to zobaczymy;p
Też byłam na Krecie w 2005 roku, bardzo fajnie było. No to pięknie wykorzystaliście podróż poślubną, muszę przyznać, że wam się synek udał, śliczny jest Bartuś!!!
Co do Rodos, to na pewno będzie wesoło, sporo osób z nami jedzie:) no i co dla mnie najważniejsze jedzie małe dziecko:) Już się zadeklarowałam, że będę się opiekować maleństwem:)Niestety biedak miał wczoraj mały wypadek, na spacerku i złamał sobie paluszek w nóżce i ma gips.:( A ma niecałe dwa latka, także dziwnie wygląda taki maluch w gipsem.
OOOO a czy to siostra Agata ma ślub 21 sierpnia?:)
Ja też mam wesela dwa w tym roku 16 sierpnia w rodzinie mojego D i we wrześniu mój kolega ma. Nie mam jeszcze żadnej kreacji, wczoraj znalazłam nawet fajną sukienkę, ale była taka kolejka w przebieralnie, że zwątpiłam...

PS. Chciałam obejrzeć galerię zdjęć Bartusia, ale niestety potrzebne jest hasło.

Ostatnia edycja:
Witam się i ja ;-)
Co do ściskania w dołku na widok kobiet w ciąży czy malutkich dzieci. Ja też to przeszłam. U mnie zaczęło się po ślubie jak zaczęliśmy staranka o dzidziusia a tu mija miesiąc po miesiącu i nic :no::no::no: Okropne to było uczucie... najgorsze było wtedy jak mieliśmy jechać do znajomych, którzy mają małe dzieci. No masakra jakaś... Do sklepów dziecięcych to nawet nie wchodziłam.... Nieraz były z tego powodu kłótnie między M a mną. Bo ja zawsze po takich wizytach cała zapłakaana wracałam do domu. M. bardzo chciał dzidziusia ale jakoś spokojniej do tego podchodził, jak to facet. Zawsze mi powtarzał: "I na nas przyjdzie pora". A ja chciałam już....
Teraz wiadomo, u mnie jest inna sytuacja. Ja już mam dziecko i całkowiccie inaczej zapatruję się na następną ciąże. Jestem bardziej spokojna :tak:

Mama Sówka - To pewnie dobrze Ci się kojarzy moje imię:)
Tzn jak ja pytałam co by było jakbym teraz była w ciąży to mój D też powiedział, że bardzo by się cieszył, ale jeśli ma to być świadoma decyzja a nie "wpadka" to chciałby jeszcze poczekać.
My też mamy w planach trójeczkę dzieci, ale jak to wyjdzie to zobaczymy;p
Też byłam na Krecie w 2005 roku, bardzo fajnie było. No to pięknie wykorzystaliście podróż poślubną, muszę przyznać, że wam się synek udał, śliczny jest Bartuś!!!
Co do Rodos, to na pewno będzie wesoło, sporo osób z nami jedzie:) no i co dla mnie najważniejsze jedzie małe dziecko:) Już się zadeklarowałam, że będę się opiekować maleństwem:)Niestety biedak miał wczoraj mały wypadek, na spacerku i złamał sobie paluszek w nóżce i ma gips.:( A ma niecałe dwa latka, także dziwnie wygląda taki maluch w gipsem.
OOOO a czy to siostra Agata ma ślub 21 sierpnia?:)
Ja też mam wesela dwa w tym roku 16 sierpnia w rodzinie mojego D i we wrześniu mój kolega ma. Nie mam jeszcze żadnej kreacji, wczoraj znalazłam nawet fajną sukienkę, ale była taka kolejka w przebieralnie, że zwątpiłam...

PS. Chciałam obejrzeć galerię zdjęć Bartusia, ale niestety potrzebne jest hasło.

Agatka to Bartuś ma jakąś galerię zdjęć?? Nie wiedziałam :szok::szok::szok: napiszę Ci na priva to pooglądasz sobie na nk:-):-):-) wiesz ja mam 3 siostry i starsza Dorota wychodzi za mąż (Agata ma 23 lata i studiuje, Patrycja 17 lat i jest w liceum):-):-):-) ja kiedyś kupiłam super sukienkę na jakiejś wyprzedaży i ani razu jej nie założyłam, więc będzie idealna (żółta wiązana na szyi o odkrytymi plecami:-D:-D:-D):happy2::happy2::happy2: nooo rzeczywiście biedactwo z tą nóżką w gipsie:-:)-:)-(

A no widzisz to mi się coś pomyliło, bo weszłam na żółwik-http://zolwik-bartus.aguagu.pl/logowanie/haslo_albumu i tam jest "hasło albumu" stąd moja wypowiedz:)
To fajnie, że masz aż trzy siostry to miałyście wesoło w domu jak byłyście dziećmi:) Ja mam jednego brata starszego o 2 lata.
Z Twojego opisu wynika,że ładna na sukienka:)Ja wczoraj widziałam taką bez ramiączek z kokardką pod biustem, taka przed kolano.
Dobrze czekam na wiadomość na prv.:)

Któraś z Was ostatnio pytała o poradniki ciążowe w pdf. do ściągnięcia. Ja nie mam niestety nic takiego, ale będąc już w ciąży czytałam "M jak Mama". Jest tam i o ciąży i o dzieciątkach. Jak dla mnie bardzo fajna gazetka.

A co do witamin, to będąc przed pierwszą ciążą na wizycie u ginki, to kazała mi brać tylko kwas foliowy.

A no widzisz to mi się coś pomyliło, bo weszłam na żółwik-http://zolwik-bartus.aguagu.pl/logowanie/haslo_albumu i tam jest "hasło albumu" stąd moja wypowiedz:)
To fajnie, że masz aż trzy siostry to miałyście wesoło w domu jak byłyście dziećmi:) Ja mam jednego brata starszego o 2 lata.
Z Twojego opisu wynika,że ładna na sukienka:)Ja wczoraj widziałam taką bez ramiączek z kokardką pod biustem, taka przed kolano.
Dobrze czekam na wiadomość na prv.:)

Agatka aaaa zapomniała o tym, ale tam jest tylko jedno zdjęcie po to, żeby suwaczek był:-D:-D:-D no pewnie, że było wesoło z tyloma siostrami dlatego też chcemy mieć trójkę dzieci:tak::tak::tak: pochwal się sukienką jak już kupisz:tak::tak::tak: dzięki za miłe słowa na nk:happy2::happy2::happy2:

będąc już w ciąży czytałam "M jak Mama"

Zgadzam się z Wiką:tak::tak::tak: "M jak Mama" strasznie mi podpasowało i generalnie to jedyna gazeta jaką kupowałam w ciąży i nadal kupuję:tak::tak::tak: nic innego nie mam o ciąży, ale jeśli chcesz podeślę Ci "Język Niemowląt", bo mam w pdf:-):-):-) ja w ciąży brałam kwas foliowy i Feminatal:-D:-D:-D

Zmykamy na spacerek -> potem się odezwę:tak::tak::tak:

reklama
Czesc kobitki:tak:,
dopiero pol godziny temu udalo mi sie usiasc na tylku. Dzis musialam zostac w pracy po godzinach, bo tyle roboty bylo. Tragedia. Pozniej w domu chlopcy razem z tatusiem porobili mi sodome i gomore:-D;-), wiec za sprzatanko sie wzielam i tak zeszlo.
Mamo Sowko, fajnie, ze masz tyle rodzenstwa, ja mam dwoch braci i rowniez sobie chwale:tak:. My rowniez planujemy wesola trojeczke i mam nadzieje, ze sie zisci.
Jezeli natomiast chodzi o branie jakichkolwiek witamin w ciazy, to ja bralam je w naturze:-D Czyli wszelkiego rodzaju warzywka i owoce byly zawsze czescia menu.

Do góry