reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
Cześć dziewczyny, nie zaglądałam tu ostatnio, bo dużo pracowałam i do tego źle się czułam.Zrobiłam nawet teścik, ale niestety jedna krecha:(. Dostałam skierowanie za masę badań, bo nie wiadomo co mi jest.

Trzymam kciuki za aktywne już staraczki :) Też bym chciała do niech należeć.

A i muszę się pochwalić, że wykupiłam wakacje już:) wylatujemy 19 lipca.. odliczam już dni:)

Witam Was :-)

Ewula00- super że macie szanse na szybsze staranka:tak:

My wczoraj z M. uzgodniliśmy, że wraz z skończeniem przez Igorka roczku zaczynamy staranka o rodzenstwo dla niego. :happy2::happy2::happy2: Już się nie mogę doczekać. Zostało nam tylko 7,5 miesiąca- mam nadzieję, że to szybko zleci i wraz z początkiem 2012 roku zostanę MAMUSIĄ :tak:;-):tak:Ostatnim razem staraliśmy się az 8 miesięcy, już koło 5 miesiąca starań zaczęłam się denerować, że coś jest nie tak... mam nadzieję, że tym razem szybciej zafasolkuję :tak:

Agatkaak- zazdroszczę tych wakacji..... My w tym roku chyba siedzimy w domku... bo trzeba zrobić remont w pokoju Igorka, bo jak narazie to śpi w naszej sypialni, ale już we wrześniu chciałabym go przeprowadzić do jego własnego pokoiku. A na remont i wakacje to nam chyba pieniędzy nie starczy...:no: no nic, zobaczymy, a może da się coś wykombinować :-D Trzeba być dobrej myśli :tak::tak::tak:

Ewa gratulacje przyspieszenia staranek!!

Agnieszko jestem ciekawska ale wytrzymam. Mam nadzieje że później nam powiesz.

Agata a gdzie będziecie lecieć na wakacje? Podasz więcej szczegółów?

Wika8 może uda wam się skoczyć chociaż na weekend na "wakacje" gdzieś na miejscu (bo nie wiem czy jesteś w Polsce czy na emigracji)?

Ja mam dzisiaj bieganinę w pracy. ledwo wróciłam zdechła z miasta a już muszę lecieć dalej. A upał nie miłosierny. Poczekam do 13.30 może trochę zelżeje...

wika8 - to fakt pokoik dzidzi ważniejszy:) ale może uda się wam gdzieś wyskoczyć:)
Pokaż zajęcia z gotowego pokoiku!

KrolowaFal - Lecimy na grecką wyspę Rodos, na dwa tygodnie:) i lecimy w 7 osób + 2 dzieci, także zapowiada się fajny wyjazd;)

KrólowaFal, Agatkaak- mieszkam w centrum Polski w Radomsku, miedzy Piotrkowem Tryb., a Częstochową. Mam nadzieję, że chociaż na weekend uda nam się gdzieś w trójeczkę wyskoczyć. Zobaczymy :-) Narazie priorytetem dla mnie jest pokój Igorka :tak:Rodos :)) MARZENIE ;-)Naprawdę zazdroszczę i życzę wspaniałego urlopu... Korzystajcie, bo potem z dzieciaczkiem to już cięższa sprawa:tak:

wika8- Masz rację, potem nie będzie już tak łatwo jak się pojawi dzidzia i finansowo i praktycznie ciężko będzie to zaplanować.
Wiem, że jest masę plusów związanych z takim życiem jakie mam teraz, że mamy tylko siebie i tyle rzeczy jeszcze przed nami, wiem, że mam dopiero 21 lat.
Może ja jestem jakaś inna, po prostu wiem i czuję to że jestem gotowa, na dzidzię, to moje największe marzenie...Cały czas o tym myślę.

Agatkaak- i bardzo dobrze, że tak czujesz. Wiek nie ma tutaj nic do rzeczy. Ciąża, a potem macierzyństwo to najpiekniejsze okresy w życiu kobiety. A chwile spędzone z Maluszkiem to niezapomniane chwile. :-)
Z dzidzią też można jechać na fajne wakacje. Wiadomo, że trzeba taki wyjazd dobrze zorganizować, że trzeba zapomnieć już na przykład o szalonym wyjściu nocą na plaże, albo na dyskotekę. No ale cóż... są rzeczy ważne i ważniejsze :-D

Ja nigdy nie byłam jakąś straszną imprezowiczką, ale wydaje mi się, że nie żałowałabym gdybym to straciła.Nie przeraża mnie perspektywa posiadania dziecka, wręcz przeciwnie.
Mój D jest innego zdania, on ma 24 lata ale nie do końca jest gotów na dziecko.
On woli mieć wszystko poukładane, w tym roku zaręczyny, za dwa lata ślub, a potem dopiero dziecko. Dla mnie to wieczność, nie wiem co zrobić żeby to przyspieszyć..........

reklama
Agatkaak- Ja też nie imprezowiczka:-D:-D:-D i napewno nieżałowałabyś ;-)bo tak prawdę powiedziawszy nie ma czego ;-)
Szybko zleci zobaczysz. U nas też tak było. Zaręczyny na Boże Narodzenie 2006r. W sierpniu 2008 r. ślub, zaszłam w ciąże dopiero w maju 2009 r. Jak były nasze zaręczyny, też myślałam, jak długo jeszcze do ślubu i dzidziusia, którego bardzo już pragnęłam. Potem zajęłam się przygotowaniami do ślubu, wciągnęło mnie to bardzo i nie myślałam już tak często o dziecku. No a po ślubie ostro wzięliśmy się do roboty. :tak::tak:

Do góry