reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Czesc dziewczyny,
witam Was w piekna i cieplusia sobote:-). My juz po sniadanku i zaraz wybywamy do raju wodnego z dzieciaczkami. Starszy juz nie moze sie doczekac, ale mlodszy jeszcze spi,wiec poczekamy jak wstanie. Od dwoch tygodni chodze do pracy i juz powoli przestawilam sie na ten tryb funkcjonowania;-) Szczegolnie po tym, jak dostalam pochwale od szefa:-D.
Dziewczyny ja Was bardzo rozumiem z tymi starankami. Moge sobie wyobrazic, jak to jest, gdy sie nie ma dzieci i bardzo sie ich pragnie i gdy nie mozna sie juz doczekac, by zaczac sie o nie starac:tak:. Ja ma juz dwoje, wiec az takiego parcia nie czuje, choc czasami zastanawiam sie nad tym, jak to bedzie z wesola trojeczka:szok::-D. A co najbardziej mnie smieszy w calej sytuacji to to, ze bedziemy sie wowczas zaliczac do rodzin wielodzietnych:-D

reklama
Agnieszko ja Jeziorak znam bardzo dobrze. Tam też pływałam.

Mi czekanie na starania strasznie wolno mija i ciągle mi się chce szybciej ale nie ma jak czasu przyspieszyć.

U nas dzisiaj pogoda całkiem fajna. Nie jest może za ciepło ale słonko wygląda zza chmur i aż humor lepszy.

Pozdrawiam was dziewczynki weekendowo!!

phoenix- dzięki:) wypad jak najbardziej udany, niestety w niepełnym składzie(Mój D wyjechał służbowo do Szwajcarii).Na szczęście pogoda dopisała, jestem strasznie zmęczona, ale zadowolona i opalona:)

Mamusia Blaneczki
- Ja też parę razy dziennie o tym myślę, i zastanawiam się i kombinuję jak by tu przyspieszyć tą decyzję.
Masz rację, jak się chce ale jest się zdecydowanym to lepiej wpaść, nie ma już wtedy czasu na obmyślanie za i przeciw:)

Misia89
- Ja też się nie mogę doczekać, widzę że niedługo macie ślub:)
Jesteśmy w tym samym wieku, ja też właśnie skończyłam 2 rok studiów, co studiujesz?

Mojemu D dobrze robi ta rozłąka, dziś z nim gadałam przez telefon i powiedział, że chce dzidzie. Ale u nas to nie jest takie proste, nie mamy ślubu, oboje studiujemy, ja dziennie. Powinniśmy poczekać jeszcze rok, wtedy pójdę na zaoczne studia. Jale mnie tak jak wam strasznie się dłuży każdy dzień, rok to minimum jakie musimy przeczekać a to dla mnie jak wieczność.
Mam radar na kobiety w ciąży i na wózki:) Zawsze jak ktoś ze znajomych ma dziecko czy w rodzinie to ciocia Agata się zajmuje ile może. Eeeeh.. Ja się nie mogę doczekać.

Witam was kochane ja niestety dzisiaj byłam w pracy , na szczęście po południu przejśniło się więc powylegiwaliśmy się z mężusiem na polku, a teraz odpoczywam bo jutro niestety też do pracy na 7 :( :wściekła/y: pozdrawiam was i życzę słonecznej niedzieli

dzięki, dzięki :)
nie przebrnęłam przez cały wątek, ale widzę, że sporo nas się już tutaj uzbierało :)

my zaczynamy starania od nowego roku, miesiąc temu odstawiłam tabsy, byłam na badaniu profilaktycznym u gina, powiedział żebym dbała o siebie, łykała kwas, zrobiła badania na przeciwciała cytomegalii i toxo, czyli standardowo :) w grudniu pójdę się przebadać i zaczniemy :happy2:
bardzo jestem ciekawa, ile nam to zajmie :)

w październiku kupujemy psa, mój mąż twierdzi, że wolałby mnie zapłodnić i mieć dziecko niż szczeniaka hehehe, chłoooopy :wściekła/y:

Mama Sówka:) - myśmy łóżeczko kupowali na allegro - i to zwykłe do spania i turystyczne, które w sumie jest tez kojcem bo ma 95x95cm :-) I jestesmy wybitnie zadowoleni, więc polecam - zwłaszcza, że udało mi sie upolować ten kojec firmy GRACO, uzywany ale w fajnym stanie (wszytko nadaje się do prania, więc bezproblemowo) - kupiliśmy chyba za 180zł z wysyłką, a nowy taki kosztuje koło 200$ :szok: Jestem lekarzem - takim zwykłym najzwyklejszym i młodym stażem ;-) Teraz rozważam specjalizację z pediatrii, neurologii, laryngologii lub medycyny sądowej :-)

Phoenix to super, że jesteś lekarzem -> w razie czego będę wiedziała do kogo zwrócić się o poradę:tak::tak::tak: a do kiedy musisz zdecydować co wybrać??? :-D:-D:-Dco do łóżeczka to znalazłam takie zwykłe za 99,00zł, bo ono jest tylko do mojej mamy i w razie jakbyśmy gdzieś jechali to pożyczymy od niej:tak::tak::tak:

cześć dziewczynki :)można się do Was dołączyć ?? :)
w październiku kupujemy psa, mój mąż twierdzi, że wolałby mnie zapłodnić i mieć dziecko niż szczeniaka hehehe, chłoooopy :wściekła/y:

Julieet witaj:-D:-D:-D a jakiego psa kupujecie???:-):-):-)

Nasz grill był dziś bardzo udany:-):-):-) obżarłam się jak świnia:-p:-p:-p Bartuś był bardzo grzeczny, ale w sumie spał dziś tylko 1,5h i zasnął po kąpieli szybciutko:-):-):-) hehe, ale była akcja, bo 2 razy wzięła Bartusia na ręce ciotka, za którą nie przepadamy (jeździ do pracy do Niemiec i wyżej sra niż dupę ma i wymądrza się na temat dzieci, a dzieci nie ma tylko psa yorka, którego spasła i wygląda jak baleron:-p:-p:-p edit: oczywiście pies wygląda jak baleron, a nie ona
:-p:-p:-p) i kochany syneczek tak się rozpłakał te 2 razy, że tylko mi udało się Go w końcu uspokoić:tak::tak::tak: no i dziś przetestowaliśmy ten kubek do podgrzewania wody w aucie i muszę powiedzieć, że dobrze się sprawdził i super będzie na wyjazdy:-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mama Sówka:) kupujemy golden retrievera, będziemy go szkolić na psiego terapeutę :) już nie mogę się doczekać, suka rodzi pod koniec lipca, szczeniak do nas trafi pod koniec września, albo na początku pażdziernika :happy2:
szkolenie trochę potrwa, ale przynajmniej troszkę wykorzystam swój zawód (jestem fizjoterapeutką)

dziewczyny, jak tutaj się cytuje wiadomść?? jakoś nie mogę tego ogarnąć ;p

Do góry