reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

hej dziewczynki , ja mam pracujący weekend , a być może mój wolny czas sie skróci bo szukam czegoś dorywczego już w jednym miejscu pytałam czy nie potrzebują kogoś na umowe zlecenie i mam zanieść namiary na siebie więc może jakaś ekstra kasa sie trafi przed Świętami,my z M narazie nic nie kupujemy , pewnie w tym roku troche zaczkemy z zakupami i potem będzie gorączka przed Świąteczna ,ale w tym roku chrześniacy dostaną coś lepszego ,a reszta jakieś paczki ze słodyczami bo jest 12 cioro dzieciaczków w kolejce do Mikołaja.

dobra musze coś zjeść bo mi burczy w brzuchu:zawstydzona/y:

reklama
Kobietka pewnie jak masz możliwość gdzieś sobie dorobić to super,zastrzyk gotówki na Święta na pewno się przyda :tak:

Może jeszcze za wcześnie ale Ja mam zamiar za tydzień kupić już choinkę bo są super przeceny.Co prawda będziemy mieli sztuczną ale chcę aby choinka w tym roku była duużżzaaa :tak: piękna i kolorowa.

My zawsze mamy sztuczna choinke...pwoiem szczerze ze mi sie one bardziej podobaja niż żywe, nie sypia sie igły, nie trzeba podlewać i mają równe gałązki :)

Raz skusilisy sie na żywa...miałbyć tak ładnie, wspólne wybieranie choinki, przynieisenie do domu itd. skoczyla sie zalaniu paneli woda :/

We wro dziś ładnie słonko śweciło wiec po sniadanku zebralismy sie w pobliskie góry na spacer a tam przywitała nas wichura i deszcz :/ Wiec zrobilismy sobie po 60 km w jedna strone na darmo ....a nie, w zamiast spaecru był była dobra kawka i ciacho z malinami :)

A wieczorkeim tesc nas zaprosił na tosty ...chyba cos chce bo zadko mu sie to zdarza :)

OOOO! Widzę, ze temat choinek :) My zawsze mieliśmy sztuczną choinkę w domu, jakoś tak bardziej mi się podobała niż żywa, która była u teściów i jakaś taka nijaka była.... W tamtym roku kupiliśmy sobie z M. naszą własną :)) I mnóstwo ozdób :))
Pamiętam czasy, jak jako dzieci robiliśmy z siostrą łańcuchy z papieru i wieszałyśmy lizaki sopełki :)) Ciekawe, czy nasze dzieci będą robiły łańcuchy z papieru?????

Właśnie zjadłam dużą pizze na spółkę z M. i padam z przejedzenia!

Cześć dziewczyny:)
Jeśli chodzi o choinki to u mnie od zawsze jest prawdziwa choinka i ubieramy ją zawsze w wigilię rano w piżamach:)
Ja tylko na sekundkę, bo padam po pracy a jutro znowu muszę iść....

W moim domu rodzinnym zawsze była prawdziwa,żywa choinka.
Teraz Ja w swoim gniazdu co roku mam sztuczną która też pięknie wygląda:)

Wika my z Alanem w tym roku będziemy robić papierowe ozdoby na choinkę a choinkę ubieramy 18go grudnia :)

nawiązując do tematu choinek
mu:-D w dużym pokoju będziemy mieli taką 2,3 m z grubym igliwiem-oczywiście sztuczną, a Przemi u siebie w pokoju ma taką 1 m i wiszą na niej tylko jadalne ozdoby i światełka:tak:za to na balkon planuję taką malutką żywą, żeby rosła cały czas:tak:
ja wogóle uwielbiam święta, zwłaszcza że M dużo pomaga w kuchni:-p:-)w tym roku to wogóle cieszę się na Święta bo postanowiliśmy jako iż to pierwsza Wigilia w nowym mieszkaniu że sami ją spędzimy, a w I i II Święto pójdziemy do rodziny:tak:
z prezentów mamy już tak w miarę zaplanowane i liczę że do mamusi Mikołaj przyjdzie z dodatkową pensją jak w zeszłym roku:sorry2:;-):-D
a ozdoby papierowe to już robimy, mamy z Przemciem taki karton i tam co parę dni coś dokładamy-mamy już dwa łańcuchy, przeplatane serduszka i takie sopelki trzykolorowe
a u nas pada wieje i jest ble, a humor z lekka adekwatny do pogody:dry:

HEj :))

To super, że dzieciaki robią ozdoby choinkowe . Ja z moimi dziećmi też bym chciała takie cudeńka wymyślać na choinkę.
Właśnie wróciłam do domu i pasowałoby trochę odpocząć, ale kupa roboty czeka..........

Tak wiec do później :)

reklama
Właśnie skończyłam porządki w trzech pokojach i w każdym zrobiłam jakąś nowość:)
Z Alana pokoju wyniosłam na śmietnik cały worek zabawek,dawno miałam to zrobić a zawsze czasu brakowało.
Mikołaj przyniesie mu nowe.
Mam już listę,teraz trzeba będzie jechać do Ikei :))
A co do choinek to my będziemy mieli jedną tylko w pokoju gościnnym:))

Obiad przygotowany,piję smaczną kawkę i odpoczywam a co u was?

Do góry