reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Marysia - przykro mi przytulam , życzę zdrówka.

Devi- kochana jeśli masz takiej natury problemy to uwierz warto zrobić badania , progesteron, prolaktyna , tarczyca są bardzo ważne w ciąże zwłaszcza wczesnej , niedobory progesteronu przyczyniają sie do poronień bo do 3 miesiąca ciąże podtrzymuje progesteron potem dopiero łożysko , to bardzo ważne naprawde warto zaczekać i sie zbadać , bo jeśli masz niedobór to wtedy będziesz musiała brać progesteron w ciąży od samego początku żeby utrzymać ciąże , nie pomyśl ,że cie strasze ja poprostu poronienie przeżyłam i staram sie uchronić innek kobiety przed tym , u mnie akurat powodem była infekcja ,ale wiele Aniołkowych Mam jedzie na progesteronie aby wszystko sie utrzymywało pięknie.Lepiej to wykryć teraz niż w ciąży gdy może być zbyt mało czasu na rekacje.

reklama
kobietka- zdaje sobie sprawe z tego co piszesz, dlatego też jeszcze przed wizyta u gin. zrobie prywatnie badanie TSH a na prolaktyne i progesteron poczekam do wizyty bo wiem ze tam odpowiednie dni cyklu sa potrzebne.
Badania trzeba porobić choć mam nadzieje ze wyjda prawidłowo :)

Devi - tak progesteron i prolaktyne robi sie w konkretny dzień cyklu chyba w 21 ,ale zapytaj ginka na wizycie , ja swojego po poronieniu maltretowałam o te badania ,ale powiedział ,że ja mam wszystko jak w zegarku i nie ma potrzeby badać poziomu tych hormonów ufam mu mam nadzieję ,że te badania ,które zrobie wystarczą , teraz dostałam skierowanie na toksoplazmoze , a tuż przed staranakami mam zrobić cytomegalie, hbs, morfologie,usg i cytologie ,a folik już kazał łykać jutro sobie kupie.

Witajcie
Wpadłam życzyć wam miłego dnia:)

Ja dziś tylko tak z doskoku bo mam trochę roboty w domu i muszę przygotować się na rozmowę w agencji :baffled: także wracam do czasów szkoły i sięgam po książki aby poduczyć się z angielskiego :nerd:

Miłego dzionka,pozdrawiam was:)

Z marysia sie jeszcze nie znam...
bardzo wspczuje malenstwu!
zycze duzo zdrowka dla niego!
no i witaj:)

Czesc :) Nie mam ostatnio czasu, więc i na bb mnie nie ma :(( Może uda mi się zajrzeć do Was pod wieczór :) Miłego czwartku :)

ojjj faktycznie dziś tu cichutko :(

JA zaczełam dziś dzienie plamić...czyżby @ jednak zechciał sama przyjśc?? Na wkłądce brązowe plamy a jak dłużej posiedze na kibelku to na papierze mam czysta krew...troche dziewnie, nigdy tak @ mi sie nie zaczynala ale oby to co jest teraz rozkrecilo sie w normalna @.

Dziś po dobrych wynikach tarczycy pobielismy z P. do sklepu i kupilsmy nasza wymarzona lustrzanke żeby miec czym robic ładne zdjecia ciązowego brzuszka :D Oby jak najszybciej....

Lece do łoża bo mąż stęskniony woła...

witam sie
Pajkaa- a Ty robiłaś badania czy samo ci sie wyregulowało?? Jakie badania robiłaś i co Ci wyszlo??

Jutro ide zrobić THS to bede wiedzić czy to problem tarczycy czy czegoś innego. Jak tarczycy to czeka mnie przynajmniej miesiecze oczekiwanie do endokrynologa-oczywiscie prywatnie bo na NFZ to w przyszłym roku :/

15.11 planuje pójść do gina. na wywołania i pewnie jak na tarczcy nic nie wyjdzie to posle mnie na badanie prolaktyny i progesteronu.

Głowa mi dziś pęka wiec pozdrawiam i zmykam do łóżka :)

Devi jak Ci się @ rozkręci to zrób okolo 3-4 dc LH i FHS bo to jest ważne:) a potem ja robiłam jeszcze na początku cyklu progesteron o prolaktyne i estradiol. Okolo 19 dc mialam robiony testosteron i progesteron. Nie miałam tarczycowych badań bo nigdy z tarczyca nie miałam problemów bo kiedys bylam badana :)

Dziewczyny malo mnie bo mamy chrzciny 7 listopada więc masakra na dodatek w sobotę mamy gości więc mały sajgonik :)

reklama
Witajcie

Wpadłam życzyć wam miłego piątkowego dnia:)

Pajka doskonale rozumiem co to są przygotowania do chrzcin także rozumiemy to ze mało Ciebie na bb.
Przygotuj się spokojnie do chrzcin aby goście i synek byli zadowoleni:)

Devi pochwal się nowym sprzętem:)

Pozdrawiam was!!

Do góry