reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

martolinka, bida- no niewyleczona grypa, angina pozniej sie ciagnie:wściekła/y:bierzesz cos na wmocnienie? Jakis zestaw witamin? A co do Ali to widzisz-kilka dni cwiczen i juz postepy sa! Brawo! Zuch córeczka:)

Ide odgruzowac chalupe bo caly tydzien mi sie nic nie chcialo

reklama
Hejka! U mnie jakos leci. Jeszcze troche sprzatania zostalo w mieszkaniu i paru mebli jeszcze brakuje, ale powoli wszystko sie zrobi. W weekend pokaze Wam fotki mieszkania, bo narazie nie mam sily. Dzisiaj znow nie najlepiej sie czuje, chyba musze lezec caly czas...

kwiatuszek tak to juz jest jak dzieci zaczynaja mowic. Nawet sie nie spodziewamy kiedy zaskocza nas swoimi powiedzonkami czy zachowaniem :tak: Mam chrzesniaka ktory skonczyl 5 lat i tez slyszalam juz od niego rooooozne rzeczy :-)

Lelek wszystkiego najlepszego dla Igusi :-) Rosnie Ci panna, ze hej! ;-)

martolinka super, ze u Ali postepy:tak: Jak gardelko? Lepiej? Tak to juz jest z angina. Ja jako dziecko chorowalam na to dziadostwo doslownie co zime :no: Duzo zdrowka Ci zycze.

wika co tam u Was?

I gdzie reszta Mamusiek? :eek:

jestem,jestem, ale jakoś nie moge sie zorganizować po Świętach.. dzieci śpią i też sie chyba położę na chwilkę:tak:

Lecimy na początku maja do mojej sis do Irl i zaczęłam pomału przygotowania. Zamówiłam bilety, złożyłam wnioski do NFZ o EKUZ (swoją drogą, dodzwonic sie do nich graniczyło z cudem), jeszcze muszę zarezerwować tam jakiś samochód i z grubsza ogarnięte:tak:

Martolinka
, na jakim ty koncercie byłaś ostatnio?? Fajnie, ze biegasz dalej! Ale Cię wciągnęło! Mnie by się przydało trochę ćwiczeń, ale nie mogę sie przełamać ostatnio... czasu brak..

ooo i Wojtka już słyszę, czyli jednak nie pośpię...:-( i nie popiszę wiecej :zawstydzona/y:

Ja egoistycznie. Lilka od niedzieli goraczkowala, dzis zeszlo ale dostala wysypki, wiec chyba trzydniowka. Maciek za to o pierwszej w nocy zaczal wymiotowac a rano tez biegunka. M w Polsce, wiec sama zostalam z tym wszystkim. I w nocy juz nie wiedzialam czy biec do wyjacej Lilki czy mlodego myc i lozko przed wymiocinami bronic. Kolchoz na kolkach. Spalam ze 2 godz. I latalam od jednego do drugiego. Na szczescie mlody od rana nie wymiotowal, tylko kupe co jakis czas robi. Brzuszek i glowa go boli. Jutro mamy wizyte z mloda u lekarza, to wezme i jego. M dopiero w sobote wraca. Mam nadzieje, ze dzis w nocy mi dadza zyc. Teraz spia, bo oslabieni oboje. Ja nie moge, za duzo kaw dzis wypilam. Najgorsze, ze sie rozerwac nie moge, a tu kazde chcialoby zbolale miec mnie tylko dla siebie. I pewnie bedzie powtorka, bo jak u mlodego to rota, to mloda zalapie i odwrotnie, bo nie przypominam sobie, zeby Maciek mial trzydniowke. Ale wez tu separuj dzieciaki....

Lelek a możesz coś polecic na wzmocnienie? w sumie nic nie biorę. pewnie sama sie tak załatwiłam choc w zasadzie już mam się dobrze:tak:
Wika , ale sie Wam fajna wycieczka szykuje :tak:ciekawe jak dzieciaki zniosą podróż:tak:My jak dobrze pójdziemy to weekend majowy spędzimy u Lelek;-):tak: na koncercie byłam Micka Hucknalla - wokalista simply red
Lazurku czekamy na zdjęcia z niecierpliwościa:tak:
Trina to miałaś ciężką noc. jeszcze jesteś teraz sama. mam nadzieję , że noc będzie lepsza

edit.
zastanawiamy się jak zorganizować Ali roczek. Wypada 25 kwietnia w czwartek. 26 kwietnia moja siostra (jednocześnie chrzestna Ali ) ma ślub. W sobotę odbędą się poprawiny. Zaraz potem Ola wyjezdza w podróż poślubną i w zasadzie zaczyna się weekend majowy.. jakby tu zrobić żeby wszystkim dogodzić i nie świętować pół miesiąca..

Ostatnia edycja:
Witajcie:tak::tak: podczytuję cały czas, ale jak jest Wacek w domu to staramy się jak najwięcej czasu spędzić razem:-) wyjeżdża w niedzielę, więc będzie mnie więcej:tak:

Życzenia dla Igusi i Kubusia:-D

Trina zdrówka dla dzieciaczków:tak:

U nas dzieciaki w końcu zdrowe i Bart wrócił wczoraj do przedszkola -> na szczęście bez większego problemu:-D wczoraj nawet dał się obciąć, a zawsze był z tym problem i płacz:baffled: od kwietnia mają w poniedziałki i czwartki po zajęciach pół godziny angielskiego:-) a dodatkowo w czwartek Bart jeszcze chodzi po angielskim na dodatkowe zajęcia, które mają na celu sprawić, żeby stał się bardziej otwarty i odważny w przedszkolu, bo tam jest ponoć taki, że bawi się, je, ale jak już coś śpiewają, czy tańczą to on nie chce:eek: ale dzwoniłam dziś do mamy i powiedziała, że byłam taka sama, więc to po prostu INDYWIDUALNE INDYWIDUUM:-p dziś więc był w przedszkolu 1,5h dłużej, ale był zadowolony:-D

Malutka dalej super śpi w nocy jednak ostatnio chyba coś ją zaczyna męczyć i nie wiem czy to czasem nie zęby:baffled: święta przeszły wyjątkowo spokojnie:tak:

Męczy nas już wszystkich ta pogoda i tylko wypatruję cieplejszych dni i słoneczka:-)

martolinka - u nas tez kwiecień taki rocznicowy - Alinka ma urodzinki 18, ale zrobimy 20-tego (w sobotę), juz zarezerwowałam salę. Ja mam 25-tego, a 26-tego mamy rocznicę ślubu.
Jeszcze wcześniej, 10-tego urodziny ma moja mama.

Potem 12 maja urodziny mojej najstarszej córki, 14-tego mojego brata, a 4 czerwca roczek Kubusia.

Witajcie,
pamiętam jak decydowaliśmy się na drugie dziecko zapragnęłam żeby urodziło się wiosną w kwietniu/maju i się udało. Te panie , które podobnie myślały w tym roku patrzac na to co dzieje się za oknem muszą być zdziwione
wink2.gif

edit.
zastanawiamy się jak zorganizować Ali roczek. Wypada 25 kwietnia w czwartek. 26 kwietnia moja siostra (jednocześnie chrzestna Ali ) ma ślub. W sobotę odbędą się poprawiny. Zaraz potem Ola wyjezdza w podróż poślubną i w zasadzie zaczyna się weekend majowy.. jakby tu zrobić żeby wszystkim dogodzić i nie świętować pół miesiąca..

Ja bym się nie martwiła pól miesięczną imprezą, ciepło będzie :-p oby było :-) później cały rok odpoczynku będzie :tak:

reklama
Hej :)

Martolinka, ja zrobiłabym roczek tydzień wcześniej, przecież dla ALi to całkowicie bez różnicy;-)
hahah dokłądnie, aura "SUPER". podobno za dwa tyg ma być już prawdziwa wiosna... pożyjemy, zobaczymy:-D moja kumpela miała termin na Wielką Sobotę (jeszcze nie urodziła) i jakieś dwa tyg wczesniej przyjechała do mnie po zimowy kombinezonik po Igorku:sorry: bo ona kompletnie innej pogody spodziewała sie w kwietniu...:rofl2:
Fajne macie plany na majówkę! :tak:

Lelek, robiliście roczek Idze?? Jak Miłoszek??

Trina zdrówka dla dzieciaczków:tak:

Anastazja
, opowiadaj co i jak u Ciebie!!

Do góry