reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Rozczochrana fajnie , że jesteś!! czekam na jakieś nowe nagrania , bo tęsknie za Twoim glosem:tak:
Gratulacje tak po cichu:tak:
Trina powodzenia dla małej:tak:
Lazurek jak samopoczucie?

Bunnhy , Sowinka gdzie jesteście? Gdzie reszta?

reklama
no widzisz tak tu się zrobiło ostatnio. LIv to wpada raz na 3-4 msce. I tak ciagniemy po trochu;-)
Byłam z Alą na Łysej Górze obok bloku. Cudnie słońce świeciło. Aż się chce tej wiosny:tak:

Jestem i ja :-) I kogoz tu widze???? :szok::szok::szok:
Rozczochrana aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! Nareszcie wrocilas :-) Mam nadzieje, ze juz na stale :-) Dziekuje za gratulacje, jak widzisz, suwaczek sie posuwa do przodu, nie moge sie juz doczekac kiedy bede miec Coreczke w swoich ramionach :-) Tobie kochana tez skladam gratulacje!!!!! :-) Trzymam kciuki, aby wszystko bylo w porzadku :tak::-)

trina na pewno bedzie dobrze w zlobku :tak: Glowa do gory ;-) &&&&&

martolinka Corcia kopie codziennie, czyli jest ok :-) Dzis bylam u lekarza, bo od jakichs 2 tygodni mam czasami takie uciski w klatce piersiowej, a jak sie poloze to sie pogarsza i mam wrazenie, ze ze 100kg na mnie siedzi i nie moge wtedy normalnie oddychac. Pomyslalam, ze to moze cos od serca i poszlam dzis. Zrobili mi EKG, pobrali krew i wszystko jest dobrze. Lekarka stwierdzila, ze moge tak miec dlatego, ze teraz jak jestem w ciazy to narzady w srodku sie przesuwaja i moze przez to mam wrazenie, ze cos mnie tam czasem dusi od srodka. Byc moze ma racje. Zobaczymy jak bedzie po porodzie, mam nadzieje, ze dobrze. A co do pogody to u nas tez pieknie slonce swieci :tak:

witajcie wieczorową porą

Rozczochrana - po cichutku.... tez gratuluję i trzymam kciuki, żeby wszystko było OK.

Miałam wczoraj zakręcony dzień. Rano na 10-tą bilans (7-9 mies.) i Kuba miał sprawdzany słuch i wzrok. Jadąc do tamtej przychodni, po drodze wstąpiliśmy do drugiej, żebym go zarejestrowała do lekarza, bo synuś chory. Po bilansie, szybko do pracy - zrobiliśmy co trzeba i do domu. Nakarmiłam Kubę i po Alinkę do szkoły (po drodze zakupy, bank, poczta). Wróciliśmy nakarmiłam dzieci i do lekarza z Kubą. Mieliśmy wizytę na 15.15 (teoretycznie), weszlismy do gabinetu ok. 16-tej.
Tydzień temu jak byliśmy (u znachora, bo lekarzem go trudno nazwać), to stwierdził, ze to tylko infekcja i kompletnie nic nie dał - żadnego syropu, nic. Wczoraj Pani doktor sprawdziła uszka, gardło i osłuchała porządnie - miał zajęte oskrzela, poszła z nami do pielęgniarki, Kubie podłączyły nebulizator z lekarstwem, po czym jeszcze raz go osłuchała.
Przepisała antybiotyk i steryd wziewny - jutro do kontroli czy jest poprawa. Te noc maluszek wreszcie normalnie przespał (i ja też).

hej!

na szybciocha, bo jedziemy z sis na shopping z dziećmi:tak:

Rozczochrana
hej!!!!! Fajnie, ze jesteś z powrotem i z taką niespodzianką! GRATULUJĘ!!!

Katrina, zdrówka dla Kubusia:tak:

Martolinka, byłaś na tym pobraniu z Antkiem?? My pojechaliśmy wczoraj zrobić Igorowi panel pediatryczny i przy okazji morfo i działo sie ... działo.... wrzask, pisk, wyginanie... ale jakoś poszło:tak: Opowiadaj, co powiedziała rehabilitantka!

Trina, Lila na bank sobie poradzi! Jak było w żłobku??

Lazurek, ja też miałam takie uciski na klatkę piersiową w ciaży z Wojtusiem.. po ciaży przeszło:tak:

Dzień dobry,
podobno zima nadciąga.. wierzyć mi sie nie chce. Wyprałam już kombinezon w nadziei , ze schowam go do szafy , ale nic z tego. :tak:
Wika nic ciekawego na rehabilotacji . Ala jest na poziomie średnio rozwijającego się dziecka w wieku 8-9 mscy a ma prawie 11. Dostaliśmy skierowanie do neurologa i pakiet ćwiczeń usprawniających.Udanych zakupów!
Na pobranie z Antkiem idę jutro. Na razie byłam z Alą i jej morfologia super:tak:
Lazurek dokładnie na kiedy ,masz termin? zapomniałam już ;-)
Rozczochrana kiedy masz wizytę u lekarza? zaciskam kciuki!
Katrina jak nocka ? już lepiej?

Dzien dobry :-) Niedawno dopiero sie ogarnelam i sprysznicowalam. Mam lenia jak Maz ma na rano do pracy :-D Wtedy szybko mi dzien mija, bo zanim sie obejrze to on juz wraca i wreszcie juz ma weekendzik;-) Ja dzis jeszcze musze na poczte pojsc i do sklepu po jedzonko i tyle z moich obowiazkow na dzisiaj. Obiad praktycznie zrobiony mam ;-)

katrina jak po dzisiejszej nocce?

wika udanych zakupow! ;-) Ja tez sie juz nie moge doczekac kiedy bede po sklepach biegac, ale to zaraz po przeprowadzce bedzie :tak: A te uciski to tez mam nadzieje, ze mi mina po porodzie, ufff... Troche mnie uspokoilas, bo myslalam, ze tylko ja tak mam...

martolinka mam termin na 12 czerwca :-) Bede miala i tak cesarke, bo obawiam sie ze moze mi sie moj wzrok pogorszyc, a malej wady tez nie mam. Tutaj jest dobrze z tym, ze mozna sobie decydowac czy sie chce cesarke i lekarz nie musi miec podstaw do tego ani zadnych zaswiadczen. Po prostu mowie, ze tak chce i juz ;-) Ale nie bede rodzic w klinice u nas w miescie tylko w pobliskim miasteczku, bo tam o wiele lepiej jest. Tzn. u nas sa praktycznie sami mlodzi stazysci, praktykanci itp. Zreszta Wojtka rodzina tu mieszka ponad 10 lat i wiedza jak jest, a tam gdzie ja bede rodzic jest naprawde swietna opieka i warunki o wiele lepsze :tak:

Rozczochrana gratuluje!!!! Nic się nie martw będzie napewno wszystko dobrze!

Calogera pokaz nam Natalke!!! Proszę

Lazurek co tam gotujesz?
Super ze możesz decydować o swoim porodzie. Ciekawe tylko dlaczego w Pl tak nie można?

Katrina i jak?

Martolinka co tam upolowałaś na allegro?
Na czym polega rehabilitacja Ali?
Super ze morfologia wyszła dobrze

Wika udanych zakupów

U mnie w sumie nic nowego.
Dominik miał szczepienie w tym tygodniu. Waży 9800 i na 76 cm. Zębów sztuk 8
Pati coraz więcej mówi i głównie krzyczy na brata by nie dotykał jego zabawek

reklama
dobry wieczór

Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa - dziś już o niebo lepiej. Kuba przespał spokojnie nockę, bez kaszlenia. To juz nie to samo dziecko.

Dużo zdrówka Wam życzę!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry