reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Czesc kobietki :-) Jak tam tydzien sie zaczyna? Ja dzis dluuugo spalam, az do 10:00, dopiero doprowadzilam sie do porzadku :tak: Zaraz zmykam na miasto, musze jakas zupke ugotowac, wpasc do apteki i do pracodawcy dopytac sie pare rzeczy w zwiazku z moja umowa. Weekend byl spoko, kolezanka z chlopakiem byli, nocowali, calkiem fajnie bylo :tak:

Anastazja tez pozdrawiamy, pisz co tam wiecej u Ciebie :-)
Sowinka u Ciebie juz tuz tuz, jejku, u mnie tez jakos szybko smiga ten suwaczek :tak:

martolinka ja to jutro zamierzam posiedziec i cos pozamawiac dzieciom online, bo nie chce mi sie po sklepach chodzic :no: za leniwa jestem :-D

Lelek dobrze, ze juz lepiej u Ciebie w domu z tymi chorobskami, mnie tez cos przeziebienie bralo, ale jest narazie ok ;-) Co do Sylwestra to ja osobiscie na pewno go w Niemczech spedzam, ale szczegolow tez jeszcze nie znam... ;-)

Musze uciekac. Milego dnia zycze i zajrze wieczorkiem :-)

reklama
Dobry wieczór:tak:

szykujecie się do swiąt ? myślicie powoli? W ten weekend planuje wziąć się za pierniki.:tak::tak: jeszcze niecały miesiąc.

Sowinka oj nie wypuszczaj już Wacka teraz , chłop lada chwila moze być bardzo potrzebny:tak:

Martolinka u mnie przygotowania do świąt w tym roku jakoś tak wcześniej z wiadomych powodów -> prawie wszystkie prezenty kupione, a pierniki mam zamiar piec z Bartusiem w tym tygodniu:-D

Niestety Wacek jeszcze musiał dziś do tej Austrii jechać, ale najpóźniej 7 grudnia będzie w domu i już zostanie:tak: no chyba, że będzie musiał wcześniej przyjechać:-p

Kochane ma ktoras ochote przyjechac ze swoja rodzinka do nas na Sylwestra? My w tym roku nigdzie nie wyjezdzamy, o wyjsciu bez dzieci nie ma mowy(a raczej opiekunki) ale z checia przyjmiemy w swoje progi malzenstwo z dzieckiem/dziecmi:-p
Kochana no ja się nie wybieram, ale może któraś inna kobietka się skusi:-D

Sowinka u Ciebie juz tuz tuz, jejku, u mnie tez jakos szybko smiga ten suwaczek :tak:

Lazurku rzeczywiście ten mój suwak mknie jak szalony i już niedługo będę miała inny suwaczek:-p Ty zresztą też:-) już mam wyprane nosidełko i gondolę dla małej, ostatnia paczka z drobiazgami ma przyjść jutro, torbę muszę dopakować i gotowe:-) fajnie, że się wysypiasz, choć ja też nie mogę narzekać, bo Bart ostatnio wstaje między 7:30 a 8:00:tak:

P.S. Wcinam czekoladę kasztankową:-)

Witajcie,
u nas mgły c.d.
Dziś drugi dzień bez auta więc szykuje się kolejna wyprawa po Antka do przedszkola. Damy radę;-)

Lelek nam sie udało "sprzedać " dzieci na sylwestra więc z zalem ale z zaproszenia nie skorzystamy;-) może w jakimś innym terminie?;-)
Sowinka co to za czekolada kasztankowa? mmm brzmi nieźle;-)
Lazurek a jak tam u Was wygląda z ulopem po porodzie? ile mozesz być z dzieckiem w domu?

Dzien dobry wszystkim :-) Bylam na zamknietym, dodalam jeszcze jedna fotke, bo wczoraj salon fryzjerski jeszcze zahaczylam :-D

Sowinka wysypiam sie poki moge, potem juz nie bedzie tak lekko :-) Zatem trzeba korzystac poki jest szansa :tak: My juz tez mamy zrobiona jedna polke w naszej szafie dla Bobaska. Jak bylismy teraz w Polsce to dostalam kilka rzeczy od mojej siostry :tak: Juz nie moge sie doczekac kiedy zaczniemy tak naprawde kupowac wszystkie drobiazgi i ubranka :-)

martolinka my z Wojtkiem pracujemy przez biuro pracy tymczasowej. Jest ciezko z praca, dlatego wiele osob wybiera to wyjscie. Ja mam umowe do 21 grudnia i koniec. Do konca placa mi 100%, a z koncem umowy bede na utrzymaniu miasta. Ale niewiele strace, bo miasto bedzie nam oplacac caly czynsz i ogrzewanie, do tego ja dostane ok. 400 euro dla siebie i na dziecko ok. 180 euro. I tak co miesiac. Do tego wyplata Wojtka, wiec nie jest tak zle. Teraz na weekend znow jedziemy do Polski, do Szczecina, a jak wrocimy to bede zalatwiac wszystkie dokumenty i juz trzeba bedzie szukac czym predzej mieszkania (chcemy 3-pokojowe). A Wojtek nawet jakby nie dostal urlopu to wezmie sobie ze swojego ekstra konta, gdzie ma wszystkkie nadgodziny i nalezny urlop razem. Wiec i tak bedzie 3 tygodnie z nami, juz tak zaplanowal. A ja bede miala wolne od pracy ile bede chciala, ale wiadomo, ze bede tez musiala do pracy wrocic. Tak to mniej wiecej wyglada :tak: Dobrze, ze mieszkanie beda nam z miasta oplacac, to ogromny plus ;-)

A gdzie reszta kobitek??? Ja musze do banku isc i kupic ziemniaki do obiadu i jakies piciu. Potem postaram sie zajrzec. Caluski i milego dnia :-)

hej laski pozdrownienia z łózkowa ja znow pociagajaca
Iza mam nadzieje ze Wam sie ułozy i to tylko złudzenia ale kontroluj ja tez bym nie odpuscila moze te fotki mu cos w glowie poukladaja
a u mnie po staremu buziaki kochne

Lazurku to dobrze , że choć mieszkanie i opłaty z nim związane macie z głowy . Ciekawe kto tam mieszka w Twoim brzuszku;-)
Kwiatuszek grypa? co Cię rozłożyło? zdrówka

hej :)

Wczoraj wybyłam na pół dnia z domu. Zabrałam ze sobą Wojtka i pojechałam na mega udane zakupy :) Dzisaij szczepienie i tak leci dzień za dniem....

Anastazja, opowiadaj co u Ciebie?? Jakie wieści na froncie?? :-p

Martolinka, ja w tym tyg muszę zrobić Igusiowi kalendarz adwentowy i też chciałam pierniczki, ale ciągle szukam przepisu, bo będę robić pierwszy raz...

Lelek, pisz, pisz!!! my na sylwka idziemy na domówkę:tak:

aaa i wiecej nie popiszę , bo sie Wojtuś obudził....

Hej.

Wika i jak po szczepieniu??? My też dziś mieliśmy to znacz Dominik. Mały już nie taki mały bo waży 7,450 i mierzy 70 cm.

Kwiatuszek zdrowia

Sowinka to czekam na zdjęcie. Ty masz chyba termin w święta no nie? Wolisz urodzić w terminie czy wcześniej?

Martolinka Ala już siedzi?

Lelek Ty leniu!!!!! Jak już zaglądasz to moglabys chodź słowo napisać.

Ciekawam tam słychać u Mmona Rozczochranej. Mamy Stacha. Liv I reszty pan która siedzi cicho.

Ostatnia edycja:
No nareszcie jakiś ruch!!!!!!!!!!!!!!!!:-) tak jak lubię:-D

Sowinka co to za czekolada kasztankowa? mmm brzmi nieźle;-)
Martolinka to po prostu czekolada o smaku kasztanków, które uwielbiam:-D

wczoraj salon fryzjerski jeszcze zahaczylam :-D
Lazurku widziałam na FB -> super fryzurka:-)

hej laski pozdrownienia z łózkowa ja znow pociagajaca
Kwiatuszku kuruj się:tak:

też chciałam pierniczki, ale ciągle szukam przepisu, bo będę robić pierwszy raz...

Wika napiszę przepis na pierniczki, które piekę od kilku lat i jestem zadowololna, a może też inne dziewczyny skorzystają:

PIERNIKI

Składniki
2kg mąki
margaryna
2 szklanki cukru
kg miodu
6 żółtek
2 jaja
6 łyżek kakao
2 przyprawy do pierników
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżeczki mielonych goździków
2 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki imbiru
1,5 łyżeczki gałki muszkatołowej

Rozpuścić margarynę, cukier, miód i kakao. Wystudzić. Dodać jaja i wymieszać łyżką. Mąkę wymieszać z rozpuszczonymi składnikami, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i przyprawami. Piec około 5 minut w temp. 200C lub 10 minut w temp. 150C.

Sowinka to czekam na zdjęcie. Ty masz chyba termin w święta no nie? Wolisz urodzić w terminie czy wcześniej?

Bunny jutro zrobię fotkę w pokoju i mojego brzuszka w nowej malinowej bluzie, w której się zakochałam, ale teraz ledwo w nią wchodzę, ale po porodzie już powinno być ok:tak: termin mam gdzieś na 21 grudnia, osobiście wolałabym urodzić wcześniej, żeby na święta być już z Malutką w domu, no ale ja o tym decydować nie będę:baffled:

u mnie z przeplywami juz dobrze, ale dla odmiany mam bakterie, ktora prawdopodobnie zlapalam w szpitalu, musze ja wyleczyc, bo jak nie, to moze byc niedobrze, mam nadzieje, ze bedzie dobrze

Calogera super, że jednego już ok, szkoda tylko, że coś następnego złapałaś:wściekła/y: mam nadzieję, że szybciutko się tego pozbędziesz:tak:

Dziś się zabrałam za depilowanie nóg i na szczęście nie było, aż tak tragicznie jak się spodziewałam, ale łatwo też nie było:-p jutro pewnie w świetle dziennym będę musiała poprawiać:-p

Pojechaliśmy dziś w końcu do Decathlonu i kupiłam to co chciałam, czyli porządne spodnie z dresu i wyżej wspomnianą bluzę:tak: prezent dla teściów też już udało się kupić, więc została tylko szwagierka i jej narzeczony:tak:

W czwartek przywiozę do siebie najmłodszą siostrę, żeby mi umyła okna i powiesiła firanki, bo nikt mi tego nie pozwoli zrobić samej:-p

Oświadczam wszem i wobec, że wszystko dla Paulinki kupione, wyprane i poprasowane, torba pawie spakowana, więc już jestem spokojna:-) coś czuję, że o wszystko się wcześniej zacznie, bo Paulina coraz bardziej naciska na dole, a poza tym coś mi się wydaje, że brzuch mam coraz niżej:sorry2:

reklama
witajcie
Zaglądam czasami i czytam co u Was słychać, ale tak jakoś nie mam o czym pisać.
Dzieciaki rosną (to prawda oczywista i każdy to wie). Doba za krótka, ale to same wiecie.

Aaa udało na m się wreszcie wybrać chrzestnych i ustaliliśmy date chrztu Kubusia na 5 stycznie. Ubranko moja mama kupiła (juz chwilkę temu) i boję się, że może być małe, na szczęście załatwiłam sobie awaryjnie drugie - w większym rozmiarze.
Alinka sobie radzi w szkole, co mnie bardzo cieszy.

I to chyba tyle co u nas.

Sowinka - Ty już masz blizej niż dalej - super, że wszystko gotowe na przywitanie Paulinki.

Kwiatuszku - to bardzo niezdrowo chorować, kuruj się bidulko.

Lazurek - super, że prawie nie odczujesz, ze nie pracujesz. Tutaj na szczęście tez jest dobry socjal.

Do góry