reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Bunny, miło, że o mnie pamiętasz :-)
Ja podczytuję, ale czasu na pisanie brak i ciężko się wbić w temat.
Ostatni post był przed rozwiązaniem Katriny, więc wstyd cokolwiek teraz pisać bo w międzyczasie tyle ważnych rzeczy się wydarzyło, na które powinnam odpisać.
U mnie jakoś leci, jestem teraz na pigułkach więc staraczka ze mnie żadna, ale wam wszystkim dopinguję i starającym się i zaciążonym, no i co chwila zerkam czy Bunny się nie rozpakowała :-D a ona tu twardo siedzi i jeszcze mnie do tablicy wywołuje :-)

Ostatnia edycja:
reklama
hej :)

Bunny
szczepiliśmy 5w1 i rota. Biedaku, współczuję Ci w te upały, sama miałam końcówkę w taki skwar i była masakraaaa!!! wszystko masz już gotowe???
Ja mam problem z kompem, bo mój w naprawie i korzystam z M. jak mi go łaskawie zostawi, i nie weźmie do pracy...
Jak Pati?? Przygotowany na pojawienie się Dominika?? Skończyłaś już weki?? Czy jeszcze działasz??
Anastazja, też bym poszła na wesele.... nas w tym roku ominęly dwa:crazy::crazy: widzisz, Ciebie na szczęście nie pytają, a u mnie pytania, to kiedy zaczynamy się starac o córeczkę:crazy: Ostatnio, jak się babcia M. zapytała, bo mówi, ze każda mama chciałaby miec córkę:crazy: to M. na to "a jak znowu będzie chłopak?" a babcia: "no takiego pecha to chyba nie macie":no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no: po prostu brak słów

Agnieszka, ja bym poszła na spontana.... odstawiłabym wszystkie zabezpieczenia i co będzie to będzie:tak: &&& za dobrą decyzje:tak:

Martolinka, Antek gotowy na przedszkole??? Tak sobie teraz pomyślałam, ze będziesz miala luzik jak Mały pójdzie na kilka h do przedszkola:tak: Zazdroszcze:-):-);-);-):-)

edit: ANastazja, Iguś już nie ma takich fajnych loczków:-( podcinamy mu, bo w te upały było mu bardzo gorąco...

Ostatnia edycja:
Anastazja ja miałam zabieg a więc po 3miesiącach.Tylko że ja już nie mam odwagi...
Pewnie się powtórzę, mi lekarz powiedział że najważniejsze to psychika - dlatego lekarze mówią te 3-6 miesięcy czekać, napewno do 1@ poczekać trzeba obowiązkowo - później sprawdzić czy wszystko wróciło do normy i jeśli psychicznie jest się gotowym to można zaczynać - mówił że różne widział przypadki - kiedy to po poronieniach kobiety w następnej ciąży jakieś rzeczy robiły ale nie mówił - tylko mówi że się boją żeby psychika wytrzymała - chyba chodziło o zamartwianie się do tego stopnia że o mało nie wariowały. Ciałem z Tobą nie jestem ale duchem i owszem, przytulam :*

Witajcie,

wkręciło mi sie słuchanie simply red i tak leci w kółko;-)

Anastazja dobrze , że już nikt nic nie pyta , bo to na pewno było bardzo frustrujące . Może jak sie tak wyluzujesz coś się uda. Wciąż trzymam kciuki:tak:
Myszkin ma 6 lat a zachowuje się jak staruszek. Trasa kuweta-kanapa-miska-kuweta opanowana do perfekcji. Leń śmierdzący:cool2:

Ehhh ten luz, Ja już wyluzowana jestem od dawna - a i tak nic z tego, teraz przez tydzień piłam i się bawiłam to nie myślałam, aczkolwiek przyjechał kuzyn któremu córeczka się urodziła miesiąc przed naszym terminem i właśnie tak patrzyliśmy z mężem że Kornelia mogłaby taka teraz być. Do tego była dziewczyna w ciąży, kilka osób z małymi dziećmi - trochę ciężko, ale % robią swoje :-p
bunny - uparciuch bo myslałam że już urodzisz, no bo w poprzednim tygodniu pisałaś że coś się zaczyna dziać ;-)
wika - co za ludzie, bym chyba z liścia strzeliła jak nic, Ja jestem nerwowa i potrafię nakrzyczeć też. Na weselu była dziewczyna w 9 mies - i do 5 rano wywijała, niektórzy to mają beztroske, Ja po przejściach to bym się nie odważyła:no: Igorek bez loczków :-( STO LAT !!!!! :):):):)

Witajcie

Bunny jesteś wspaniała,rozwaliłaś mnie tym postem podsumującym wszystkich :-D
Myślę że jak dziewczyny poogarniają wszystko to wrócą.Buziaki :)
Wika dzięki,zobaczymy co to będzie...;-)

A Ja nadal chodzę całymi dniami wściekła,jakoś ten tydzień w pracy mi nie służy :-/

Bunny pewnie weki ma już na 2 lata zrobione;-)trzeba do niej podjechać i złupić z zapasów;-) Kto wie może już coś się u niej dzieje;-)

Wika dla Antka do przedszkola w zasadzie mam wszystko oprócz poscieli. Materialni jestesmy wiec gotowi , ale troche psychika mi siada jak sobie pomyślę , że dziecię bedzie bez mamy. :zawstydzona/y:Nigdy jakąś kwoką nie byłam , ale chyba teraz taki syndrom mi się włączył. I masz rację- tak sobie ostatnio myslałam jaki będę mieć luz z jednym dzieckiem. Nie wiem co zrobię z taką ilością czasu:-Dmoze jakieś weki?:-) my też Antkowi obcięliśmy na łysą pałkę dosłownie w te upały. Teraz już mu ładnie odrastają i będziemy się cieszyć lokami

Dziś na 17 mamy rehabiltanta dla Alusi . Kolejne 120 zł pójdzie. NA NFZ dopiero termin w grudniu

Mama Stacha miło ze napisałaś! Juz nie uciekaj!
Opowiadaj jak było na koncercie Metaliki bo pamiętam ze sie wybierałaś.

Wika Pati w ogóle nie kuma ze mu sie na głowę zwali brat i to juz nie długo. Dzidzie to on ma w lustrze a nie w maminym brzuchu. Wkurza go mój brzuch bo źle sie do mamy przez niego przytula. Oj coś czuje ze jak Dominik sie urodzi to mały zazdrosnik pokażę co potrafi. Boję sie tych scen histeri. Mama jest tylko jego żadne dziecko jej dotknąć nie moze a tu sie pojawi małe płaczące coś.
Twoją babcie to chętnie bym w cztery litery kopła... dosłownie. Jak ona moze powiedzieć ze trzeci syn to był by pech. Ja bym za ten pech Bogu dziękowała.

Martolinka to zes zgadła siedziałam i robiłam musy z gruszek. Trochę sił dziś miałam to trzeba było coś zrobić. Przezte musy jeszcze sie z Piotrekiem pokłóciłam bo juz miałam nic nie robić z przetworow.
A z jakiego powodu Ala ma rehabilitacyje?
No i czy dużą wyprawke musiałaś Antkowi uszykowac do przedszkola?

Anaztazja prawdziwego uparciucha mam w brzuchu. Skurcze miałam w zeszłym tygodniu i to nawet przez jakiś czas regularne co dwie minuty i potem cisza. Teraz boli tylko dół pleców i brzuch ale to nie zapowiada porodu. Jak tak dalej pójdzie to pewnie z moim głupim lekarzem będę musiała sie spotkać w następna środę wrrr.

Aha Wika prawie wszystko mam gotowe dla Dominika zostało tylko wypranie wozka po Patryku ale jakoś mi sie niechce. Wozek stoi od 2 tygodni zniesiony i służy Patrykowi jako zabawka. No i ciągle rozka nie mam kupionego.

Martolinka Wika dajecie maluszka herbatki rozpuszczalne do picia z hippa bobovity czy czegoś innego?

Bunny jak Ty to robisz ze kazdy Twoj post rozklada mnie na lopatki.sowinko haaaa no wiedzialam ze dziewczynka, wszem i wobec oglaszam ze znalazlam sposob zarabiania na zycie mianowicie przepowiednie wrozki Anety dostepne onlajnAgus jak same wiemy dziecko to najwiekszy cud, japroponuje odlozyc wszelakie dumania i zdac sie na los. Nie zawsze zajscie w ciaze to latwy proces ale z cala pewnoscia przyjemny zatem poddaj sie woli losu.wikus loczki odrosna chyba tzn gdy Oliwierkowi obcielam jego bujna czupryne w wieku 2 lat niestety juz nie wrocily. Do. Dzis ma proste co mnie zszokowalo z kolei Amadeuszkowi ilekroc obetne zawsze potrzeba mu tygodnia by wloski zaczely sie ukladac i tworzyc nowe loczki. Przez pierwsze dni zyja swoim zycie czego konsekwencja jest artystyczny nielad.martolinko Alusia ma rehabilitacje? Czy ja cos przeoczylam?

Bunny musiałam mu kupić dresy , kapcie , trochę koszulek- to w zasadzie bo bardzo mi wyrósł przez to lato. Do tego worek na kapcie , posciel , szczoteczke , paste , kubek itp.;-)
Ala ma rehabilitacje , bo opada jej prawy kącik dolnej wargi np. jak płacze

Małej moze ze 2 razy dałam herbatę koperkową z HIPP , ale zaparzaną z torebki. TE rozpuszczalne na 100g mają 97 g cukru:baffled:

oAaa po obiedzie wyruszamy do Kamiennej Gory czyli czeka nas na oko 5 godzin podrozy po czym meldujemy sie w hotelu a w sobote weselicho kuzyna. W niedziele poprawiny i kolo 15 powrot do domu. Piotr nie dostal urlopu na poniedzialek wiec nie pobalujemy za dlugo na poprawinach. Przeraza mnie podroz i generalnie nie mam sily jechac ale gdy sobie pomysle ze stoly beda uginaly sie od jedzenia a chlopcy beda szalec na parkiecie to cos mie pcha do tego wyjazdu. Oczywiscie zdjecia wstawie po powrocie zatem obiecany brzuch odloze do przyszlego tygodnia.

do poniedzialku dziewczyny, Bunny telefon mam przy tylku wiec melduj mi sie kazdego dnia i nie wybacze jezeli urodzisz a ja nie bede wiedziala.

reklama
Bunny - sorki, wybacz, ale mamy tu niespodziewany (ale jakże miły) atak lata, więc staram się z dziećmi jak najwięcej byc na dworze, bo nie wiadomo jak długo będzie ciepło i bez deszczu. A poza tym Alinka od września maszeruje do młodszej szkoły, więc to dla niej juz końcowe tygodnie wakacji.
W przyszłym tyg. mamy wycieczkę do Dublina (w Konsulacie składamy wniosek na paszport dla Kuby),a stamtąd jedziemy do mojego brata - Syneczki nas czeka prawie cały dzień w aucie, do Dublina mamy ok. 300km, a stamtąd do Brata następne 300km.

Do góry