reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

calogera - jak wcześnie zaczął to i córki może mieć już duże , babeczka z w-11 czy detektywów w wieku 36 lat została babcią - także wiesz - nie taki stary może ten gin :-p Ciekawe skąd Michasiowi ten słonik się wziął zamiast rodzeństwa :-D Mam kota - persa , nie daje się nawet pogłaskać i warczy jak pies, wszyscy się jej boją dotknąć:-D , podobno persy tak mają, że chodzą własnymi ścieżkami :dry:
wika - zostawiłam jej woreczek, w razie W - jakby mi się zapomniało kupić dla niej żarełko, daliśmy worek do sklepu które robi zbiórkę dla schroniska, i rozdaliśmy znajomym co mają koty - coby się też ucieszyli :-) jeszcze zostało - jak ktoś chcę zapraszam do Krakowa :-p
Nad morze do Karwii jedziemy, w zasadzie lecimy bo się bardziej opłaca - teściowie zaprosili , my tylko dojechać musimy, a tam na miejscu już nocleg opłacony:tak: a lecimy z Krakowa do Gdańska za 99 zł w jedną stronę od osoby :cool:

reklama
Witajcie,
Mam do rozdania wejściówki do portalu dla starających się o dziecko - ovufriend.pl (portal jest jeszcze w wersji zamkniętej, dostępnej tylko z zaproszeniami dlatego potrzebny jest poniższy link). Wkleiłam już ten link na innym wątku ale może to będzie pomocne również dla Was.

http://ovufriend.pl/?code=abaloke

W OvuFriend dowiecie się między innymi:
- kiedy nadejdą najpłodniejsze dni w cyklu,
- czy i kiedy owulujecie,
- czy Wasze cykle wyglądają prawidłowo,
- czy Wasze objawy po owulacji mogą wskazywać na ciążę,
- co przeżywają i jak wyglądają cykle innych kobiet starających się o dziecko.

Pozdrawiam wszystkiego starające się (ja "walczę" teraz o drugiego szkraba, miało pójść łatwiej niż z pierwszym, ale niestety u nas tak nie jest...). Powodzenia!

witajcie

anastazja - dobrze pamiętasz, u nas płeć jest nadal niespodzianką,

wika - dla ścisłości to moje trzecie - pierwsza urodziła sie 3 dni po terminie, druga 10 dni po terminie (z tym, że między dziewczynami jest b. duża różnica wieku), a teraz wg OM termin miałam na 1 czerwca, z USG na 29 maja, czyli jeszcze jest tak pomiędzy terminami... zobaczymy co to dalej będzie, może jednak na Dzień Dziecka się zdecyduje,

Katrina fajnie by było na dzień dziecka:) Te terminy z usg różnie wychodzą. Mi też wróżyli najpierw na 19tego maja, potem na 10tego. Chociaż mały na pewno przenoszony bo z OM termin był na 16tego.

Syneczki, dużo zdrowia. Najgorsze jest to, że nic brać nie można:/ ja się tak rozłożyłam w zimę. Paracetamol jest w ciąży ok, ale to Ci mało pomoże.

Wrzucam obiecane zdjęcia Kubunia :) Oto moje małe chucherko:

Iain_000148.jpgKuba_26022012_3.jpg_MG_2053.jpg

Qcz, rewelacyjny Kubuś :) Jejkuś jakie Maleństwo:zawstydzona/y: już nie pamiętam jak to było z Igusiem, jak był taki kilkudniowy.. zresztą my, jak Igorek miał 5 dni jeszcze byliśmy w szpitalu:-(

Qcz - Kubuś śliczny!!!! z OM termin mam na 1 czerwca, a z pierwszego USG na 29 maja, z tym, że tutaj jak lekarz wyznaczy na pierwszym USG termin to tego sie trzymają do końca.

Ciekawa jestem czy u mnie też Kubuś czy Zuzia...

Witajcie,

Antek pojechał na wycieczkę z przedszkole,. Koło 12 mam go odebrać więc mam chwilę dla siebie z maluchem;-)
Ala trochę mniej marudzi ostatnimi dniami , ale nie nastawiam się na wielką przemianę;-)

Qcz pierwsze zdjecie przecudne!!!! ile waży Twój maluch? Ala parę dni po porodzie wyglądała już pucołowato;-)

Bunny wręcz odwrotnie, w poprzednich ciążach czułam się tak rewelacyjnie że nawet posunęłabym się dalej i pokusiła o zwrot - lepiej niż bez stanu błogosławionego. A teraz popatrz... może coś jest w tym zabobonie że zestawiając ciążę z córką a synem z małą kobietką przechodzi się ciężej.
Co do płci jestem pewna tyle tylko że mam juz takie zapasy po chłopcach że az mózg staje (choć od dawna i tam mi nie pracuje)

Qcz przecudny, a za kocyk przepłynęłabym dwie długości basenu przy kompletnym braku moich sił.

reklama
Qcz - jest przecudny, a jaki malusi , normalnie porwałabym go gdybyś była w Krakowie :-p
martolinka - to masz luzik dzisiaj :cool:
katrina - zdecydowanie bardziej podoba mi się imię Kubuś niż Zuzia, więc jeśli przyjmujesz zakład to stawiam że będzie Kubuś :tak: Moja mam jak poszła rodzić mojego brata to była przekonana że będzie dziewczynka, Ja czekałam na siostrzyczkę - to było ponad 20 lat temu , nie było USG , i opowiadała mi jak położna jej się pyta to kogo rodzimy , a mama że dziewczynkę bo córka w domu czeka na siostrę - już nie pamiętam jako to miało być imię, a położna się pyta a dla syna jakie imię wybrane? Konstantyn - mój tata chciał , niestety 3 miesiące przed urodzeniem się Kostka zmarł - no i położna stwierdziła że jej się podoba bardziej imię dla chłopca niż dla dziewczynki i nie ma bata, mama musi urodzić syna - no i się urodził :-)
syneczki - też słyszałam że dziewczynką jest gorzej , i że brzydko się wygląda i ciężko . Nie wiem jak z chłopakiem jest - ale Ja z moją wyglądałam lepiej niż teraz :tak: i czułam się wyśmienicie - gdyby nie plamienia i przymus leżenia to bym góry mogła przenosić :cool: Musisz być dzielna - bo już jesteś w ciązy , a my dopiero walczymy ;-)

Do góry