reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

calogera - jak wcześnie zaczął to i córki może mieć już duże , babeczka z w-11 czy detektywów w wieku 36 lat została babcią - także wiesz - nie taki stary może ten gin :-p Ciekawe skąd Michasiowi ten słonik się wziął zamiast rodzeństwa :-D Mam kota - persa , nie daje się nawet pogłaskać i warczy jak pies, wszyscy się jej boją dotknąć:-D , podobno persy tak mają, że chodzą własnymi ścieżkami :dry:
wika - zostawiłam jej woreczek, w razie W - jakby mi się zapomniało kupić dla niej żarełko, daliśmy worek do sklepu które robi zbiórkę dla schroniska, i rozdaliśmy znajomym co mają koty - coby się też ucieszyli :-) jeszcze zostało - jak ktoś chcę zapraszam do Krakowa :-p
Nad morze do Karwii jedziemy, w zasadzie lecimy bo się bardziej opłaca - teściowie zaprosili , my tylko dojechać musimy, a tam na miejscu już nocleg opłacony:tak: a lecimy z Krakowa do Gdańska za 99 zł w jedną stronę od osoby :cool:

reklama
Witajcie,
Mam do rozdania wejściówki do portalu dla starających się o dziecko - ovufriend.pl (portal jest jeszcze w wersji zamkniętej, dostępnej tylko z zaproszeniami dlatego potrzebny jest poniższy link). Wkleiłam już ten link na innym wątku ale może to będzie pomocne również dla Was.

http://ovufriend.pl/?code=abaloke

W OvuFriend dowiecie się między innymi:
- kiedy nadejdą najpłodniejsze dni w cyklu,
- czy i kiedy owulujecie,
- czy Wasze cykle wyglądają prawidłowo,
- czy Wasze objawy po owulacji mogą wskazywać na ciążę,
- co przeżywają i jak wyglądają cykle innych kobiet starających się o dziecko.

Pozdrawiam wszystkiego starające się (ja "walczę" teraz o drugiego szkraba, miało pójść łatwiej niż z pierwszym, ale niestety u nas tak nie jest...). Powodzenia!

witajcie

anastazja - dobrze pamiętasz, u nas płeć jest nadal niespodzianką,

wika - dla ścisłości to moje trzecie - pierwsza urodziła sie 3 dni po terminie, druga 10 dni po terminie (z tym, że między dziewczynami jest b. duża różnica wieku), a teraz wg OM termin miałam na 1 czerwca, z USG na 29 maja, czyli jeszcze jest tak pomiędzy terminami... zobaczymy co to dalej będzie, może jednak na Dzień Dziecka się zdecyduje,

Katrina fajnie by było na dzień dziecka:) Te terminy z usg różnie wychodzą. Mi też wróżyli najpierw na 19tego maja, potem na 10tego. Chociaż mały na pewno przenoszony bo z OM termin był na 16tego.

Syneczki, dużo zdrowia. Najgorsze jest to, że nic brać nie można:/ ja się tak rozłożyłam w zimę. Paracetamol jest w ciąży ok, ale to Ci mało pomoże.

Wrzucam obiecane zdjęcia Kubunia :) Oto moje małe chucherko:

Iain_000148.jpgKuba_26022012_3.jpg_MG_2053.jpg

Qcz, rewelacyjny Kubuś :) Jejkuś jakie Maleństwo:zawstydzona/y: już nie pamiętam jak to było z Igusiem, jak był taki kilkudniowy.. zresztą my, jak Igorek miał 5 dni jeszcze byliśmy w szpitalu:-(

Qcz - Kubuś śliczny!!!! z OM termin mam na 1 czerwca, a z pierwszego USG na 29 maja, z tym, że tutaj jak lekarz wyznaczy na pierwszym USG termin to tego sie trzymają do końca.

Ciekawa jestem czy u mnie też Kubuś czy Zuzia...

Witajcie,

Antek pojechał na wycieczkę z przedszkole,. Koło 12 mam go odebrać więc mam chwilę dla siebie z maluchem;-)
Ala trochę mniej marudzi ostatnimi dniami , ale nie nastawiam się na wielką przemianę;-)

Qcz pierwsze zdjecie przecudne!!!! ile waży Twój maluch? Ala parę dni po porodzie wyglądała już pucołowato;-)

Bunny wręcz odwrotnie, w poprzednich ciążach czułam się tak rewelacyjnie że nawet posunęłabym się dalej i pokusiła o zwrot - lepiej niż bez stanu błogosławionego. A teraz popatrz... może coś jest w tym zabobonie że zestawiając ciążę z córką a synem z małą kobietką przechodzi się ciężej.
Co do płci jestem pewna tyle tylko że mam juz takie zapasy po chłopcach że az mózg staje (choć od dawna i tam mi nie pracuje)

Qcz przecudny, a za kocyk przepłynęłabym dwie długości basenu przy kompletnym braku moich sił.

reklama
Qcz - jest przecudny, a jaki malusi , normalnie porwałabym go gdybyś była w Krakowie :-p
martolinka - to masz luzik dzisiaj :cool:
katrina - zdecydowanie bardziej podoba mi się imię Kubuś niż Zuzia, więc jeśli przyjmujesz zakład to stawiam że będzie Kubuś :tak: Moja mam jak poszła rodzić mojego brata to była przekonana że będzie dziewczynka, Ja czekałam na siostrzyczkę - to było ponad 20 lat temu , nie było USG , i opowiadała mi jak położna jej się pyta to kogo rodzimy , a mama że dziewczynkę bo córka w domu czeka na siostrę - już nie pamiętam jako to miało być imię, a położna się pyta a dla syna jakie imię wybrane? Konstantyn - mój tata chciał , niestety 3 miesiące przed urodzeniem się Kostka zmarł - no i położna stwierdziła że jej się podoba bardziej imię dla chłopca niż dla dziewczynki i nie ma bata, mama musi urodzić syna - no i się urodził :-)
syneczki - też słyszałam że dziewczynką jest gorzej , i że brzydko się wygląda i ciężko . Nie wiem jak z chłopakiem jest - ale Ja z moją wyglądałam lepiej niż teraz :tak: i czułam się wyśmienicie - gdyby nie plamienia i przymus leżenia to bym góry mogła przenosić :cool: Musisz być dzielna - bo już jesteś w ciązy , a my dopiero walczymy ;-)

Do góry