reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Hmm..Liv. Brzuch mi zdecydowanie opadl. Mam nadzieje, ze sie cos wkrotce ruszy, bo wczoraj minal termin, ktory mi podali w PL. W papierach tu mam 16. Jakbym miala tak chodzic jeszcze 2 tygodnie to chyba by mnie szlag trafil. Juz jestem glebkiem nerwow ;)
dzisiaj mnie znow gniecie wszedzie, plecy, brzuch,.... Ale sie nie nastawiam.

reklama
Liv, dzisaij obijanko:-D:-D tzn. pojechaliśmy z Igorem na ploty do koleżanki. Pranie jedno się z rana zrobiło ale nie chce mi sie za nie brać... może jutro poprasuję... strasznie duszno u nas i ślęczeć jeszcze nad żelazkiem:szok::szok: na razie odpuszczam:tak:

Qcz, noo niestety ostatnie dni przed porodem są straszne:no::no: Obyś tylko nie przeterminowała:confused:

Sowinka,
jak było u gina????

dziewczyny Ja na chwilę , mam wiadomość od Dana - zaprzestaje starań i odpoczywa od BB , dzisiaj w 24 dc dostała okres :-:)-(
Ja będę w niedziele , @ jeszcze nie mam - miłego weekendu , buziaki :*

Dana tak mi przykro. Szybko ładuj baterie i wracaj z fasolka

Qcz wiecznie w ciąży chodzić nie będziesz! Jeszcze trochę i będzie Kubus przy Tobie.

Katrina śliczny brzuszek taka piłeczka. Czy mi sie wydaje czy Ci sie opuścił?

Wika prasowanie nie zając!

Sowinka i co będą bliźnięta?

Ja na razie przestaje cokolwiek robić w sprawie odpieluchowania młodego. On zwyczajnie nie jest gotowy. Nawet jak w dzień pójdzie spać na godzinę to pampek jest cały zasiurany.
Wczoraj mieliśmy bilans dwulatka. Pani doktor sprawdzała mu stulejke i zrobiła to w taki sposób ze wrrr. Zrobiła to bardzo mocno moim zdaniem za mocno w efekcie Patiego boli przy siusianiu, każde ściagniecie pampersa powoduje płacz a majteczek nie pozwala sobie zakładac.
Pani doktor mówi ze zawsze powinno sie to robić tak mocno ale żeby by dziecku zrobić krzywdę

Dana, bardzo mi przykro, trzymaj się kobitko. I nie poddawaj się. Idź do lekarza. 24dc @ to owulacja powinna być 10dc a przecież na monitoringu byłaś chyba później, i pęcherzyk rósł. Trzeba znaleźć przyczynę czemu ta druga faza cyklu jest taka krótka. Może to jest odpowiedź na twoje problemy. Trzymam kciuki.
Mama Stacha dziękuję Ci bardzo, że wierzyłaś we mnie i w maleństwo:tak: no może rzeczywiście ten test jest proroczy, ale nie myślę o tym, bo generalnie jest mi wszystko jedno;-) ostatni test robiłam prawdopodobnie 12 kwietnia i był negatywny, bo to było zaraz po wizycie u ginka jak przepisał mi Bromergon i chciałam sprawdzić przed rozpoczęciem kuracji sprawdzić czy nie jestem w ciąży czasem:eek: więc raczej rozpocznę 2013 rok!!!!:-)
Sowinko, byłaś na usg? I jak?
Ja 12 kwietnia test też miałam negatywny, a tydzień później już w środku dnia był pozytyw. Ehh, wspomnienia. Więc nastaw się, że to może być grudzień, choć życzę CI by jednak dzieciątko urodziło się w styczniu, zawsze to lepiej być z początku roku niż z końca.

Katrina, śliczny brzunio.

Bunny, ja myślę, że nie powinnaś się denerwować na pediatrę, moim dzieciom też tak lekarze robili, to raczej standardowa procedura, chodzi o to by odkleić napletek od żołędzi, w życiu każdego chłopca taki moment musi być. Czy to zrobi lekarz w wieku dwóch lat czy on sam gdy zacznie odkrywać swoje ciało :-) Niestety lekarze sami sobie zaprzeczają, jedni są za opcją pierwszą, drudzy za drugą, ja skłaniam się ku pierwszej, ponieważ mój Staś miał sklejony napletek i miałam dwie opcje do wyboru - albo sama mu musiałam odkleić albo zabieg, jedno i drugie bolesne, z tym, że zabieg bardziej więc wybrałam opcję pierwszą . . . też nie było łatwo, ale bez krwi, bez szwów, tylko z jednodniowymi pobolewaniami jak u twojego Patrysia. Mam nadzieję, że tak jak u nas szybciutko się zagoi to wrażliwe miejsce i że "rozeszło" się już na dobre i dodatkowych problemów nie będzie. A pediatra, cóż, widać opowiada się za opcją pierwszą, ale powinna cię uprzedzić lub zalecić byś sama zrobiła to w kąpieli, może wtedy byłaby jeszcze bardziej fair.

Witajcie:tak:

Dana strasznie mi przykro kochana...<przytulaski>

Sowinka i co będą bliźnięta?
Wczoraj mieliśmy bilans dwulatka. Pani doktor sprawdzała mu stulejke i zrobiła to w taki sposób ze wrrr. Zrobiła to bardzo mocno moim zdaniem za mocno w efekcie Patiego boli przy siusianiu, każde ściagniecie pampersa powoduje płacz a majteczek nie pozwala sobie zakładac

Bunny bliźniaków nie będzie:-p no szkoda, że ta lekarka tak Patiemu mocno to zrobiła, chora jakaś:szok:

Sowinka, jak było u gina????

Po wizycie wszystko ok, widziałam Bąbelka, badania zlecone, kolejna wizyta 31 maja:tak: lekarz się śmiał, że to ta ciąża co jej miało nie być:-p

Dopiero teraz mam chwilę, żeby napisać, bo mam na 13 do pracy i co chwilę coś -> odprawa, przesłuchanie, przesłuchanie, jazda na adres, przesłuchanie -> padam:eek:

P.S. Jeszcze przed chwilą się dowiedziała, że dziewczyna tego mojego kuzyna co zginął jest w ciąży -> MASAKRA JAKAŚ!!!!!:szok:

Dana:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( kurcze, jak mi strasznie przykro:-:)-:)-( trzymaj się Kochana i wpadaj do nas :*

Sowinka, jejjjjjjjjjjj gratuluję:tak::tak: Napisz cos wiecej :) Jaki masz termin???? 2012 czy już 2013???

Bunny, co do odpieluchowania, to masz rację, nic na siłę... jeżeli Pati nie wykazuje żadnych oznak gotowości do sikania na nocnik to lepiej sobie odpuścić i zacząć za jakiś czas:tak: A co do stulejki, to u nas jakieś 8 miesięcy temu pojawiło się zaczerwienienie i pogrubienie siusiaka. Pojechaliśmy do urologa dziecięcego i on też naciągnął napletek, poleciało trochę krwi, Mały też przez kilka dni bał się sikać, ale teraz jest wszystko w porządku. Lekarz kazał tylko naciągać delikatnie napletek podczas kąpieli:tak:

reklama
Sowinka, jejjjjjjjjjjj gratuluję:tak::tak: Napisz cos wiecej :) Jaki masz termin???? 2012 czy już 2013???

Wika z tym terminem to dalej nic dokładnie nie wiadomo, bo zrobił mi tylko usg przez brzuch i było wszystko ładnie widać i to niby 7 tydzień, a dopiero jak będę za 3 tygodnie to wtedy będzie dokładniejsze badanie i karta ciąży to już wtedy chyba będę wiedziała:tak: coś mi się wydaję, że mogę się nawet załapać na 2012 rok rzutem na taśmę:-p

Do góry