reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie w 2012

reklama
Witajcie,
odwiedziła mnie dziś z rana koleżanka i miło spedziłysmy przedpołudnie. Antek poszedł spac wiec teraz odpoczywam;-)
Wika gratuluje udanej wizyty!!! fajnie byłoby oblać takie wiesci;-)

Syneczki ja robiłam tylko przeziernosc , bo to wydaje mi sie takie rutynowe badanie . Na inne bym sie nie zdecydowała , bo mimo wady nie usunęłabym dziecka a szkoda sie stresowac wynikami, które mogą być niemiarodajne. Może Twój gin robił , ale nie mówił? najlepiej się zapytać chyba

syneczki - a nie możesz siego spytać czy masz oddzielnie robić czy nie ? Bo Ja pamiętam że mi gin powiedziała żebym się umówiła na USG ..... no i tu nie pamiętam jak go nazwała , powiedziała że prywatnie , że na NFZ tego nie robi, ale to chodzi o tę przezierność , nosek i czy cos jeszze , bo chyba organy wewnętrzne to mi sprawdzał dopiero w 22 tyg .
martolinka - fajna pogoda to można i z koleżanką poplotkować :-p

Syneczki - ja tu takiego USG nie mam, tzn. nie jest takie dokładne, a warto je zrobić choćby z jednego powodu - jeśli są jakieś wady np. serduszka czy innych narządów, które należałoby leczyć zaraz po urodzeniu sie dziecka (lub czasami nawet wcześniej), to warto byc tego świadomym. Nikt Cie nie zmusi do zrobienia bardziej szczegółowych badań, jeśli Ty tego nie chcesz. Ja bym nie robiła, bo tez nie usunęłabym w razie czego własnego dziecka, ale jeśli mogłabym wiedzieć o ewentualnych wadach rozwojowych, które powinny być leczone to chciałabym to wiedzieć (i żeby lekarze tez to brali pod uwagę). Decyzja należy do Ciebie.

Syneczki Ty moje zdanie na ten temat znasz. Nawet jesli (tfu tfu i odpukać) moje dziecko by było chore nie usunelabym wiec po tym badaniu bym sie stresowała do końca ciąży. Nic nie zmieni faktu ze je urodze i bede kochać wiec nie stresuj sie gadaniem jakiś tam bab i rób to co uważasz za słuszne. Trochę czasu jeszcze masz wiec możesz sie zastanawiać spokojnie.
Jak dziś ma sie Twoje biedactwo? Nadal go męczy? Zdrowia dla Was wszystkich i mam nadzieję ze sie nie po zarażacie.

Anaztazja nie no super ciuchy i to jeszcze taka cena. Skoro takie dobre to moze i ja cos zamówie. Ciekawe czy za przesylke płaci sie raz czy za każdą rzecz trzeba osobno

Gosia fajne ciuszki

Wika gratuluje udanej wizyty. Spory ten Twój dzidziuś jest . Mój Pati w 24 tygodniu miał 747 gram stopa 4,8 a urodził sie duży bo 4240 wiec szykuj sie na duuuuzego chłopca

Rozczochrana kiedy robisz test w piątek czy sobotę?

Calogera będziemy trzymać kciuki bardzo mocno

A mnie za przeproszeniem cztery litery bolą. Wybrałam sie na dwór i zaczęłam sprzątać w ogrodzie a teraz plecy i siedzenie wolaja do łóżka. Pati pomimo tego ze wczoraj usnął o 21 i spał do 9.20 po 13.30 już spał bo nie miał już siły ręką ruszyć mój mały pomocnik bez niego bym sobie nie poradzila.

Syneczki, przezierność karkowa wystarczy, chociaż ja miałam robione na standardzie do kompletu jeszcze badanie krwi. I z moich wyników mogę Ci od razu podać, żeeee (wertuje kartki) w naszym wieku (26) szanse są 1 na 1306 domyślnie. Natomiast całościowe szanse określa się biorąc pod uwagę przezierność, wyniki hcg i tyle. Moje wyszło 1 na 45000. Masz dwóch zdrowiutkich chłopców, sama też jesteś zdrowa, więc nie masz się czym martwić. A JAKBY okazało się, że ilość płynu na karczku jest większe niż być powinna, wtedy lekarz Ci zaproponuje badanie krwi, a potem dopiero ewentualną amniopunkcję. Ale na amniopunkcję musiałabyś mieć naprawdę niepokojące wyniki. Nikt Ci tego badania nie zrobi ot tak, bo niesie ze sobą ryzyko poronienia. No i tak jak katrina mówi - wszystko zawsze zależy od Ciebie. Natomiast karczek lekarz sprawdzi i tak i tak na usg, może Ci nawet nie powiedzieć. Wszystko musi być zmierzone:) Nie denerwuj się, kochanie. Młoda jesteś. Mam nadzieję, że starszy nie złapie Ci jelitówki, chociaż to świństwo się tak rozprzestrzenia...

Witajcie,

dziś chyba pierwszy wiosenny dzień.. ciepło , słońce, bez wiatru. Małego wezmę na spacer , ale muszę się powstrzymać przed lekkim ubieraniem go , bo dopiero co ozdrowiał. Basen też jutro odpuścimy..;-)

Jak nastroje kobitki? weekend za pasem;-)

reklama
Hej!
Dzisiaj wybieram się do gina, zobaczymy co mi poopowiada ciekawego na temat moich wyników:tak:
Później jadę do teściowej, dzisiaj jest msza na 1 rocznicę śmierci teścia.
A pogoda też u mnie wiosenna, aż się zaczyna chcieć cokolwiek. Ostatnio to makabra była, szaro, ciemno, ponuro.

Heh jestem już rok tutaj z wami:-) Nie pamiętam dokładnie od którego dnia, ale mniej więcej w tym czasie zaczęłam udzialać się na Mamusiach 2012:-)

Do góry